Kupabravúr: az NB2-es futsalos csajok kiejtették élvonalbeli ellenfelüket!

Frissítés: 2018-10-16 00:30:35

Az NB2-es DEAC az NB1-es Miskolcot fogadta, s győzte le a Magyar Kupában, így a legjobb 16 közé jutott. Nagyon nehéz meccs volt, amelyen számtalan helyzet alakult ki mindkét kapu előtt, ám Kósa Viki fantasztikusan védett nálunk, s a második félidőben a mezőnyembereink rendeztek támadóhadjáratot a rivális kapuja előtt, amiből két gól született is.

Női futsal Magyar Kupa, a legjobb 32 között (1 meccs döntött)
2018. okt. 14. Debrecen, DESOK

DEAC - Miskolci Vénusz 2-0 (0-0)
STAT ITT

KÉPGALÉRIA ITT

ÜVEGES KATA:

- Az érződött a lányokon, s rajtam is, hogy egész héten meccseket játszottunk. Kicsit fáradtak voltunk fizikálisan. Ugyanakkor az meg pozitívum a holland túra kapcsán, hogy szerintem az a pozitív töltés, amit ott kaptak, hozzájárult az önbizalmuk növeléséhez, ami most a meccs jó részében ki is jött. Nehézkesen indult ez a meccs. Nem tudtunk úgy összpontosítani a befejezésekre. Pedig megvoltak a helyzeteink, de sajnos a szokásos módon elrontottuk eleinte ezeket. Azt kértem a  lányoktól, hogy ne essünk abba a hibába, amibe a Nyírség ellen is. Akkor is a centerjátékkal vertek meg minket, s tudtam, a Miskolc is erősen épít erre. Így nyugodtan próbáltunk meg védekezni, nem kitámadva. A labdaszerzésekből igyekeztünk támadásokat építeni. A már említett önbizalomnövekedés mellett annak tudom be ezt a győzelmet, hogy többnyire tudtunk türelmesen, s a végére már magabiztosan játszani. Örülök, hogy sokkal több kényszerítőnk volt már, mint korábban, jobban el mertük vállalni a megindulásokat is. Ez még mindig mondhatni semmi ahhoz képest, hogy mi lehet még elérhető a csapat számára. Illetve ahová eljuthatunk. Ám én már végre látom, hogy alakul az, amit szeretnénk elérni.

DEAC ITT, DEAC OTT

Mivel a miskolciak otthon felejtették a szerelésüket, a DEAC segítette ki őket egy garnitúrával, így nem csalás, a képeken látható piros-fehérek fehér mez csak "megtévesztés" a jámbor olvasók számára, ők voltak a vendégek ugyanis, és a feketében a MI LÁNYAINK.

TÚLÉLTÜK AZ ELEJÉT

A meccs nyitánya nem volt sikeres, illetve az volt, ha azt vesszük, hogy nem kaptunk gólt, gólokat - mivel Kósa Viki a kapuban parádézott több esetben is. Ez aztán megnyugtatta idővel a mieinket, és ahogy közeledett a szünet, egyre több helyzetünk adódott. Sőt, végül már kapufát rúgtunk, illetve volt két-három olyan kontránk, amelyek bármelyikéből gól születhetett volna. Ekkoriban bizony előfordult, hogy a befejezés kissé önzőre sikeredett, még legrutinosabb emberünk, Üveges Kata is vagy két alkalommal a középen várakozó társ helyett kapura lőtt éles szögből, ami nem is vezetett eredményre. Ugyanakkor örömteli volt látni, hogy vállalkoznak a csajok, és olykor az összjáték is egyre futsalosabb volt.

A szünetben mind Kata, mind Sólyom Attila csapatvezető, illetve a még babázó, korábbi csapatkapitány Radics Ági is megjegyezte a csapatnak, hogy milyen problémákra kell jobban odafigyelni a folytatásban, ezek egyike volt, hogy hátul ne cselezzünk feleslegesen és ne adjunk oda az ellenfélnek könnyelműen labdákat, hiszen előbb-utóbb a Miskolc ezekkel élni fog.

A MÁSODIK MÁR A MIENK VOLT

Ehhez képest a második félidő elején több alkalommal is felesleges cselre vagy kapkodásból eredő labdaeladásra lehettünk figyelmesek a lelátóról, mégsem kaptunk gólt, mivel vagy a miskolciak rontottak, vagy védelmünk (élén a kapus Kósa Vikivel és előtte Tóth Nórival) tisztázott.

Ez az időszak kulcsfontosságú volt, mivel, ha ekkor vezetést szerez a Miskolc valószínűleg minden máshogy alakul végül. Ám a DEAC átvészelte ezt a pár percet. Aztán ismét kezdtünk magunkra találni.

Dancs Rebi a 27. percben megtartotta a labdát elöl, visszapasszolta Tóth Nórának, aki hezitált kicsit, tolt még rajta egyet, már-már túl sokat várt, de végül csak előtte, s milyen jól tette: 1-0 a DEAC-nak!!!

