Nehezebb lesz a dolgunk, mint legutóbb, de állunk a feladat elé

Frissítés: 2018-08-06 11:27:08

A férfi futsal NB1 mezőnye jelentősen változott, hiszen ketten feljutottak, a bajnok Győr pedig beadta a kulcsot. Ám a DEAC stabil és némi mozgással a keretében is minimum az élvonal továbbhosszabbításáért harcol a 2018/19-es szezonban is. Elek Gergő edző a sikeres idény után maradt: az aktualitásokról beszélgettünk.

1. NB2-ből az NB1-be, majd ott bennmaradás és Magyar Kupa final four. Röviden az elmúlt két szezon veled a kispadon. S ismét veled, továbbra is az élvonalban. Mit szeretnél elvégeztetni a srácokkal a bajnoki rajtig?

ELEK GERGŐ: - Hagyományosan 6 hét felkészülés az ideális szerintem, de ezt az idén letoltuk 4-re. Az előző évekből okulva fontosabbnak éreztem a hosszabb pihenőt. Továbbá nem utolsó sorban nem az alapokról kell indulni, tehát több lehet a taktika az elejétől. 3 edzőmeccset tervezek a rajtig, illetve lehet, hogy részt veszünk egy tornán.

2. A keretről szólva nyilván alakul még, ahogy a riválisoknál is. A már korábban, idény közben távozó Kántor végül a Nyírgyulajhoz ment, mellette kik azok akik hiányoznak a legutóbbi csapatból?

ELEK GERGŐ: - Kántor nem most távozott tőlünk, fél éve nem edz velünk. Tanulmányok miatt Faragó Ádám fog hiányozni, de csak egy hónapig. Különböző okokból távozott Buka Bence, Szabó Péter, Sándor Bence, valamint Pázmándi Dávid.3. Az érkezőkről pár szót?!

ELEK GERGŐ: - Az ifiből már tavaly felkerültek, de most válnak teljes értékű csapattaggá Krajcsi Bence illetve Rácz Zsolt. Mellettük Nyírgyulajból erősítettünk, valamint Csengerből, illetve van visszatérőnk is (őket rövidesen bemutatjuk - a szerk.)

4. Az NB1 jelentős változáson ment át. Elég, ha csak a győri drámáról beszélünk (bajnokként visszaléptek mindentől... még szerencse a magyar futsalsportnak, hogy a Berettyóújfalut engedték indulni a helyén a Bajnokok Ligájában). A Szigetszentmiklós helyén fellépett. Aztán kiesett ugye a Fradi és a Bőny. Jött viszont a kupában is már tapasztalt erősségű Rubeola és a BME. Szerinted jobban összerázódik a mezőny vagy bármi más hatása lesz ennek a nagy csapatmozgásnak az élvonalra nézve?

ELEK GERGŐ: - Tavaly kiemelkedett a Győr és a Mezei, lefelé kilógó nem volt. Az idén szerintem lesz egy top 4, akik a dobogóért küzdenek, vagyis a Mezei Vill, a Veszprém, a Haladás és a Dunaújváros. A továbbiakat az határozhatja meg, hogy a 3 újonc hogy tudja felvenni az NB1-es ritmust.

5. A célok még gondolom nem kőbe vésettek. De van amit te akár, ha cigány gyerek potyog az égből akkor is le akarsz tenni az asztalra?

ELEK GERGŐ: - Ha törik, ha szakad bent kell maradjunk! A bajnokság lebonyolítása azt követeli, hogy a végén legyél topon. Ez tavaly segített nekünk, az idén nem feltétlenül jó. Nagyon fontos lesz, hogy sérülésmentesen fussunk neki a második szakasznak és akkor akár az előre lépés sem elképzelhetetlen!

Duma és fotó2: Koppányi Szabolcs
Fotó 1: Papp AttilaKULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-08-03 13:28:08

további cikkek a témában