Ennyire közel még nem voltunk a Dunaferrhez a szezonban

Frissítés: 2018-05-22 15:08:45
Szinte megnyertük már a meccset, vezettünk 3-0-ra idegenben hétfőn a tavalyi ezüstérmes ellen. Ám a második félidőben ledolgozta hátrányát és nem kis szerencsével a győzelmet is megszerezte az utolsó másodpercekben a Dunaferr futsalcsapata a férfi NB1 rájátszásának utolsó előtti derbijén. Nagy meccs volt, a DEAC bizonyított, ráadásul még mindig van esély a célok elérésére, hiszen a Nyírgyulaj is kikapott.

FRISS!! PÉNTEKEN MECCS!!! (DEAC - Nyírgyulaj, május 25. 18.00 DESOK)


Férfi futsal NB1 rájátszás 9. kör
2018. május 21. Dunaújváros
 
Dunaferr - DEAC 4-3 (0-3)
 
ELEK GERGŐ:
- Az első félidőben nagyjából az történt amit szerettünk volna: stabil védekezésből kontrákat vezetni. Rendben is voltunk, szép nagy előnyt gyűjtöttünk. A másodikban, ahogy várható volt nekünk rontott az Újváros, itt már sokszor kerültünk bajba, nagyon mélyre engedtük őket, nem voltunk eléggé agresszívek 20 m-en. Miután kiegyenlítettek több sanszunk volt, de mindent kihagytunk. Az egy ponttal nem lettünk volna beljebb, így kockáztattunk, nem voltunk türelmesek. Fortuna mégis a kezünkbe adott még egy sanszot a csoport harmadik helyének megszerzésére.
 
Nem volt puszta lózung trénerünktől, hogy Dunaújvárosba győzni megy a DEAC, mivel a meccs elején egymásnak estek a csapatok, s ebből az adok-kapokból kivette a észét bőven a vendéggárda is. Aztán a vezetést is megszerztük, sőt, a szünetig még két alkalommal betalált a DEAC, így voltaképp a mi szemszögünkből nézve álomszerű első félidőt produkálva igen közel kerültünk a meglepetéshez - amit ígértünk szurkolóinknak.
 
Az első félidő nagyrészt a mienk volt, ám a második meg többnyire a Dunaferré. A nagy nyomásuk gólokban is megmutatkozott, így a véghajrának már sajnos 3-3-mal mentünk neki. Nekik nem volt talán annyira fontos a siker megszerzése (hiszen mindenképpen az "A" csoport 2. helyén végeznek, ily módon a bajnoki bronzért szállnak majd harcba a "B" csoport másodikjával, vagyis a Haladással). S mégis, az nyert végül, aki inkább kiegyezett volna a biztos iksszel. 
 
A DEAC ugyanis lehozta kapusát, s ezúttal mi kaptunk fájdalmasan kevéssel (13 másodperccel) a vége előtt demoralizáló gólt - mint anno a Fradi ellenünk. 
 
Ami viszont vigasztalhat minket, hogy bár egy bravúrgyőzelem nemcsak pontokban, de önbizalmunkat tekintve is sokat dobott volna a bajnoki hajránkon, nem kis meglepetésre a Nyírgyulaj otthon kikapott a már biztosan a csoportunk utolsó helyén végző Fraditól. Ez azt jelenti, hogy május 28-án Debrecenben egy ki-ki meccsen fogadhatjuk a Nyírgyulajt - ha nyerünk, még összejöhet az áhított 5. hely. Mivel ez esetben megelőznénk őket, és a keresztjátékban az 5-6. helyért szállnánk harcba (még nem tudjuk kivel).
 
NAGYON JÓ VOLT AZ ELSŐ 20 PERC
 
Ami a hétfő esti meccs részleteit illeti, a még mindig több játékosát nélkülöző DEAC az első 1-2 perc újvárosi rohamai után rendesen megkínálta a hazaiakat pár igéretes helyzettel. Ahogy telt az idő fokozatosan nyert teret a DEAC, és a játékrész közepe táján már egyre több dolga volt Rigó kapusnak. Szerencsére nem mindig tudott hárítani, Tóth Attila távoli löketével szemben például védő, kapus egyaránt tehetetlen volt (0-1).
 
