Ez a DEAC meccse volt egyértelműen

Frissítés: 2018-10-03 19:49:08

A DEAC ma este több gólt lőtt a BME elleni meccsén, mint az eddigi 3 fordulóban összesen. A jó sok hazai helyzetet hozó találkozón sokkal jobban használta ki amúgy is több lehetőségét az Elek-legénység, mint a vendégcsapat, így magabiztosan tartotta itthon a 3 pontot a DEAC, s javított a gólkülönbségén is.

Férfi futsal NB1 4. forduló
2018. okt. 1. Debrecen, DESOK

DEAC - BME-BT FC 5-1 (3-0)
STAT ITT

KÉPGALÉRIA ITT

ELEK GERGŐ:

- Az első félidő nagy részében domináltunk, 2-0 után álltunk kicsit visszább, de végig kontroll alatt tartottuk a meccset. Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, kapufákat rúgtunk, üres kapus helyzetek maradtak ki. A második félidő emiatt kicsit izgulósabb lett, de az 5 a 4 elleni védekezésünk jól működött, s ez okozta, hogy gyakorlatilag sima lett a vége.

A meccset némi adminisztrációs huzavona vezette fel, ám ezután a DEAC vette fel sokkal hamarabb a ritmust, és egy-két igéretes, de blokkolt lövés, illetve egy Kondás-kapufa után kétgólos előnyre tett szert. Pallai Zsolt és Varga Dániel is eredményes volt (2-0).

Időközben a BME is lassan magára talált, és Faragó Ádám kapust tesztelték többféle módon, ám U21-es válogatott hálóőrünk mindig jól avatkozott közbe. Lüktető, jó kis meccs zajlott, amelyben további (hazai) gólok voltak benne.

A vendégek aztán a hajrához közeledve 10 méterest hibáztak, miután kigyűlt a 6 személyi hibánk, Kasuba Máté pedig csatárkodásra adta a fejét, de nem sikerült feltennie az i-re a pontot.

A szünet előtt még nagyobb izgalmakat élhetett át a közönség (na, meg az edzők), hiszen a vendégeknek és nekünk is sikerült egy-egy gyakorlatilag üreskapus helyzetet centikről mellérúgni (illetve kapufára), ám a slusszoén még hátra volt egy bal oldali gyors akció végén (3-0).

Nagyításért katt a képre.

MÁSODIK FÉLIDŐ

A mieink helyzeteivel folytatódott a meccs, majd Kovács Istvánt elütötte rendesen a vendégek kapusa, Tyukász, aki azonban később vissza tudott állni (reméljük, ennyivel megúszta a "nagy találkozást" Kokó). A BME a hátrány tudatában bevetette az 5 a 4 elleni taktikát is, ám remekül védekeztük le azt.

Sőt, Kondás Kristóf tutira játszotta a labdát Vékeinek, aki nem is hibázott (4-0).

A vendégek tovább harcoltak a szépítésért, ami végül is összejött nekik. Csernai talált be emberelőnyös helyzetben (4-1).

Ám a végső szó a DEAC-é volt, akárcsak az első félidőben, miután Szentes-Bíró Tamás egy keresztpasszt stoppolt le, majd az üres kapuba postázta a labdát (5-1).

Ezzel a DEAC 4 forduló után 2-2 győzelemmel és vereségel, 6 ponttal a középmezőnyben található. A következő meccset hamarosan, PÉNTEKEN (OKT. 5.) játsszuk, ismét itthon, 20.15-től, a Rubeola ellen.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-10-01 21:19:56

további cikkek a témában