A Horváth-család 4 góllal vezette sikerre a csajokat

Frissítés: 2018-10-22 11:42:45

Nem sok esélyt adott a DEAC női futsalcsapata idegenben a Békéscsabának a vasárnapi NB2-es bajnokin. Bár voltak sérüléssel bajlódó játékosaink, érdekes módon 6-ból 5 gólunkat ők lőtték. A magabiztos győzelem örömteli, október 28-án jön egy megaparty itthon a Rubeola ellen! Oda várunk minden szurkolót!

Női futsal NB2, keleti csoport, 5. forduló
2018. okt. 21. Békéscsaba

Békéscsabai Wanted - DEAC 1-6 (0-3)
STAT ITT

ÜVEGES KATA:
- Sima meccs volt, élvezték a lányok a játékot. Persze voltak hibáink most is, és olykor még mindig belefutunk olyan alapdolgokat érintő bakikba, amelyeket pedig gyakorolunk, de azt hiszem mondhatjuk, hogy "megérkeztünk"! Érződött a különbség a két csapat között. A csabaiak egy igazi sorral játszottak, ha cseréltek már gondjaik adódtak, s igazából egyfajta játékot játszottak. Az egy góljuk is a mi hibánkból esett, uraltuk a mérkőzést.

A teljes történethez hozzátartozik az is, hogy Üveges Kata a legutóbbi mérkőzésen összeszedett elefántpuszi nyomait nyögi még mindig, így fájós combbal vállalta a csabai összecsapást. Mellette a Horváth tesók is maródiak. Viki vádlija sokszor begörcsöl már az edzéseken is, erős fájdalmai vannak, de a meccsre felpörgött, ám nem kizárt, hogy bevérzett az izma, Kata szerint érdemes lesz kivizsgáltatni. Testvére, Petra pedig lázas volt a múlt héten, emellett a lovaglóizma sincs rendebn, s csak egyet edzett a meccs előtt.

Mégis ők szórták meg lginkább a hazaiakat vasárnap.Üveges Kata nyitotta meg a gólzsák száját a 4. percben, majd Horváth Viki toldotta meg egy duplával, még az első félidő derekán (0-3).

A szünet után rögtön betalált a tesó is, és Horváth Petra gólja után már sejthettük, hogy nem lesz gondunk ezzel a találkozóval. Főleg, hogy ő is hamar megszerezte saját maga második, a csapat ötödik gólját is (0-5).

A 28. percben a hazaiak is eredményesek voltak (1-5), ám a hajrá előtt még Vasvári Dorina is "megszólalt", így a gólkülönbségünkön is javítottunk, és zsebben a második sikerünk is (1-6).

Jelenleg a Rubeola vezeti a keleti csoportot 9 ponttal, de eggyel több meccset játszva, mint mi. A 2. a Szolnok 7 ponttal, a 3. a DEAC 6 ponttal. Ami számunkra érdekes, és valószínűleg jó hír is, hogy a mostani fordulóban a Szolnok épp az addig 3/3-mal álló Rubeolát kapta el, ráadásul idegenben (2-5). Ezzel tömörödött az élmezőny, és kiderült, hogy senki sem verhetetlen. Igaz, mi sem, ezt a nyitó körben megtapasztaltuk a Nyírség ellen.


Következik a csoport rangadója, a Rubeola FC Csömör elleni hazai meccsünk október 28-án, 18.30-tól a debreceni DESOK-ban. 

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: 1. kép Koppányi (archív), 2. kép Papp Attila (archív)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-10-22 11:38:33

további cikkek a témában