Ezután szinte azonnal rátromfolt erre Pallai Zsolt és Varga Dániel: előbbi labdát szerzett, majd gólpasszt adott a kilépő Daninak, aki bevágta (0-2). Hogy majdnem teljes legyen a mámor, Kasuba Máté került ziccerbe (mindez bő egy percen belül), ám a harmadik nem jött össze... 
 
A hazaiak időt kértek, kapust cseréltek, majd a mi kapunk előtt veszélyzetettek. Hiába. Bár Faragó Ádámnak is közbe kellett avatkoznia párszor, ismét mi mattoltuk az ellenfél immár új hálóőrét. 
 
Pallai szokásos fürge tempójával iramodott el és fejezett be pontosan egy DEAC-kontrát (az első félidőben jó pár volt ezekből), amit az elcsúszó kapus fölött bevágott (0-3).
 
Mi kell még? 17 perc telt el és hárommal mentünk idegenben a tavalyi ezüstérmes ellen! Mondjuk az, hogy a szünetig hátralévő időben álltuk a nagyon nekünk szaladó Dunaferr rohamait! Sőt, a második félidőben is egy ideig...
 
EZ MEG AZ ÖVÉK VOLT
 
Várható volt, hogy a hazaiak nem hagyják annyiban a skandalumot és már csak presztízsből is megszállnak minket, mint... (gondoljon ide mindenki amit akar). Ez is történt, és rövid idő alatt nagy helyzetek sorát hagyta ki a Dunaferr - illetve sikerült nekünk kivédekeznünk a támadásait. Végül megtört a gát az áradat alatt, és egy átlövésből szépített a hazai gárda (1-3).
 
Ez még a 23. percben esett, így volt ideje az újvárosiaknak arra, hogy utolérjenek minket. Igaz, a nagy hazai attak közepette Tóth Attila is eltalálta a kapufát, de sajnos az újabb gólt a vendéglátók szerezték - Németh duplázott (2-3).
 
A nyomás csak nőtt innentől kezdve, Varga fejsérülést is szenvedett egy bombalövés után, de a 33. percig álltuk a sarat. Ekkor Fridrich karakteres mozdulattal egyenlített (3-3).
 
Mint egy varázsütésre a DEAC innentől ismét lábra kapott. Pallai közeli ziccere kimaradt, majd Tóth és Kasuba is rosszul fejezett be egy-egy több mint ígéretes akciót. Bármelyik beakadhatott volna, akárcsak Varga Dani felsőléces kapufája vagy az újabb DEAC-próbálkozások (sarokkal vagy nagy lövést megeresztve). A hazaiak is veszélyesek voltak ugyanakkor, így valóban bármerre eldőlhetett volna a találkozó. 
 
A vége előtt jó 2 perccel Elek Gergő időt kért. A kapuslehozatal várható volt a mieinktől, hiszen győzelemre tört csapatunk, sajnos azonban Szabó Péter közeli kísérlete lehetőség maradt... Jött a válaszcsapás, Hosszú messziről (jobb mint Messi Hosszúról - bocs... tudom...) az üres kapunkba juttatta a Dunaferr győzelmet érő gólját (4-3).
 
Ahogyan a Fradinak nem jött ki a lépés (általában) a DEAC ellen ebben a bajnokságban, úgy a DEAC-nak sem igazán (legalábbis az eredményeket tekintve) a Dunaferr ellen. A játék több alkalommal is megvolt ellenük, sőt, a vezetés is, de minduntalan közbejött valami baki vagy peches helyzet, amivel élt a rutinos újvárosi együttes. Nem érdemes azonban fanyalogni, hiszen bár akár többször is legyőzhettük volna a Dunaferrt ebben a szezonban (ám nem sikerült), volt nekünk is szerencsénk néha mások ellen, a mutatott jó produkció pedig vélhetően egyre többször hoz majd jó eredményt is - mint például a Berettyó ellen múltkor, a döntetlenünk során.
 
Nagyon érdekes véghajrára van kilátás mindkét csoportban.

VÁLTOZÁS!!!
Ahogy fentebb is írtuk, a Nyírgyulaj nem jövő hétfőn, hanem már ezen a héten PÉNTEKEN érkezik Debrecenbe! PÉNTEK 18.00 DESOK!!!! 

Amint biztossá válik itt és a facebookon jelezzük szurkolóink felé, hogy a nagyon fontos meccs (amelyen eldől, hogy a gyulajiak vagy a DEAC éri el a csoport 3. helyét) pontosan mikor kezdődik.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (archív)

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-05-22 10:55:21

további cikkek a témában