ELTE-kupa: negyedik hely lányainknak

Frissítés: 2018-06-25 07:10:05

A szezont végleg lezáró tornával tért nyári pihenőre a DEAC női futsalcsapata. Budapesten, az ELTE-n egy 8 csapatos viadalon remek rajt után végül a bronzmeccsig jutottak a lányok, ahol a riválisnak jött ki jobban a lépés. Most egy kis szünet, majd július után ismét munkába állnak a csajok.

Az NB2 keleti csoportjában 3. helyet elérő DEAC egy ideje már csak edzett Darányi Antal tréner vezetésével, ám erre a június 23-i egy napos tornára nagy lelkesedéssel utaztak el lányaink. Több emberünk hiányzott a keretből (különböző okok miatt), ám ez nem zavarta a mieinket, és igyekeztek amit lehet kihozni a kupából.

CSOPORTMÁSODIK A DEAC

A két négyes csoportban zajló meccsek során a DEAC 0-0-t játszott a Kelen FC-vel, amely derbin bizony mindent kihagytunk, illetve az ellenfél kapusa nagy formában védett. Igaz, annyira uralták a mieink a mérkőzést, hogy a rivális szinte helyzetig sem jutott. 

A következő meccset magabiztosan 5-1-re hozták a lányok, mégpedig az ELTE II. együttese ellen. Akár nagyobb különbség is kialakulhatott volna, ha pontosabbak a csajok.

A csoportelsőségről az ELTE I. elleni meccs döntött. Itt ismét 0-0 lett a végeredmény egy változatos, izgalmas derbin, amelynek a végén kérdéses volt az is, hogy a csoport élén végzünk (ha betalálunk) vagy egy esetleges ellenfélgólt követően a hamadik helyre csúszunk (akkor pedig tovább sem jutottunk volna). Tehát adrenalinemelkedésben volt része bőven a hölgyeknek!

Végül ezzel az iksszel a csoport 2. helye jött össze, s a keresztjáték során a másik csoport 1. helyzettje, vagyis a válogatottal is megerősített Készenléti Rendőrség csapata ellen játszhattak Balla Ancsáék. Nem alakult szerencsésen a meccs a számunkra, hiszen nagyjából egyforma mennyiségű helyzetet, köztük 3-3 ziccert alakítottak ki a felek egymás kapuja előtt. Ám míg a DEAC-os lányok mind mellélődözték ezeket - a kapust meg se tornáztattuk -, két nagy Kósa-védés mellett a harmadikat ellenfelünk értékesítette. Ezzel az 1-0-val pedig ők jutottak a döntőbe.A bronzmeccsen az Airenergy ellen jászott a DEAC, ahol ők szereztek vezetést. 1-0-ra vezetett tehát a rivális, amikor egy Dancs Rebi-féle szerelés után 3 az 1-ben vihettük a labdát a kaprua, de a játékvezető megállította az akciót, hiszen a rivális játékosa megsérült közben.

Ezúton is jobbulást kívánunk neki!

Más kérdés, hogy kirívó esetektől eltekintve ilyenkor az akciót végigengedik a futsalban, aztán állítják meg a játékot. A spori azt mondta magyarázatként, hogy "nem az eredmény a fontos" - ami valahol igaz egy felkészülési tornán, ám ugyanezt a nagyvonalúságot a mi esetünkben ugyanez a bíró elfelejtette alkalmazni egy korábbi meccsünkön, amikor a mi játékosunk feküdt a földön...

A mérkőzés további részében ismét betalált az ellenfél, és egyébként is elfogytak kissé a mieink ekkorra (kisebb sérülés, fáradtság). Darányi Antal edző csereberélte a játékosokat, hadd játsszon aki csak eljött - vagy például Kósa Viki, a kapusunk mezőnyben ténykedett: ezt a meccset elengedtük.

A célt így is elérte a DEAC. Egy jó kis pörgős tornán egy nap alatt 5 meccset játszott, és hangulatosan fejezte be a 2017/18-as női futsalszezont.

Most egy pár hetes szünet következik, majd meglátjuk milyen kerettel (a nagy része már aláírt a régieknek, és az erősítés is folyamatban van - de ezekről később bővebben) és Darányi Antallal vagy esetleg mással a fedélzeten vágunk neki a nyár végi alapozásnak a 2018/19-es NB2-es női futsalszezon előtt.

Jó pihenést, csajok, Daresz!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: a csapat


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-06-25 07:08:40

további cikkek a témában