Egyenrangúság

Frissítés: 2018-10-16 00:38:09
A legfontosabb a hétfői 5-2-es vereségben, amit a Haladás otthonában szenvedett el a DEAC férfi futsalcsapata, hogy 2-2-ig kétszer vezetve, majd utána is ide és oda is eldőlhetett volna a mérkőzés. Ám a válogatottakkal, légiósokkal, és külön kasztként Dróth Zoltánnal felálló hazaiak végül tökéletesen kihasználva pár megingásunkat nyertek. Ők a meccset, mi a tartásunkat.

Férfi futdal NB1 6. forduló
2018. okt. 15. Szombathely

Kútház Haladás VSE - DEAC 5-2 (2-2)
STAT ITT

ELEK GERGŐ:
- Az első félidőben többet volt a labda a Haladásnál, de szerintem legalább annyi helyzetünk volt, mint nekik. Kétszer vezettünk, ám mindig egyenlítettek, Dróth Zoli klasszisát kihasználva. A második félidő elejére nem tudtunk megfelelő állapotban kijönni, talán az utazás miatt. Próbáltam frissíteni a csapatot, cserékkel belenyúlni a meccsbe. Később egalizálódni látszott a meccs képe, s tudható volt, hogy nüanszok döntenek majd. Ezek a nüanszok a Haladás javára fordították a meccset. Például a harmadik és a negyedik góljuknál, amikor egyéni hibáinkat használták ki. Ugyanakkor a Haladás hamar összeszedte az 5 faultját, de bár sok idő volt még hátra, s volt több szituáció, amikor befújhatták volna a hatodikat, nem tették. Vagy az is ilyen döntő mozzanat volt, hogy 5 a 4 elleni játékba az üres kapu mellé rúgtuk a helyzetünket. Szerintem egyenrangú ellenfelei voltunk a nagy nevekből álló Haladásnak. Ezeket a nüanszokat kell a magunk javára fordítani majd, s akkor a jövőben az ilyen meccseket megnyerhetjük.

A mieink Szentes-Bíró Tamás révén szerezték meg a vezetést (0-1) a 8. percben, de ezt hamar egalizálta a hazai gárda (1-1). Igaz, ezt meg mi kontráztuk meg gyorsan, így Tóth Attila góljával újra vezettünk (1-2).  szünetre mégis iksszel vonultak a csapatok (2-2), vagyis egy félidő után még mindig nem dőlt el semmi.

A másodikban aztán sokáig a trénerünk által már említett  módon zajlott a mérkőzés. Izgalmakban nem volt hiány, hiszen bárki győzhetett volna. A hajrához közeledve villantak a hazaiak, és két Hajmási-góllal és a brazil Melo találatával behúzták a sikert (5-2).

Egy ki-ki meccset játszott tehát a DEAC a Hali otthonában, amit nemhogy nincs okunk szégyellni a vereség ellenére sem, de építkezni kell belőle!

Október 19-én itthon következik a Dunaferr (18.30), amely csapat eddig kiválóan szerepel, igaz, egyetlen vereségét éppen a Haladástól szenvedte el, ráadásul otthon.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: a két gólszerzőnk látható rajta


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-10-16 00:24:52

további cikkek a témában