Nagy készülődésben a srácok a jövő szerdai meccsre

Frissítés: 2018-10-26 16:20:16

A magyar futsalválogatott szombattól jövő szerdáig játszik 4 meccset zsinórban (Horvátország, nemzetközi torna), így egy kis szünet van a férfi NB1-ben. Természetesen ezt is munkával tölti a DEAC, amely egy előrehozott találkozón fogadja október 31-én a Szigetszentmiklóst a DESOK-ban (18.30).

Aki a magyar válogatottról, és a hétvégi, jövő hét eleji programjáról olvasna szívesen, IDE KATTINTVA megteheti (Futsalhungary). 

Ami minket még inkább érdekel, az az eddig remekül szereplő Szigetszentmiklós elleni derbi jövő szerdán, Debrecenben.

Az NB2-ből végül a viszalépő NB1-es bajnok, Győr helyén feljutott gárda szerepel a legjobban (az első 7 fordulót követően) a 3 feljutott csapat közül. Ez talán meglepetésnek számít, hiszen a patinás, egykori élvnalbeli bajnok Rubeola FC Csömört vagy az NB2-t végül megnyerő BME-BT FC-t talán erősebbnek hihettük a rajt előtt, ám a miklósiak egyelőre rácáfolnak erre.

Az előbbi két gárda ugyanis a két utolsó helyet foglalja el (ketten összesen 1 meccset nyertek még csak), ellenben a Szigetszentmiklós már 4 sikernél jár (3 veresége mellett). Ezzel ők az NB1-es tabella 5. helyét foglalják, el, épp mieink, vagyis a DEAC előtt.

A tabella egyébként a "zöld sztalnál" változott némileg - nem örülünk neki, de erről később...

Ami most fontos, hogy a DEAC hazai pályán is megszenvedhet majd a Szigetszentmiklóssal, amely együttes eddig mindhárom hazai meccsét megnyerte (a BME-t, a Nyírgyulajt és az Aramist legyűrve), s bár idegenben háromszor kikapott, egyszer nyert, eredményei óva inthetnek bárkit attól, hogy félvállról vegye őket.

Igaz, a Berettyóval szemben még 9-3-ra maradtak alul, ám a Haladás otthonában csak 3-1-re, a Veszprémmel meg játszottak egy 10-4-es hazai sikert hozó gólzáporos találkozót, ahol 3-1-re még vezettek, és 5-4-ig együtt voltak a Veszprémmel. Ugyanakkor a Rubeola pályájáról elhozták a 3 pontot legutóbb (1-3).

Tehát idegenben nem a legacélosabbak a miklósiak, ám erre nem építhetünk.INTERJÚ

1. A válogatott szünetben, a Szigetszentmiklós elleni meccsig (okt. 31. szerda, 18.30, Debrecen, DESOK) milyen munkát, felkészülést végzett, végez a csapat?

ELEK GERGŐ:
- A befejezéseket gyakoroljuk hatványozottan. Kidolgozzuk a mérkőzéseken a helyzeteket és rendre ki is hagyjuk őket, ezen akarok változtatni! Nem csak 1 meccsre készülünk, hanem 3-ra, hisz a Nyírgyulaj elleni mérkőzés előtt is csak 1 taktikai edzésre van lehetőségünk, illetve utána az Aramis ellen is max ennyi munkát végezhetünk. Komoly munkát végeztünk a héten, ráadásul egy olyan pályán, ahol másnak sétálni is nehéz, mi ott edzünk! Gondolhatod milyen nehéz lehet...

2. Mondhatjuk, hogy taktika még nagyobb szerepet kap ebben az időszakban a fizikális, illetve a rutinszerű gyakorlásokkal szemben?

ELEK GERGŐ:
- Természetesen. Fontosnak tartom az ellenfél játékának ismeretét. Minden meccs előtt videót vágok össze az ellenfélből. Támadásvariációk, pontrúgások, kulcsjátékosok. Eredménye még nem túl sok van, de el kell kezdeni valahol... A saját játékunk kiértékelésének inkább van foganatja!

NAGY MENET LESZ

A DEAC együttese kemény időszak előtt áll, hiszen:

- október 31. 18.30: DEAC - Szigetszentmiklós (NB1)
- november 5. 18.00: Nyírgyulaj - DEAC (NB1)
- november 7....: DEAC - Aramis (Magyar Kupa)

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-10-26 10:55:56

további cikkek a témában