A Magyar Kupa-meccs elmarad, jöhet a szolnoki derbi

Frissítés: 2018-11-10 11:13:27

A csajok vasárnap nem utaznak Ercsibe, mert a rivális visszalépett a küzdelmektől. A kupacsata - talán nem nagyképűség kijelenteni - egyébként is a DEAC-nak állt, hiszen tucatjával tömték ki az Ercsit az NB2 nyugati csoportjában. Így legalább a két Szolnok elleni derbire koncentrálhatnak a mieink. Azok a legfontosabbak egyelőre ebben  szezonban.

A Magyar Kupában tehát várjuk a sorsolást, hogy kivel kell majd megküzdenie Bornemissza Barbiéknak a 4-es döntőbe kerülésért.

Ami az NB2-t illeti, ott pedig jön az igazán nagy erőfelmérő!

November 17-én idegenben, december 1-én (18.00 DESOK) itthon csapunk össze a Szolnok Fanatic SE-vel. Azért egymás után, mert az első fordulóbéli meccsünk a szolnokiak kérésére elmaradt, azt pótoljuk december első napján, az idegenbeli derbink pedig egyébként is most, november közepén következne.

1. A 8 között van a csapat a Magyar Kupában, s meg sem izzadtunk érte (ebben a körben legalábbis, ellentétben azzal amikor egy NB1-es gárdát, a Miskolcot vertük ki). Ugyanakkor az NB2-es bajnokságban két, talán kijelenthető, hogy sorsdöntő meccs is következik. A Szolnok ellen... és a Szolnok ellen. Te is így véled?

ÜVEGES KATA:
- Igen ez így van! Ez a két meccs meghatározó lesz a pozíciónk szempontjából.  Emellett valóban azt gondolom hogy a kupában a 8 közé jutásért korábban izzadtunk meg. Ahhoz hogy ide eljussunk ugyanis meg kellett vernünk a Miskolcot, ami valljuk be nem volt egyszerű! Az Ercsi elleni meccs győztese pedig szerintem nem volt kérdéses amúgy sem. Most viszont nincs más dolgunk, mint erre a két Szolnok elleni találkozóra maximális gőzerővel készülni! Azt tudjuk, hogy van egy nagyon gólerős játékosuk, akit ha nem fogunk kellőképpen, akkor nagy bajban leszünk, de azt is tudjuk, hogy a védekezésük nekik sem az erősséguk. Sok a kapott góljuk.

2. Mit fog a csapat dolgozni az első, november 17-i idegenbeli mérkőzésig? (Majd utána december 1-én 18.00 órától ugye jön a "visszavágó".)

ÜVEGES KATA:
- Az biztos, hogy a helyzetkihasználásunk fejlesztésén fogunk dolgozni, valamint a védekezésünk pontosságán. Biztosra veszem, hogy a centerjátékra építenek majd a szolnokiak, ezért annak megfelelően lesz a felkészülés is. Hogy a visszavágón mi lesz, azt majd ennek az első meccsnek az eredménye fogja meghatározni!

Tehát fontos időszak következik a DEAC női futsalcsapata számára. Lesz idő azonban a ráhangolódásra, a mentális és gyakorlati felkészülésre. Kis túlzással nincs más, mint ez a két mérkőzés, ha ezeket hozzák a csajok (illetve összességében jól jövünk ki az oda-vissza meccsekből), akkor sincs persze még vége a bajnokságnak, de kiejlenthetjük, hogy nemcsak szóban, de tettekben is bejelentkeztünk a keleti csoport első helyére. Márpedig a tettek számítanak a versenysportban, ezt tudjuk. 

SZÁMOK

Csak a két csapatot összevetve, a DEAC jelenleg 1. az NB2 keleti csoportjában (4 győzelem, 1 vereség, 12 pont): a Szolnok 10 ponttal 3. (3 győzelem, 1 döntetlen). A kettőnk közé ékelődik a Rubeola, amely gárdának 4 győzelme és 2 veresége van (12 pontos). Ám az eddigiekből kiindulva (mi nagyon, és a Szolnok is legyőzte őket egyszer már) megkockáztatjuk, hogy a DEAC és a Szolnok a két legerősebb gárda ebben a csoportban. Amúgy a szolnokiak eggyel kevesebb meccset játszottak eddig, s veretlenek - ezen kell változtatnunk hamarosan.

Persze azt se feledjük, hogy az első fordulóban az Nyírség NSC legyőzte a mieinket (ők jelenleg a 4. helyen tanyáznak), vagyis addig, amíg meg nem valósítjuk a szerintünk meglévő erősorrenet, addig egy szavunk sem lehet...

Vagy ahogy korábban Üveg mondta éppen: ki kell vinni a pályára amit kell! Minden meccsen! A tök utolsó és a legnagyobb rivális ellen ugyanúgy. Most éppen utóbbi következik. Kétszer egymás után.

Jó munkát, lányok, és ráhangolódást a Szolnok elleni kulcsmérkőzésekre!

Duma, fotó: Koppányi Szabolcs

Tabelláért katt a képre!


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-11-10 11:08:42

további cikkek a témában