Hétfői siker a szerdai hazai kupameccs előtt

Frissítés: 2018-11-06 00:05:19

Három alapember hiányában, és 2-0-s hazai vezetés után nyert 6-3-ra (3-6) a DEAC férfi futsalcsapata a Nyírgyulaj ellen idegenben, hétfőn. Ez markáns teljesítmény, ami mutatja: van CSAPATUNK! A gárda az NB1-ben ezzel a középmezőnyben megragadt (6. hely), s az alsó négyes kissé leszakadni látszik. 

Férfi futsal NB1, 8. forduló
2018. nov. 5. Nyírbátor

Nyírgyulaj KSE - DEAC 3-6 (2-1)
STAT ITT 

ELEK GERGŐ:
- Kicsit nehezen pörögtünk bele a mérkőzésbe. De körülbelül az első félidő felétől kezdve dominàltunk. Nálunk volt a labda, helyzeteket dolgoztunk ki. Öröm volt látni, hogy az ellenfél vezetése ellenére milyen elszántak a jàtékosok. A második félidőre ez kicsúcsosodott, és felőröltük az ellenfelet. 3 meghatározó játékosunk hiányában is nemcsak a győzelemnek tudtam örülni, hanem a mutatott játéknak is. Talán ebből látszik, hogy szép eredményeket tudunk elérni az év folyamán, hogy mást ne mondjak, vezető gólunkat az a 18 éves játékos szerezte, aki eddig csak harcolt a helyéért.

HAZAI 2-0-ról MASSZÍV FORDÍTÁS

A találkozó nem úgy indult, ahogy szerettük volna, két góllal meglépett a Nyírgyulaj a félidő hajrája előtt (2-0). Nagyon kellett, hogy Kovács István a lefújás előtti minutumban javítson ezen a helyzeten (2-1), így sokkal jobb szájízzel mehettek a mieink az öltözőbe.

A DEAC eztán folytatta megalkuvás nélküli akaratos játékát, ami eredményesnek bizonyult a második félidőben.

Jó egy éve még örültünk volna egy Kántor-gólnak... s most is (lévén, bár Tomi már nem a mi játékosunk, de számára szerencsétlen módon úgy esett, hogy öngól lett belőle - 2-2).

A fordulatot a fiatal, minap NB1-es gólpasszáért dicsért, s most már a kapuba is betaláló Rácz Zsolt gólja hozta (2-3), amit Szentes-Bíró Tamás találata tett még hangsúlyosabbá (2-4).

Sajnos azonban ugyanebben a percben a hazaiak is belülről mozgatták meg a hálónkat (3-4), így az utolsó 4 percre nagy izgalmak közepette fordultak a riválisok.

A másik "veterán", Faragó Lajos is beköszönt szerencsére (Ráczcal ketten együtt is egy évvel fiatalabbak a cikk, szintén nem aggastyán írójánál :) ), vagyis az utolsó percben már csak meg kellett őrizni a 3-5-öt.

Nem sikerült!

Rúgtunk még egyet!!! Kovács István volt a tettes (3-6)!

Megbocsájtjuk neki!

Szép volt, srácok!

Az eltiltott Kondás Kristóf, valamint Esztergomi Ádám és Pallai Zsolt nélkül gyűrték le a mieink az ebben az idényben egy újraformálódó kerettel játszó, de így is veszélyes Nyírgyulaj gárdáját idegenben.

A tabellán ezzel kicsit el is szakadtunk tőlük, illetve az Aramistól,  a BME-től és a Csömörtől. Az előttünk állók közül a Szigetszentmiklós lőtávolban van (ugyanannyi a pontja, mint nekünk, ráadásul eggyel többet játszott, mint mi), a Haladás, a Veszprém, a Dunaferr és a Berettyóújfalu viszont egyelőre még messzebb.

Igaz, tudjuk, hogy az alapszakasz végén a szerzett pontok eltörlődnek, és a helyezések alapján kap mindenki amolyan besorolási pontokat, amelyekkel továbblépnek a gárdák a következő szakaszba, ám egyfelől a minél jobb helyezés annál magasabb segédpontokat ér, másfelől nyerni mindig jó!

Következik SZERDÁN (nov. 7.), tehát két nap múlva ITTHON a Magyar Kupában az Aramis (20.00 DESOK, Debrecen)!

Duma és fotó (archív): Koppányi Szabolcs

Tabelláért katt a lenti képre!


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-11-05 23:47:59

további cikkek a témában