Magunknak tettük nehézzé, de győztünk!

Frissítés: 2018-11-01 18:55:19

Kovács István 4 gólt lőtt, a közönség jól szórakozott, hiszen 14 találatot láthatott a szerda esti futsalmeccsen. Ráadásul nyert a DEAC a férfi NB1-ben! Ugyanakkor a már 8-3-ra is vezető csapatunk a lelkesen küzdő szigetszentmiklósiak ellen elég nehézzé tette a véghajrát: önmaga számára. 

Férfi futsal NB1, 9. forduló
2018. okt. 31. Debrecen, DESOK

DEAC - Szigetszentmiklós Futsal 8-6 (6-3)
STAT ITT
(az egyik gólszerző hibás - lásd helyesen az alábbi tudósításban)


ELEK GERGŐ edző:
- Nem volt annyira rendben 6-2-ig sem a meccs, mert két nagy egyéni hibából kaptuk azt a kettőt is. A szünetben is azt mondtam a srácoknak, hogy azon fog múlni a meccs, hogy követünk-e még el további nagy hibákat a második félidőben. És hát követtünk... Az az igazság, hogy én ezt az érettségre tudnám visszavezetni. Fiatal játékosaink vannak, olykor komoly védelmi hibákat vétettek, s nem sikerült a kellő nyugodtságot a pályára tenni. Ám mint mondtam még éretlenek vagyunk. Amúgy ez egy agyon nyert mérkőzés volt, de igazából mindent egybevéve a győzelemnek tudok elsősorban örülni.


KOVÁCS ISTVÁN (4 gól):
- Tudunk pazar dolgokat és ilyen butaságokat is csinálni. Azt gondolom, hogy ellenfelünket mi hoztuk vissza a meccsbe. Túlságosan megnyugtatott minket az előny, aztán ahogy ilyenkor szokott lenni, gólt kaptunk. Ráadásul nem is egyet, hanem sorban hármat. Nagyon sajnálom ezt, és a gólarányt is, ami jobb lehetett volna, de legalább kettővel többet lőttünk, mint az ellenfél. Melyik gólom tetszett a leginkább a négyből? Talán az, amikor Szentes-Bíró Tamás passzolt le nekem a kapufához, mert az egy szép játék végén történt.

Nagyításért katt a képekre!ELSŐ FÉLIDŐ - HAZAI GÓLPARÁDÉ

Jó hazai kezdés és ütemes támadás után mégis a vendégek szereztek vezetést, midőn gyors passzok után Reich Martin fellőtte a labdát kapusunk fölé (0-1). A hidegzuhanyra szerencsére elég hamar rányitottuk a forró vizes csapot... Hiszen bő 10 perc alatt négyszer rámoltunk gólt a vendégek hálójába.

Kondás Kristóf egy legurított labdát jobbról ballal hasonló módon lőtt a jobb felsőbe (1-1), majd egy szigetszentmiklósi ziccer maradt ki (köszi) az elejétől fogva lüktető meccsen.

Főleg a mieinknek voltak lehetőségei, de a vendégek támadásaira is figyelni kellett, hiszen gyorsan felfejlődtek a kapunk közelébe, így olykor Faragó Ádámnak (betegségből tért vissza) kellett nagyot védenie. 

A 14. percben felgyorsultak az események, hiszen nem egészen két perc alatt rúgtunk hármat!

Ráadásul mindet Kovács István szerezte (MESTERHÁRMAS 2 PERCEN BELÜL)!!!Az elsőt okos lövéssel (2-1), a másodikat tízméteresből (3-1), a harmadikat pedig egy tökéletesen kijátszott kontra végén, Szentes-Bíró Tomi remek passzából (4-1). 

A baj csak az volt, hogy bár nagyon beindultunk, s ekkor egy rövid ideig iskolajátékot mutatott be a DEAC, rögtön kaptunk is egy buta gólt, így kicsit lehűtötte a kedélyeket a Szigetszentmiklós (4-2: labdavesztésünk után üresen maradt Schranz). Nem csoda, hogy Faragó Ádi mérgesen ordibált, ez bőven elkerülhető gól volt.

A maradék pár perc is hozott azonban még 3 találatot, a közönség nagyon nem unatkozott ezen a derbin!

