Azonosulás a körülményekkel, a lehetőségekkel és a célokkal

Frissítés: 2018-09-03 07:06:36

Az NB2-es futsalbajnokság kezdetéig szinte egy hónapja van még a lányoknak, ám a DEAC csapatának lesz mit tennie addig. A hétvégi tolnai tornáról is írunk hamarosan, addig lássuk, hogy Üveges Katalin, a csapat új edzője mit tapasztalt eddig Debrecenben!

1. Szeptember 29-én rajtolunk a idegenben a Nyírség NSC ellen. Addig még milyen jellegű edzéseket vezetsz a lányoknak?

ÜVEG:
- Az augusztus az alapozásról szólt, majd szeptembertől kezdünk el a technikai résszel foglalkozni. A Szolnoknak sajnos nem jó az első forduló időpontja, ezért valószínűleg októberre halasztjuk azt. (Egyébként pedig a 2. körből amúgy is kimaradunk - 7 csapat alkotja a keleti NB2-es mezőnyt, így valaki mindig pihen -; a szerk.)

2. A célokat ismerjük, a feljutásért kell harcolni, sőt, az igazi az lenne, ha ez meg is történne a szezon végén. Ez akárhogy is nézzük teher. Te hogy érzed? Illetve hogyan tudod függetleníteni magad tőle (valamint a lányokat)?

ÜVEG:
- Egyáltalán nem érzek magamon terhet, és a munkámat sem befolyásolja az elváras. Saját magamnak kell csak a visszaigazolás, hogy tudjam tényleg jó-e az amit csinálok. Bízom a játékosokban és abban, hogy izgalmas bajnokság elé nézünk.

3. Vannak sötét lovak is a mezőnyben, de olyanok is akiket jól ismerünk (a Szolnokkal pl. legutóbb a kupában, a bajnokságban többször találkoztunk), vagyis itt a keleti csoportban kikre lesz érdemes figyelni - saját magunkon kívül?

ÜVEG:
- Azt gondolom, ha mi egyben vagyunk, akkor nincs miről beszélnünk. Meg kell vernünk mindenkit ahhoz, hogy hitelesek legyünk. Nem tartok egy csapattól sem, csak a saját magunk ellenségei lehetünk ebben a csoportban.

4. Az eddigi edzések alapján milyen tapasztalataid vannak a csajokról?

...és...

5. Miben kell (ahogy látod) még sokat fejlődnünk (akár csapat szinten, akár egyénileg), s mi az amire leginkább tudsz építeni majd szakmailag?

Nagyításért katt a fotóra!ÜVEG:
- Már most látom az egyéni fejlődést a játékosokon, hogy milyenek voltak 1 hónapja és milyenek most. Szerencsére a legtöbben rendkívül motiváltak, ami edzésről edzésre egyre jobban kiütközik. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen kerettel dolgozhatok együtt. Az elkövetkezendő hetekben a csapatjátékra fogunk összpontosítani, abban vannak nagy hiányosságaink. De időnk mint a tenger, lesz időnk mindent megbeszélni, begyakorolni.

6. Hogy érzed magad nálunk, sikerült nagyjából vagy teljesen elrendezned a dolgaidat, hogy "belakd" pároddal és a babócával az új lakóhelyedet?

ÜVEG:
- Már az első naptól kezdve magaménak éreztem ezt a csapatot, ezt a közösséget. Maximálisan tudok azonosulni a körülményekkel és az elvárásokkal. Nagyon szerencsés vagyok, hogy azt csinálhatom itt amit szeretek, edzőként és játékosként egyaránt, valamint hogy a ,,fiatal” korom és nemem ellenére így befogadtak és elismernek a lányok. Az ittélés sem okozott problémát, sokkal nyugisabb az életünk, Pesten több együttesnél is edzősködtem, egész más amikor csak egy csapatra kell koncentrálni, sokkal jobban bele tudok merülni a részletekbe, a lányok lelki világába. Nőknél azért ez nem hátrány.

Duma, fotó: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-09-03 07:04:52

további cikkek a témában