A DEAC saját kezében van a sorsa

Frissítés: 2018-05-03 10:42:06

A DEAC futsalosai a 7. körben pihennek, legközelebb május 11-én itthon a Mezeivel játszanak. Addig is, a férfi futsal NB1 rájátszás 6. fordulójának eseményeire térjünk kicsit vissza! Hiszen volt pár érdekesség. Akárcsak a jövőt érintő eseményeket tekintve!

Mint ismert, a Fradit idegenben is elkaptuk (nem mindennapi hajrát futva, sokat dolgozva, kissé szerencsésen), ami még nem a Kánaán, de a lehető legjobbkor győztünk ismét - úgy tűnik, Zsuponyó Levente szakosztályvezető előzetes jóslata bejött. (Szerinte épp akkor kellett nyernünk - a számmisztikája alapján :) )

Az, hogy csoportunkban a pihenő Dunaferr nem szerezhetett pontot ebben a körben, mondhatni semleges infó a számunkra - nem velük futunk versenyt a jobb helyezésekért. Az meg, hogy a Berettyóújfalu idegenben szűk, 2-0-s sikert aratott a Nyírgyulaj ellen is csak annyit jelent, hogy a Mezei Vill szinte már matematikailag is megnyerte az "A" csoportot - és készülhet hamarosan a bajnoki nagydöntőre a "B" csoport még szintén nem biztos, de sejthető éllovasa ellen majd.

Igaz, a Gyulaj így ismét lőtávolba került a számunkra, hiszen csak 2 ponttal van a DEAC előtt, s még jönnek hozzánk... Ebből akármi is lehet...


Viszont a fő fontosságú dolog, hogy az FTC ellen a begyűjthető 6 pontból mind a 6-ot megszerezte Elek Gergő csapata a play off során. Ez tehát pipa! Viszont a bentmaradáshoz még mások ellen is kellene pár pontot bezsebelni május végéig!

A két csoport tabellájáért katt a képre!Maga a csoportunk egyébként nagyjából a papírforma szerint alakult eddig. Vagyis ahogy sejthető volt, a Berettyó szinte önmagával harcol csak, nagy veszélyben nincs az elsősége. Mögötte a tavalyi ezüstérmes Dunaferr lehet a befutó a második helyre. Hacsak nem táltosodik meg a Nyírgyulaj - hiszen még beelőzhetik az újvárosiakat. A Gyulaj tehát a 2-4. helyig végezhet (akár még utolsó is lehet, de erre nem tennék nagy pénzt), ami igaz a DEAC-ra is, de a mieink esetében, ha reálisak vagyunk, inkább a 3-5. helyet jelöljük meg lehetséges csoporthelyezésként a végén. A Fradi kis túlzással már csak abban bízhat, hogy minket megelőz - s elkerüli az 5. helyet csoportunkban -, de ez gyaníthatóan éppen elég is lenne nekik jelenlegi helyzetükben. Más kérdés, hogy mi is ugyanerre hajtunk minimum - s kedvezőbb helyzetben vagyunk.

Ami a "B" csoportot illeti, ott a Trollfutsalt is megihlető "sztárolás" megy lassan a Bőny kapcsán, hiszen jó ideig azon élcelődött a poénportál, hogy a távozó Lódi Tamás helyére érkező edzőpáros (Máté Szilárd-Kis János) miként ér el eredményt (ha elér), ám a legutóbbi meccsük óta már arról lehet beszélni, hogy miként nullázta le az addig a rájátszásban pontot sem szerző Bőny a vendég Veszprémet (3-0)!!! Amúgy nemcsak a bőnyiek, de a szintén a hátsó régióban tanyázó Aramis is belehúzott rendesen, hiszen ők meg egy góldömpinget hozó mecsen verték 10-6-ra (!) a Haladást... Mi lesz ott még?!?!