Először is Varga Dani jobbról, az alapvonal mellől nagyon szemtelen, parádás gólt szerzett. Beadásra számított a kapus, ő azonban bokából felspiccelte a füle mellett a léc alá a labdát (5-2)!

Sőt, a vendégek már kigyűlt személyi hibái miatt a DEAC ismét 10 métereshez jutott, és Kovács István ezt is magabiztosan bevarrta (6-2).

A fricska azonban ismét minket ért: pár másodperccel később, a szünet előtti pillanatokban szép gólt ért el a Szigetszentmiklós Fülöp révén (6-3).

MÁSODIK FÉLIDŐ - ISMÉT MEGNYERTÜK A MECCSET

Kár volt a két bekapott gólért, sőt, ha azt vesszük már az elsőért is. A folytatásban aztán ismét úgy tűnt, hogy a DEAC eldönti végleg a mérkőzést. Varga Dani egy ellentámadás végén bombázott a vendégkapuba (7-3).

Majd, bár a miklósiak nem adták fel, egymást buzdítva mentek előre, a 28. percben Szentes-Bíró legurított egy pontrúgást Kondásnak, ő meg a hosszúba varrta a labdát (8-3). Előtte egyébként Pallai Zsoltot sodorták el, ebből lett a szabadrúgás (és a rivális játékosát ki is állították 2 percre).Kiütés lett a vége?

Nem!

A Szigetszentmiklós mindent egy lapra téve támadott, ráadásul segítette őket az is, hogy fegyelmezetlenségekből hamar összeszedtük a 6 faultot. Aztán rúgdoshatták a tízmétereseket minden újabb szabálytalanságunk után. 

Előtte még akcióból szereztek gólt, hiszen egy ellentámadásból találtak be (8-4), majd a saját szögletünkből ők kontráztak le minket. Kondás taktikainak szánt szabálytalansága után azonban jött a kiállítás, és a tízméteres.

Igen ám, de a kapuba álló Dobi Attila fejjel hárított - bele is sérült szegény. Nagyon kellett ez, hiszen feljövőben voltak a vendégek, míg mi olykor nem játszottunk okosan ebben az időszakban, elragadta embereink egy részét a hév, ahelyett, hogy ésszel megrogyasztottuk volna végleg riválisunkat.

A kiállítást azért hősiesen kivédekeztük, ez szép volt. Majd Faragó Lajos fejelt, illetve Kovács lőtt, de mindkettő a kapus kezében halt el. Igaz, Faragó Ádinak is kellett védenie a mi kapunknál. Vagyis tovább lüktetett a meccs.Aztán megint szabálytalanság, és újabb tízméteres a vendégek előtt: erre visszajött Dobi, de ezúttal nem tudott védeni (8-5).

Nagyon belelkesedett a Szigetszentmiklós ettől, hiszen volt még hátra jó öt perc, az meg sok midnenre elég lehetett volna.

Főleg, hogy teljesen elbambultunk hátul, és egy percen belül kijátszottak minket, majd kapusunk kiszolgáltatott helyzetbe került (8-6). Kezdett meleg lenni a pite!

Sőt, újabb tízméteres! Az amúgy rutinos Kovács "elszállt" kicsit az ellenfél (!) kapuja mellett, és feleslegesen kalimpált oda (háttal) a riválisnak, aki persze elesett, és így megint kocoghattak kisbüntetőt rúgni a mi térfelünkre...

Na, ennek fele se tréfa! Ám Faragó Ádi bent maradt a kapuban ezúttal, és remekül vetette bele magát a labda útjába, így Dobi után ő is kifogott egy tízméterest!

A hátralévő időben már okosabban játszottunk, és nem engedtük tovább zárkózni az ellenfelet.

A győzelemért és a 8 gólért, meg olykor a fantáziadús támadásokért dicsérhetjük a srácokat. Ám a kapott 6 gólért nem. Főleg, hogy ezek nagy része teljesen elkerülhető lett volna. 

A vendégek megmutatták, hogy nem véletlenül nyertek már 4-szer eddig a bajnokságban, ám ez a DEAC meccse volt. Igaz, máskor ennyi bakit egy rutinosabb ellenfél már kegyetlenül meg fog torolni.

Duma, fotó: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-10-31 23:23:33

további cikkek a témában