Az első 3 pont zsebben

Frissítés: 2018-09-16 13:09:53

Az első olyan meccsét vívta a DEAC férfi futsalcsapata a szezonban, amelyen reálisan győzelemre számíthattunk, s ezt meg is nyerte. Pénteken az Aramis ellen szűz maradt a kapunk, viszont kétszer terheltük a vendégek hálóját. 

Férfi futsal NB1, 3. forduló
2018. szept. 14. Debrecen, DESOK

DEAC - Aramis SE 2-0 (1-0)
STAT

ELEK GERGŐ edző:
- Fiatal csapattal érkezett Frank Tamás, ebből következett, hogy stabil védekezésre és kontrákra rendezkedtek be. Tehát nekünk kellett dominálni, ami egy nagyon nehéz műfaj! Megvoltak a helyzeteink, rendre ki is hagytuk őket, vezetést egy nem-helyzetből szereztünk. A második félidőben folytattuk a helyzetek kidolgozását és kihagyását, ekkor már az ellenfél kontrái is eljutottak a kapunkig. Végül sehol nem esett gól, az 5 a 4-es védekezésünk rendben volt. Nem volt ma benne egyik játékosomban sem az extra, a helyzetkihasználásunkon javítanunk kell! Az Aramis ezzel a sok fiatallal minél tovább együtt marad, annál szebb eredményeket fog elérni!

A Veszprém otthonában és itthon a bajnokesélyes Mezei Vill ellen nem termett sok babér a mieinknek még - bár a számszerű eredmény túlzó volt mindkét esetben. 

Ám magyarázkodni nem érdemes, amit az eredményjelző mutat, az kerül be a meccskrónikákba elsősorban. Viszont az Aramis ellen már reméltük, hogy az egyébként javuló játékunk győzelmet hoz a srácoknak.

Voltak hibáink ezúttal is, ám egyfelől az ellenfél nem volt olyan rutinos és klasszisokkal teli, mint az első két esetben, másfelől jobban kezelték a mérkőzés egészét a mieink.

A góljaink a lehető legjobb - ellenfelünk számára a legrosszabb - pillanatokban estek, így végül mi örültünk.

A 3. kör többi meccsét egyaránt hétfőn játsszák, így nem tekinthető pontosnak a jelenlegi tabella. Ám így is jó ránézni, hogy a két fiaskó után előreugrottunk a 7. helyre - ráadásul az Aramis biztos, hogy egyelőre mögöttünk is marad. Ugyanakkor ez nagyon az NB1-es szezon eleje még, rengeteg fordulat, öröm, és biztosan néhány bánatos perc is következik még. A lényeg a folyamatos előrelépés, hogy egy masszív alapszakasz után majd egy ütős rájátszást vívjanak Kasubáék.

Az első gólt szerző Kondás Kristóf látható a képen (nagyításért katt rá).
KÖVETKEZIK: október 1-énidegenben a frissen feljutott, 2 kör után még pont nélküli (a 3. kör többi eredményeit még nem tudjuk) BME elleni derbi. ITTHON legközelebb október 5-én 18.30-tól a Rubeolát fogadjuk!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-09-15 20:34:02

további cikkek a témában