Ez fel is szabadította a lányokat. Viszont a mieink olykor maguknak köszönhették csak, hogy nem sikerült megroggyantani az ellenfelet. Üveges Kata egy kiugratással a kapu felé inalt, de két védővel a nyakán cselezni akart a lövés helyett, így azt érte el, hogy a kapusban elakadt a labda és ő maga is. Nagy esés lett a vége, a kapus pedig bele is sérült kissé a találkozásba.

Később Horváth Viki tette le szépen ismét neki a labdát, de ballal magasan fölé lőtt játékosedzőnk. Pár pillanattal később Viki már magára vállalta a bejezést, de a kapus a helyén volt, bravúrral védett. Üveg nem sokkal ezután beleszaladt egy csines játékba, két ember között vitte át a labdát, de elefántpuszi lett a jutalma, ami után fájdalmas arccal terült el, de végül folytatta (igaz, a meccs végén már bőven sántikált, reméljük nem komolyabb a sérülése).

A fura, sérüléssel "kecsegtető" szituációk ezzel nem értek véget, később egymás után kétszer is sikerült saját emberünket fejbe vagy valahol derék fölött telibe trafálni (egy ízben ennek is Üveg volt a szenvedő alanya - kapott rendesen a meccsen).

Ugyanakkor az volt érezhető, hogy a DEAC kilépett már ekkorra a Miskolc nyomása alól, sőt változott a helyzet, meg is roppanthattuk volna őket, ha kevésbé kapkodunk. Vissza volt 9 perc ekkor a meccsből.

Azért, hogy ne legyünk nyugodtak a kapufát kívülről smirglizték le a vendégek, viszont volt olyan támadásunk, amely meg a kommunikáció hiányában halt el, holott többet ki lehetett volna hozni belőle (kívülről legalábbis így tűnt).

Folytattuk támadásainkat, így élvezetes, igaz, egyúttal a kimaradt lehetőségek miatt fejfogós is volt a mérkőzés. Egy ízben egy ígéretes kontránkat Horváth Viki vitte középen, kitette jobbra, majd Fekete Gabi megfutotta a szélt, de egy bepassz jobb lett volna, mert így egyszer csak elfogyott a pálya.

Ám rövidesen már felfelé görbült a szánk, hiszen Horváth Petra jól cselezte át magát két emberen, majd szépen a jobb alsóba vágta a labdát (2-0).

Ekkor már 4 hibánk volt, az ellenfélnek meg 3, szóval vigyázni kellett a faultokkal is.

Ideje volt egy Kósa Viki-féle repüléses bravúrnak is, de mivel kettővel vezettünk, aggodalomra nem volt ok, hiszen a miskolciaknak a továbbjutáshoz 3-at kellett volna már lőni, az idő pedig fogyott.

Bornemissza Barbi sokszor tartotta meg remekül a labdát elöl centerben, s osztogatott, vagy ha szerelték is, általában üggyel-bajjal csak.

Az utolsó percekben Vasvári Dorka kontrát lezáró lövése miatt örültünk (mert szép támadás volt), illetve bosszankodhattunk (mert a gól végül elmaradt). 

Aztán Viki hátul és elöl!!! Kósa hárítása volt szenzációs, míg druszája, Horváth pazar cselekkel bolondította meg a miskolciakat, de végül a kapus útját állta.

Erdős Edina is hatalmas helyzetben lőtt picit célt tévesztve, majd a Horváth testvérek összjátéka végén Petra passzából Viki a kapufát találta telibe.

Érett az újabb találatunk, de az igazat megvallva a rivális is párszor szinte már gólt kiálthatott volna, ám ők be voltak oltva gól ellen, míg mi nem.

A bravúr igen nagy, hiszen egy olyan gárdát ejtett ki a DEAC, amely az NB1-es bajnoki címvédővel is partiban volt az élvonalban. Vagyis a lányok eltüntették bőven az osztálykülönbséget a két csapat között. 

Szép volt! Várjuk a folytatást!

A Magyar Kupában a következő körben egy olyan együttes (Ercsi) ellen játszunk, amely gárda papíron jóval kisebb kihívást jelent majd, mint a Miskolc volt most. Vagyis óriási lehetőség előtt állnak a lányok, hogy a legjobb 8 közé jussanak, ahonnan egy ugrás a 4-es döntőbe jutást. Ugyanakkor, ha azt hiszik, hogy mostantól a bab is hús, akkor semmit sem fog érni ez a nagy bravúr.

Az NB2-ben legközelebb Békéscsabára utazunk (okt. 21. 18.00), ahol az eddig még csak egyszer pályára lépő, akkor az erős Rubeolától 7-2-re kikapó hazaiakkal mérjük össze tudásunkat. Az sem lesz könnyű mérkőzés, de ha ezen az úton halad a csapat, akkor nyerhet. Viszont intő jel, hogy az első bajnoki fordulóban minket legyőző Nyírséget idegenben verte ki a kupából a csabai alakulat!!!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-10-15 13:03:29

további cikkek a témában