A Veszprém lesz a DEAC ellenfele az 5. helyért

Frissítés: 2018-05-28 23:11:35

Eldőlt, hiszen ma, hétfőn este a Veszprém otthon tartotta a bajnoki pontokat a vendég Aramis ellen (3-2, STAT ITT), s ezzel megőrizte 3. helyét a férfi futsal NB1 rájátszásának "B" csoportjában.

Mivel a DEAC már pénteken elérte ugyanezt az "A" csoportban, ez a két alakulat csap össze - 2 nyert meccsig tartó párharcban - az összesített 5. helyért.

A keresztjátéknak nevezett utolsó szakasz találkozóira még pontos dátum nincs, de a szabályok szerint a bajnokság első szakaszában (ez az alapszakasz) jobb helyen végzett együttes kezdi otthon a párharcot - ez pedig a Veszprém, hiszen ők az alapszakaszt a 6. helyen zárták, míg mi a 9. pozícióban.

SZÁMOK - ÉRDEKESSÉGEK

A play offban a Veszprém a "B" csoportban 8 meccsből 3-at megnyert, 5-öt elvesztett. 23-29 a gólkülönbsége, 12 pontot gyűjtött (amiből 3 hozott pont volt az alapszakaszból).

A DEAC-nál ugyanezek a mutatók (az "A" csoportban): 8 meccsből 3 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség. 20-26-os gólkülönbség, 11 pont (de mi csak 1-et hoztunk magunkkal az alapszakaszból, tehát egy leheletnyivel jobb a play off teljesítményünk - legalábbis a számokat nézve).

Szóval nagyon egyforma számszakilag a két együttes, a gólkülönbségünk egyaránt -6, és a rájátszásban is majdnem ugyanannyi pontot szerzett a két gárda - igaz, más-más ellenfelekkel szemben. Persze a tapasztalat a Veszprém mellett szól, ám a DEAC már nem veszíthet semmit az ügyön, nagyobb teher nélkül vághat neki az idény utolsó kihívásának (ne feledjük azt sem persze, hogy a Debreceni Egyetem részben DEAC-ra épülő MEFOB-futsalcsapata is érdekelt még az országos négyesdöntőben: ezt május 31-én és június 1-én rendezik Budapesten).

Az NB1-es alapszakaszban még sokkal nagyobb volt a különbség a Vezsprém és a DEAC között, hiszen nemcsak 3 hellyel, de dupla annyi szerzett ponttal állt előttünk a bakonyi gárda (ők 24, mi 12 pontot szereztünk).

Vagyis a DEAC azóta elég nagyot lépett előre, hiszen a rájátszás során majdnem annyi pontot szereztünk 8 derbi alatt, mint az alapszakasz 18 találkozója során.

Bár a Haladás és a Rába még játszik egymással kedden, végleges a két csoport tabellája (mindegy ők mit játszanak).

"A" csoport

"B" csoportTehát az alábbi párok lesznek (az itt leírt pályaválasztás mellett kezdenek az első meccseken):

A bajnoki aranyért:
- Berettyóújfalu - Rába ETO

A bronzért:
- Haladás - Dunaferr

Az 5. helyért:
- Veszprém - DEAC

A 7. helyért:
- Nyírgyulaj - Aramis

A 9. helyért:
- Ferencváros - Bőny

A bajnoki címért zajló párviadal 3 nyert meccsig tart, a többi 2 nyert mérkőzésig.

Az utolsó kiesik (vagy a Fradi, vagy a Bőny), míg a 9. helyezett alakulat osztályozót játszik az NB2 második helyezettjével.

Az NB2-ben egyébként a végső bajnoki finálét a Rubeola és a BME vívja, tehát egyikük biztosan feljut (a végső győztes), míg a másik alakulat lesz az osztályozó NB2-es résztvevője.

A DEAC-nak a 2017/18-as NB1-es férfi futsal szezonból még 2 vagy 3 meccse van hátra. Az első találkozót Veszprémben vívjuk, a másodikat Debrecenben. Ha ekkor mindkét csapatnak lesz 1-1 sikere, akkor a harmadik mindent eldöntő ütközet ismét Veszprémben lesz. Magyarán ha meg akarjuk szerezni az 5. pozíciót minimum egyszer idegenben is nyernünk kell a Veszprém ellen.

Duma: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-05-28 23:00:24

további cikkek a témában