A szomjas ló hátán újra szól a hatlövetű

Frissítés: 2018-05-07 12:53:41

Pénteken (május 11. 18.00 Debrecen, DESOK) a Berettyót fogadja a DEAC NB1-es futsalcsapata. Lássuk, Zsuponyó Levente szakosztályvezető miként látta eddigi teljesítményünket - kicsit az alapszakaszt és a rájátszást (adatokból kiindulva), valamint a védekezést és a támadást is összehasonlítva.

1. Szakosztályvezetőként és UP edzőként is van rálátásod az NB1-re is. Mit szólsz ahhoz, hogy a play off során eddig a Fradit oda-vissza verő DEAC még egyetlen egyszer sem ikszelt, sem az alapszakasz 18, sem a rájátszás eddigi 5 meccse alatt?ZSUPONYÓ LEVENTE:
- Nem annyira kiforrott még a támadójátékunk, hiányzik a minőség/koncentráció a támadások befejezésekor, így ha hátrányba kerülünk több kockázatot kell vállalnunk, s egyelőre még sokszor nincs meg bennünk az átütőerő. Ez egyébként rutin és szerencse kérdése is, mert legalább féltucat döntetlenszagú mérkőzésünk volt, de összességében igazságos a futsal, nagyjából ugyanannnit nyertünk az utolsó percekben, mint veszítettünk (hoztuk az utolsó pillanatokban: FTC 2-szer, Aramis itthon, vesztettük a hajrában: Veszprém, Nyírgyulaj, Dunaújváros). Helyén kezelünk minden ellenfelet, de jó értelemben nem kapják meg azt a tiszteletet, hogy eleve döntetlenre rendezkedjünk be. A rájátszás most kicsit más világ, a Fradi elleni hazai győzelem után nem a mi nyakunkon van a kés, így kicsit türelmesebb hozzállás is belefér.

2. Ami a gólszerzés-védekezés párosát illeti, a lőtt góljaink nagyjából azonosak a play offban (2-es átlag meccsenként), mint az alapszakaszban (2,2), viszont a kapott gólok átlagban javultak (3,1 most, míg az alapszakaszban 4,2 volt meccsenként). Egyszerűen jobban megy hátul most már vagy van valami egyéb oka ennek szerinted?

ZSUPONYÓ LEVENTE:
- A csapatszintű védekezés elsajátítása nem egy rövid folyamat. A mérkőzéseken hibázunk, tanulunk, javítjuk a hibákat, majd legközelebb újabb két másik hibát követünk el... és így fejlődünk mérkőzésről mérkőzésre. Van még számos hiba, amit el kell kövessünk ahhoz, hogy éveken át meghatározó csapata lehessünk az első osztálynak. Kondás Kristóf érkezésével, habitusa okán, kicsit harapósabb is lett az ellenfelek által csak "szomjas lónak" becézett hátsó alakzatunk. A védekezés, a határozottság, a csapatmunka, a koncentráció viszont tanulható, elsajátítható dolog, így abban nem csak lehetséges, hanem kötelező is folyamatosan fejlődnünk. Ugyanakkor a támadásbeli extrákkal vagy születik valaki, vagy csak véletlen sül el a hatlövetű.  Az biztos, hogy a csapat jövőre is szeretne első osztályú lenni.

FRISS: közben kiderült, hogy a legutóbbi play off fordulóban, az "A" csoportban (amelynek egyik mecsét pénteken játszották, a másikat ma, hétfőn fogják), s ahol most a DEAC pihent, a Fradi újabb vereséget szenvedett, méghozzá a Berettyó ellen (6-1 a Mezeinek), így maradt 4 pont hátrányban a mieinkel szemben. 

Tabella a képre kattintva!Ez azt jelenti, hogy ha az Elek Gergő edző által irányított a DEAC a hátralévő 3 rájátszásbeli mérkőzéséből minimum egyet megnyer (vagy máshogy szerez 3 pontot (3 iksz), már biztosan bentmarad. Persze még ott a keresztjáték, ha netán mégis bravúrosan beelőzne végül a Fradi, de jobb lenne ezt a témát már most, a rájátszás csoportmeccsei során rövidre zárni!

Pénteken pedig MINDENKI A CSARNOKBA! DEAC - Mezei Vill megyei találkozó az NB1-ben!

Nagyításért katt a képekre!

Fotó: Papp Attila
Duma: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-05-07 08:07:15

további cikkek a témában