Kívülről-belülről is jónak látja mostanában csapatát Szentes

2018-05-17 16:35:33

Mostanában csak a lelátóról szurkol társainak Szentes-Bíró Tamás, aki sérülése nyomán már csak a következő szezonban, ősztől rúghat ismét labdába tétmeccsen - bár a kifejezés picit sántít, hiszen a vállával vannak gondok. Az NB1-es tagságát - mint elsődleges célt - meghosszabbító DEAC férfi futsalcsapata hétfőn játszik legközelebb (idegenben), ám most már felszabadult lehet a társaság - akárcsak Tomi.

1. Milyen jellegű elhúzódó sérülésed, s mennyi ideig leszel távol az előrejelzések szerint?

2. Nyilván rossz kívülről figyelni az eseményeket, de milyennek láttad a DEAC rájátszását (eddig), amikor még játszottál, s amikor már nem?

SZENTES-BÍRÓ TAMÁS:

1. Sajnos a vállamban egy kisebb szakadás keletkezett, amit szerencsére nem kell megműteni, viszont hosszadalmas pihenés és regeneráció vár rám. Az orvosi előrejelzések szerint 6-8 hét gyógytorna és különböző kezelések után kezdhetem el ismét a 100%-os munkát.

2.Véleményem szerint a vártnál is sokkal jobban alakultak a dolgaink. Ehhez kellett az is, hogy a két “kötelezőnek” mondható mérkőzést kisebb nagyobb szerencsével sikerült megnyernünk, emellett a Fradi nagyon kevés pontot gyűjtött, így már most biztos a bentmaradásunk, ami az év eleje óta kitűzött célunk volt. Sajnos én csak 3 mérkőzésen tudtam szerepelni a rájátszásban, abból az egyik a hazai Fradi elleni siker volt. A másik két mérkőzés miatt van egy kis hiányérzetem, véleményem szerint mindkét alkalommal szerezhettünk volna pontot vagy pontokat. Azóta azonban (nélkülem) szárnyal a csapat hiszen visszavágon is sikerült nyerni az FTC ellen, valamint egy nagyon jó mérkőzésen bravúrnak számító pontot szereztünk a Berettyó ellen. Szóval úgy is mondhatjuk, kivettük a féket a csapatból.

Tomi önkritikus - talán túlságosan is -, mindenesetre az tény, hogy a DEAC egyik erőssége (amire nem számítottunk eredetileg, csak reméltük, hogy így lesz) az, hogy nemcsak a papíron legerősebbnek vélt sorával, soraival tud már eredményt elérni. Ez rendkívül fontos a magyar NB1-ben, hiszen ezáltal kevésbé készülhetnek ellenfeleink 1-2 emberre, mivel maga a csapat az amelyik (sokféle összetételben) többé-kevésbé megvalósítja az edző által kitalált taktikát.

Azért azzal nem mondunk túl nagyot, ha kijelentjük: egy egészséges Szentes-Bíró Tamás sokat lendít a gárda játékán, így őt is és a szintén maródi Sándor Bencét (neki a térdével vannak gondok), valamint a vissza-vissza eső Buka Bencét és még akiknek kisebb-nagyobb bajaik vannak (Györfi Gyuri például) szeretnénk mielőbb a pályán látni!

Persze van akinek ez a szezon már elment, ám szerencsére a csapatnak nagyon is megvan! Vagyis a nyári felkészülés (persze az odébb van még) kezdetére remélhetőleg mindenki teljes értékű lesz!


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-05-17 16:35:33

további cikkek a témában