Jobb volt a Dunaferr

Frissítés: 2018-10-20 12:11:56

Van ilyen meccs minden szezonban: a mieinknek nem sikerült semmi, ráadásul húzóember sem volt együttesünkben, míg a csapatjáték is akadozott. Voltak sérültjeink is. Ráadásul mindez egy motivált, hazai top csapat ellen. Így a Haladás elleni jó játékot nem tudták megismételni futsalosaink, s kikaptak a Dunaferrtől.

Férfi futsal NB1 7. forduló
2018. okt. 19. Debrecen, DESOK

DEAC - Dunaferr Due Dutrade FC 1-6 (0-3)
STAT ITT

KÉPGALÉRIA

ELEK GERGŐ:

- Sokkal jobb volt az ellenfél végig. Ennyi kulcsjátékos indiszponáltságát nem bírjuk el. A szezon legrosszabb játékát nyújtottuk mind egyénileg, mind csapat szinten. Tehát mind a játékosaim elmaradtak attól amit tudnak, mind csapatként elmaradtak azok a figurák, szisztémák, amiket gyakorolni szoktunk. Az okát jelenleg ennek nem tudom, de meg fogjuk együtt keresni. Viszont azért is állok kicsit értetlenül a meccs előtt, mert azt sem mondhatjuk, hogy megijedtünk a nagynevű ellenféltől, hiszen hétfőn a Haladás ellen nem ez történt. Most azonban nem sikerült azt nyújtani, mint ott idegenben.

Minden mellébeszélés nélkül kijelenthetjük: ez nem a mi mérkőzésünk volt. Pedig voltak helyzeteink, kapufáink, a közönséget tapsra ragadtató támadásaink, ám mégis: a gólokat a vendégek rúgták. Ráadásul a Dunaferr jól játszott, vagyis nem mondhatjuk, hogy a lottón nyerte ezt a sikert. A hibákat nyilván elemezni fogja a csapat a következő edzéseken, mi pedig szurkolunk tovább nekik, hisz a mi csapatunk!

A MECCS

Hamar vezetéshez jutott a vendégcsapat (0-1), ami után viszont megnyomta a meccset a DEAC, és hol Tóth Attila révén egy spicceléssel, hol egy jó Kovács-szerelés utáni kontrából veszélyeztettünk, illetve egy ízben Tóth elfektette emberét, majd a bepassz után Kondás Kristóf szemben a kapussal belevágta a labdát. A Dunaferr ugyanakkor rutinosan kezelt minden játékhelyzetet, nem kapkodtak játékosai, akik szinte mindig célszerű megoldásokat választottak. 

Az első félidő közepe a helyzeteket tekintve a mienk volt, ám minden kimaradt. 

A Dunaferr is tesztelte Dobi Attilát a kapunkban, aki jól állta sarat, igaz, egy ízben egy szélről leadott lövés majdnem bevitte a kezét (onnan a kapufára pattant a labda). Ami akkor nem ment be, hamarosan azonban sajnos igen. Egy jobb oldali rögzített játékhelyzet után az újvárosiak nyolcasa, Szeghy a legurított labdával váratlanul a nagyon egy oldalon tömörülő védelmünk mellett meghúzta a labdát, s Pallai Zsolt csak kergetni tudta, amíg lövőhelyzetet nem alakított ki magának a játékos. Onnan meg már kíméletlenül bevágta a labdát. Klasszis egyéni megmozdulás volt (0-2).

Kár volt érte, hiszen az előtte lévő 3-4 percben több esetben is betalálhatott volna a DEAC, ehelyett tovább növelte előnyét  Dunaferr.

A mieink kicsit meg is zavarodtak az újabb beszedett góltól, ráadásul cseréink sem lendítettek a játékon, sőt, néha úgy tűnt, hogy gondban vannak a magabiztossá váló Dunaferrel szemben. 

Pedig remek támadásokat ekkoriban is vezettünk, például amikor Szentes-Bíró Tamás és Kovács kavarták meg  a vendégeket, a végén pedig utóbbi nagy helyzetben lőtt, s bár a támadás tetszetős volt, a hálóőr (Cseresnyés Alex, aki ezen a napon bombaformában védett) hárított.

A félidő előtt még Dobi háromszor is nagyot védett rövid idő alatt, de balszerencsénkre a legvégén nem úsztuk meg a harmadik újvárosi találatot.

