Aggasztó sérülés a balszerencsés rajton

2018-10-01 12:51:06

A női futsal NB2-ben kapusunk komolynak tűnő sérülést szenvedett a meccs közben, ami után mezőnyemberrel a kapuban (és sok "ki nem kényszerített hibánk" miatt) váratlan vereséggel kezdtük a bajnokságot. Javítani fog a csapat!

Női futsal NB2, keleti csoport, 1. forduló
2018. szept. 30. Újfehértó

Nyírség NSC - DEAC 4-1 (1-0)
STAT ITT

ÜVEGES KATA:
- Az első félidő képe alapján ki-ki meccs volt. Mindkét oldalon megvoltak a helyzetek, talán mi még jobban is nyomtuk őket. Egyetlen dolgot erőltettek végig, a center megjátszását elől. Rengeteg hibával játszottunk, alapvető dolgokat nem tudtunk megcsinálni. Ami edzésen hibátlanul ment, az itt sorra szétesett. Görcsös, dekoncentrált volt az egész játékunk, kapkodtunk ahelyett, hogy türelmesen járattuk volna a labdát. Amiket megbeszéltünk a mérkőzés elött, azokból vétettük a legtöbb hibát. Sajnos az első gólunk egy nagy potya volt félpályáról, amit után nehezen tudtunk korrigálni. Hiába jött a kiegyenlítő találat, már a középkezdésnél rosszul álltunk fel védekezni, és egyből jött is a válasz. Így újra megszerezte a vezetést a Nyírség csapata. A második félidőben végig soroztuk őket. Egy egész bajnokságot meg lehetne nyerni annyi helyzetből, mint amennyit kidolgoztunk ezalatt. Az ellenfél kapusa nagyon jól hárította az összes próbálkozásunkat. Sajnos a szerencse sem társult mellénk. Az biztos, hogy a napokban ki fogjuk elemezni ezt a meccset, videózással végigvezetjük, hogy lássa mindenki mit miért mondunk/kérünk, hiszen ebből fogunk majd tanulni. Nagyon csalódott vagyok a tegnapi eredmény miatt, ahogyan a csapat többi tagja is. Mindenesetre ez már a múlt, mennünk kell tovább előre! Készülünk a következő mérkőzésekre!

- Azt még hozzátenném, hogy 2-1-nél akkor estünk szét a legjobban, amikor a kapusunk, Tóth Renáta megsérült, és Fekete Gabinak kellett átvenni a helyét a kapuban.

VESSZŐFUTÁSUNK

A vasárnapi meccsen a hazaiak egyértelműen célfutsalt játszottak, ami abból állt, hogy a támadásainkat masszívan, egy kiváló kapusteljesítményre építve kivédekezték, viszont a támadásokra olyan sok energiájuk azonban nem maradt.

A vezetést egy rendkívül balszerencsés találattal szerezték meg, miután kapusunk nem látott jól, s egy távoli, gyakorlatilag ártalmatlan próbálkozást csak akkor vett észre, amikor már késő volt. Ez nyilván morálisan is rosszul hatott a lányokra. 

Folytatódott a DEAC vesszőfutása, ami a fentebb már taglalt koreográfia szerint zajlott: támadtunk, helyzeteink voltak, ám mindent a kapusba püföltek a mieink (olykor ziccerben is, hosszú szólók után). 

Az egyenlítés, Mága Alexandra révén (lásd fotónkon - edzésen), azonban felvillantotta az esélyt arra, hogy végre túllépjünk az árnyékunkon. Ám az, hogy voltaképp rögtön a középkezdésből egy újabb "tanítanivaló" (értsd jól: hogyan nem szabad védekeznünk) találattal visszavette a vezetést a Nyírség újabb szöget vert képzeletbeli koporsónkba.

A mérkőzés ezután is DEAC-próbálkozásoktól hemzsegett, ám a hazaiak néhány alkalommal jól kontráztak, ami meglátszik a végeredményen is...

Ez volt az a meccs, amikor ami csak lehetett rosszul sült el, ráadásul egyik alapemberünk, Dancs Rebeka sem játszhatott még a múlt szezonból áthúzódó eltiltása miatt (piros lap), így rutinjával és váratlan húzásaival ő sem tudott segíteni csapatunkon.

Nagy pofon volt ez a számunkra a nyitányon, ám reméljük, hogy jókor jött! Október 7-én hazai pályán (DESOK) fogadjuk az Egert (17.00), ahol megmutathatják a csajok, hogy nem fogyott el a célzóvizük a nyáron, és sokkal jobban ki tudják használni helyzeteiket.

Tóth Reninek pedig gyors gyógyulást kívánunk, akiről pontos orvosi véleményt a napokban kapunk, a rajta elvégzett vizsgálatok után.

Duma, fotó (archív): Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-10-01 12:51:06

további cikkek a témában