Fotók a hétfői futsalmeccsről

Frissítés: 2018-09-19 06:57:19

Első pontjait az Aramis ellen szerezte meg a DEAC férfi futsalcsapata. Ezzel máris 3 gárdát maga mögött tudhat Elek Gergő csapata az NB1-ben. A meccsfotókat Papp Attila készítette.

KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA!

Hogy mennyit számít a siker a futsalban (meg minden sportágban, ahol 3 pontot ér a győzelem), láthatjuk abból is, hogy az első 3 kör során a feljutott Rubeola két remek döntetlent is elért, meg egy vereséget, mégis hátrébb van a tabellán, mint a DEAC, amely bizony két nagyobb vereséggel kezdett, de aztán megverte az Aramist. A BME és az Aramis még pont nélküli, így ők is mögöttünk vannak. A DEAC tehát 3 ponttal a 7. helyet fgolalja el. Holtversenyben a 6. helyezett Szigetszentmiklóssal.

A két 100%-os, vagyis a Berettyó és a Veszprém vezeti a listát, a Haladás 3. helye sem meglepetés (7 ponttal), míg a Dunaferr és a Nyírgyulaj (6 és 4 pont) a dobogót ostromolja.

A mezőny még nagyon tömör, de azért egy amolyan kezdő felütéssel már éltek a csapatok, s leosztották a lapokat, elkezdődött a parti - amely jövő májusig tart. Reméljük, hogy a DEAC se nem licitálja túl magát, se nem mond túl korán "all inn"-t, illetve játszmában marad ameddig csak lehet - a jobb helyekért majd!

Legközelebb a második vonal bajnoka, a BME-BT FC otthonában játszanak Kondásék (október 1-én). Ők eddig két sima vereséggel (a Beretyóújfalu és a Dunaferr ellen) és egy számukra vélhetően fájó 2-3-as fiaskóval rajtoltak. Utóbbi meccsen a szintén a másodosztályból feljutó Szigetszentmiklós gyűrte le őket egy utolsó perces góllal.

Nagyon várja tehát első élvonalbeli pontjait a BME, ami roppant veszélyessé is teszi őket bárki számára. Ugyanakkor a mieinknek a papíron verhető ellenfelekkel szemben a lehető legtöbb pontot kellene begyűjteni, hogy - elsősorban a léleknek jót téve - a tabella középső szekciójában tanyázzunk az alapszakasz során. 

Sokszor elmondtuk már, hogy az alapszakasz végén a pontokat eltörlik, és a helyezések alapján csökkenő sorrendben új pontokat adnak ki, ám ezek között csak 1-1 pont különbség lesz, kivéve az 1. és a 2. helyek között. Vagyis 1-2 kör alatt helyeket ugorhat és eshet valaki, s az érdemi dolgok ekkor dőlnek el majd. Ezzel együtt nem lenne jó, ha az alapszakaszt csak úgy ellazsálná együttesünk - igaz, Elek Gergő edzőnél ez nincs is benne a pakliban (már a lazsálás).

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-09-19 06:54:48

további cikkek a témában