Kovács István: rutin és alázat a sport iránt

2018-10-08 20:37:43

418 futsalmeccs, 155 gól, 10 év a magyar élvonalban. A jelenleg futó NB1-es szezonban immár a DEAC játékosa ő, s első gólját is megszerezte az Aramis 2-0-s legyőzése alkalmával. Kovács István, Kokó, több csapatnál is megfordult a Dunán innen és túl, rúgott mindent eldöntő gólt bajnoki döntőben, számos nagy csata részese volt. Tudására számítunk Debrecenben is a szezon során. Ő pedig már most úgy vélekedik, hogy remek helyre érkezett, ahol a csapat szakmai és emberi oldala is kedvére való, s ahol jól érzi magát.

1. Kicsit mutasd be légy szíves magad a DEAC szimpatizánsainak!

KOVÁCS ISTVÁN:
- 2008-ban kezdtem el futsalozni a berettyóújfalui Mezei Villben, ahol magyar bajnok, Magyar Kupa és szuperkupa győztes lettem. Majd játszottam Dunakeszin, a csömöri Rubeolában és az Aramisban is. 7 év után hazatértem Budapestről (a Nyírgyulaj csapatához), ahol 1 évet töltöttem, majd onnan vissza a Mezei-Villhez, ahol további 2 évet futsaloztam. Az idén nyáron a Mezeinél nem hosszabbították meg a szerződésemet, s ezek után úgy éreztem, végleg abbahagyom. Ám a párom meggyőzött arról, hogy van helyem a futsalban. Ezzel egy időben lehetőséget kaptam Elek Gergő vezetőedzőtől, amit ezúton is szeretnék megköszönni neki. Szóval így kerültem a DEAC együtteséhez.2. Mire vagy a legbüszkébb a futsal kapcsán?

KOVÁCS ISTVÁN:
- A legbüszkébb talán arra lehetek, hogy a magyar bajnokság utolsó mérkőzésén 2-2-es állásnál a győztes találatot én szereztem, így elhódítottuk a magyar bajnoki címet!

(Mindez 2009 májusában történt, STAT ITT:  - a szerk.)

3. A Mezei Villtől érkezve egy feltörekvő, fiatalos csapatba, milyenek az eddigi benyomásaid a DEAC-ról?

KOVÁCS ISTVÁN:
- Nagy örömömre szolgál, hogy ennek a kiváló együttesnek a tagja lehetek, ahol a csapattagok külön-külön is értékes emberek, együtt pedig egy igazi csapatról beszélhetünk! Az előző klubomnál nem tapasztaltam olyan együttműködést és összetartást, mint itt. A DEAC-nál sokat tanulunk egymástól, hiszen egy közösséget alkotunk, közös a cél, s az edzések is jó hangulatban telnek.

4. Elek Gergő egyre inkább bízik benned, úgy tűnik, sőt, húzóembernek tart immár. Mennyire felelősség ez számodra, s menyire lubickolsz ebben a szerepben?

KOVÁCS ISTVÁN:
- Egy nagyon jó embert és edzőt ismerhetek a személyében, aki maximálisan törekszik arra, hogy a tudását átadja a csapatnak. Ezért az edzések, bár jó hangulatban telnek, de nagyon pörgősek. Sokat számít nekem a felém irányuló bizalma, s mindent meg is teszek azért, hogy ne okozzak csalódást számára. Különösen megtisztelő ez a számomra, mert az előző együttesemnél elnyomva éreztem magam. Itt azonban lehetőséget kapok arra, hogy a legjobb tudásom szerint játsszak. Ugyanakkor húzóembernek nem tartom magam. Egy csapattag vagyok, mint a többiek, és ez így teljes és egész!

5. Milyen elvárásaid vannak magaddal és a csapattal szemben ebben a szezonban?

KOVÁCS ISTVÁN:
- Egyénileg és a csapattal is igyekszünk a maximumot nyújtani. Szeretnénk a tabellán minél előrébb jutni, s ezért keményen dolgozunk a heti 5 edzésünk során!

6. A legutóbbi, vagyis a pénteki meccsről (DEAC – Rubeola 3-1) pár szóban: hogy láttad belülről az összecsapást?

KOVÁCS ISTVÁN:
- Egy nagyon jó és izgalmas mérkőzést játszottunk, ahol a 3 pontot itthon tudtuk tartani. Úgy érzem, ez egy megérdemelt győzelem volt!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Kovács Istvántól


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-10-08 20:37:43

további cikkek a témában