10 másodperccel a szünet előtt a 10-es játékos (Pál Patrik) cirka 10 méterről egy szögletből legurított labdát vágott a léc alá. Nekünk ekkor nem tetszett ez a bűvös tízes... (0-3)

MÁSODIK FÉLIDŐ

A meccs Dunaferr lehetőséggel folytatódott, ám a léc fölé vágtak egy nagy helyzetet, majd mi következhettünk volna, ám Kovács a centerből kapott labdát picivel a jobb kapufa mellé lőtte viszonylag közelről. Nagy lehetőség volt mindkettő...

Aztán tűzijátékot rendeztünk a vendégek kapujánál, ám Szentes-Bíró és Kondás is célt tévesztett - igaz, a kapust sikerült fejbe rúgni (folytatni tudta). Sőt, Vékei Nándor, aki többnyire okosan játszotta meg a labdákat a mérkőzésen egy ízben addig lopta a távolságot, amíg lövőhelyzetbe került, de ő sem tudott túljárni a Dunaferr kapusának eszén.

Eközben a Dunaferr általános rohamot indított, úgy tűnt nem akarják megadni az esélyt arra, hogy a DEAC egy góllal magára találjon, és veszélyeztesse a vendégek sikerét. Több alkalommal is nehezen jöttünk ki a térfelünkről, s bár a védelem elég jól muzsikált ekkor, a korábbi helyzetek után pár percig sanszunk nem volt hasonlók kialakítására.Aztán ismét jött egy "majdnem-gól"...

Egy szép labdafelhozatal végén Tóth lövőhelyzetbe hozta magát, majd zúgó felső léces kapufát rúgott... Hát már semmi se megy be nekünk ezen a napon? Szép volt, de sajnos eredménytelen ismét.

Persze, hogy erre következett egy Dunaferr-gól... Fekete passzából Hosszú futott el a bal oldalon, majd a kimozduló kapusunk fölött belöbbölte a labdát a hálóba. Szép megoldás volt, el kell ismerni (0-4). 

Ezután is voltak nagy helyzetei a vendégeknek, de nekünk is. Vékei például megzörgette a hálót, de oldalról csak. Majd az ismert mondást, miszerint "a jó helyzetnél ne keress jobbat" felejtette el Szentes-Bíró Tomi, midőn a vendégek kapusa előtt tologatott, s végül nem is lett semmi belőle. 

A meccs talán legjobb hazai támadása is hasonlóan halt el. Varga Dániel a jobb oldalon lefutott mindenkit, majd beadása megtalálta Tóth Attilát, aki tisztára játszotta magát, aztán szépen ellőtte a labdát, de a kapus valahogy mégis visszaért... 

A sporik is fújtak pár zöldséget ekkortájt, ami fájt nekünk, de nem ezen múlt a meccs. Dobi további védésekkel tartotta az eredményt, majd már ő sem segített. Egy véleményes szabadrúgás után Pál óriási gólt ragasztott a kapunkba (Dobi beleérni tudott csak, az egyszemélyes sorfalunk mellett pedig simán elszáguldott a laszti - 0-5). 

Az utolsó percek is tartogattak izgalmakat, bár a mérkőzés már eldőlt rég. A Dunaferr 10 métereshez jutott, ám mellévágták a labdát, majd szépségtapaszként Szentes-Bíró amolyan minden mindegy alapon végigcselezte magát a vendégeken, majd elegáns gólt rúgott (pazar volt, kár, hogy keserédesen vettük tudomásul - 1-5).

Ám ahogy az első félidő végét, úgy a meccs végét is elméláztuk. A dudaszóval egyszerre kaptunk még egy találatot - megadták. (1-6). 

Ahogyan írtuk, hogy egy-két fura bírói ítélet is volt a meccsen, de nem ezért kaptunk ki természetesen, úgy erre sem foghatjuk a pénteki produkciót, ám az összképhez hozzátartozik, hogy Kovács István sérülten vállalta a játékot, Kondás Kristóf a héten nem edzett hasonló okokból, míg Faragó Ádám kapus megbetegedett, így keretbe sem került.

Folytatás egy eredetileg későbbre kiírt, de előrébb hozott meccsen lesz október 31-én 18.30-tól itthon a Szigetszentmiklós ellen, majd november 5-én a Nyírgyulaj ellen idegenben (Nyírbátorban lesz a bajnoki), illetve két napra rá, november 7-én fogadjuk Debrecenben az Aramist a Magyar Kupa 2. körében.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-10-19 22:49:53

további cikkek a témában