Ma 20.00: a DESOKBAN, a Veszprém ellen

Frissítés: 2018-06-04 07:08:11

Ebben a szezonban itthon utoljára látható a DEAC férfi futsalcsapata. Akár nyernek a srácok, akár veszítenek, a DESOK közönsége már nem tapsolhat nekik csak ősszel legközelebb - az NB1-ben ismét. A remek idény végén le akarjuk győzni a veszprémieket újra!

1-0 a VESZPRÉMNEK a PÁRHARCBAN

Egy kis emlékeztető! A pénteki meccsen (Veszprémben) a hazai helyzeteket Tóth Attila kapufája követte, na meg Dobi Attila védései a mi oldalunkon. A félidő előtt ismét Tóth volt főszereplő, ám mentése a mi kapunkban kötött ki sajnos.

A második félidőben (írtunk már róla) egalizált Ati, miután szabadrúgásból talált be. Sőt, vezethettünk is volna, ha az egyik veszélyes kontránk beakad, de Varga Dani és Tóth akciója végül kimaradt nagy ziccerben.

Igaz, a hazaiak helyzetei elég szép számban alakultak ki a kapunk előtt, ám Dobi kapus jól állta a sarat - vagy a védelmünk tette jól a dolgát, vagy a veszprémiek voltak pontatlanok.

A véghajráról is írtunk már, abban jobb volt a Veszprém - pontosabban hatékonyabb. Addig remekül zárt a debreceni retesz (ezt muszáj volt elsütni, "kedvenc" focisablonjaim egyike :) ), ám az utolsó 3 percben beszedtünk 3 gólt (2-1-es veszprémi vezetésnél 5 a 4 elleni játékra váltottunk, ami azonban ezúttal nem jött be - kaptunk belőle még kettőt), így ha csak a végeredményre néz valaki magabiztos, egyébként meg szenvedős hazai siker született a párharc első felvonásán.

Ma, június 4-én nem a szokásos, hanem későbbi időpontban 20.00 órától játsszuk ha nem is a visszavágót, de a második meccset. Viszont abban az értelemben mégis visszavágó, hogy ha nem tudunk revansot venni a pénteki vereségért, nincs is tovább. Ha a Veszprém győz ismét, akkor övék az 5. hely, ha mi, akkor lesz egy harmadik derbi is - náluk.

Katt a képre nagításhoz!

Mondhatná valaki, hogy már majdnem mindegy, az újonc a bajnoki tabella közepén végez (5. vagy 6. hely, ez biztos) - kell ennél több a feljutás utáni szezonban?

Ám a válasz: igen, kell! Elek Gergő edző habitusa szerint ha lehet még egyet lépni előre most, nem várnánk vele egy következő idényt. Meg egyébként is, a sportember ismérve, hogy nem lazázza el a bajnokság hajráját akkor sem, ha már voltaképp elérte a célját...

Tehát a DEAC ma le akarja gyűrni a Veszprémet. Ahogy tette december 15-én is (7-4 volt ide akkor).

A pénteki meccs után egyébként ELEK GERGŐ ezeket mondta a találkozóról: A mérkőzés nagy részében az történt, amit szerettünk volna, átadtuk a területet a Veszprémnek, mi pedig kontrákat vezettünk. Meg voltak a helyzeteink, kapufát is lőttünk. Figyelembe véve a körülményeket – hőség, levegőtlenség –, mindkét gárda tagjai hősként küzdöttek. A veszprémiek jobban bírták szusszal, lehet, hogy a jobb erőnlétük. Nem tudom azonban elmarasztalni a játékosaimat. Amennyire nem ízlett nekünk ma a „pálya”, annyira meg fog szenvedni a Veszprém a mi talajunkon. Azonban olyan sok sérültünk van, hogy lassan nekem kell beállni.

Hiányzója van sok a DEAC-nak, de róluk ráérünk beszélni majd a lezárás után. Aki olyan szinten sérült már úgysem lép pályára (sajnos) a hátralévő egy vagy maximum két találkozón. Ám a csapat már megmutatta eddig is, hogy teljes figyelemmel képes a jó játékra és a jó eredmény elérésére. Akár egyszerre is ;)

Ha végig bírjuk hétfőn (ma este) és a helyzeteinket jobban használjuk ki, mint idegenben tettük, összejöhet a siker. Ehhez kérjük szurkolóink segítségét is! Gyertek és tapsoljatok, kiabáljatok, lökdössétek előre a mieinket! 

Megérdemlik...

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-06-04 07:04:37

további cikkek a témában