Ami a tabellát illeti, a "B" csoportban (főleg a Hali váratlan fiaskója után) erősen valószínű a Rába ETO elsősége majd. Matematikailag még beérhetik őket, de az eddigiekből kiindulva kezdhet megbarátkozni a honi futsalt szerető közeg azzal, hogy a Berettyó és az idén a BL négyes döntőjében is szerepelt Győr fog egymásnak esni a bajnoki címért. Vagyis a két várható csoportgyőztes.

A Győr mögött a "B" csoportban a Haladás azért nagy meglepetés lenne, ha a 2. helyet ne csípné el, ez pedig a bronzcsatát jelentené a szombathelyiek számára a későbbi keresztjátékban. Mondjuk a Dunaferrel (?).

A Veszprém és az Aramis közül még bármelyik odaérhet a "B" csoport 3. helyére, sőt, ha a Bőny vért iszik és elkezd brutálba átmenve futsalozni, ki tudja, nem előzi-e be valamelyiküket a hátralévő 3 meccs során?!

Mindenesetre az nem jó hír a bőnyiek számára, hogy amikor hirtelen feltámadtak, az Aramis is hasonlóan cselekedett - tehát nem hoztak a 4 pontos hátrányukból semmit sem egyelőre.

LEGKÖZELEBB PIHENÜNK

A következő, 7. körben a "B" csoport pihenője az Aramis lesz, míg pikáns lehet, hogy a Bőny Szombathelyen vajon a legutóbb kicsit megtorpanó Haladás ellen is tud-e eredményt felmutatni. Ha igen, akkor innentől kezdve tarthat tőlük bárki akár... Ha nem, akkor lassan kezdhetnek hangolni a keresztjáték során a ki-ki párharcra: a kiesés elkerüléséért. A másik 7. fordulós meccsen a Rába otthon fogadja az Aramist. Elvileg sima hazai siker néz ki - aztán majd meglátjuk.

A mi csoportunkban (az "A" jelűben) a 7. forduló egy Berettyó - Fradi és egy Dunaferr - Nyírgyulaj mérkőzést hoz. Ebből is látjuk: a DEAC pihen. Vagyis nem gyarapíthatjuk pontjaink számát.

A HAZAI GYŐZELMEKNEK SZURKOLUNK

Mondani sem kell, nekünk a papírforma sikerek jönnének jól, vagyis, ha a Mezei és a Dunaújváros is otthon tartja a bajnoki pontokat. Ez esetben ugyanis a Fradi maradna 4 pont hátrányban velünk szemben (ráadásul egy meccsel többet játszva), a Nyírgyulaj pedig nem szökne el előlünk: vagyis még őket is terrorizálhatnánk a hátralévő fordulókban akár.

A DEAC legközelebb május 11-én 18.00 órakor Debrecenben, a DESOK-ban fogadja a Mezei Villt. Nagy okosságokat nehéz jósolni a megyei derbivel kapcsolatban. Nyilván nem mi leszünk az esélyesek. Meg ugye eddig mindig simán kikaptunk a talán jelenleg legjobb magyar futsalcsapattól. Másfelől nézve csak tanulhatunk minden ellenük vívott éles meccsből, amit a verhető kategóriába tartozó riválisok ellen kamatoztathatunk - anélkül mondva mindezt, persze, hogy feltartott kézzel mennénk ki a pályára a Mezei ellen.

LEGUTÓBB

6. forduló "A" csoport
Fradi - DEAC 1-2
Nyírgyulaj - Berettyó 0-2
Pihent: Dunaferr

6. forduló "B" csoport
Bőny - Veszprém 3-0
Aramis - Haladás 10-6
Pihent: Rába

JÖN!!!

7. forduló "A" csoport
Berettyó - Fradi 05.04.
Dunaferr - Nyírgyulaj 05.07.
Pihenni fog: DEAC

7. forduló "B" csoport
Haladás - Bőny 05.07.
Rába ETO - Aramis 05.07.
Pihenni fog: Veszprém

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-05-02 22:41:55

további cikkek a témában