Megdolgoztak a srácok a szerencséért

Frissítés: 2018-04-28 07:12:41

Amikor a kifli befelé görbül - akár ezt a címet is adhattuk volna a tudósításnak. Hiszen a Ferencváros is nyerhetett volna ezen a kulcsfontosságú derbin, pénteken. Ám a DEAC sokat dolgozva a véghajrában két gyors gólt szerzve megfordította a meccset és nyert idegenben!

Férfi futsal NB1 play off 6. kör
2018. április 27. Budapest

FTC Futsal-Fisher Klíma - DEAC 1-2 (0-0)
STAT ITT.

ELEK GERGŐ:
- Az első félidőben több helyzete volt a Fradinak. Csúsztunk, másztunk, ha kellett, Dobi a kapuban ihletett formában volt! A második félidőben, amikor több helyzetet kezdtünk kidolgozni, akkor kaptuk a gólt, de mentünk tovább, mentálisan erőssek voltunk! Az 5 a 4-ünk ült, végre türelmesek voltunk. A győztes gólt Fortunától kaptuk, de erre azt szoktam mondani, hogy a szerencséért meg kell dolgozni! Mi megdolgoztunk a mai győzelemért!

A Fradi oldalán azt írják "felfoghatatlan vereség". Jogos, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy itt a róka a DEAC volt, a holló meg - akinek kiénekelték szájából a sajtot - az FTC. Otthon kaptak ki a zöld-fehérek egy olyan meccsen, amelyen bizony nagyon sokat tettek a sikerért. Ám a számtalan helyzetük és kapufájuk nem eredményezett csupán egy árva gólt. Így a mi 2 találatunk pont elégnek bizonyult, hogy ne csak pontot lopjunk, de mindhárom pontot elraboljuk idegenből - éppen a közvetlen riválisunktól.

Tabelláért katt ide:A mérkőzés első fele a védekezésünkről és kapusunk, Dobi Attila bravúrjairól szólt. Amikor kellett, akkor hozott csúcsformát Ati - tudjuk, képes rá, meg is tette már többször, de akadt olyan mérkőzés is (persze ez benne van a versenysportban), amikor bizony félidőben váltani kellett, mert nagyon nem ment neki. Ellenben most... Bravó!

A csapatunk is küzdött, közhelyes nagypályás edzői szóhasználattal élve mondhatnánk, hogy "a fiúk átérezték a találkozó jelentőségét...". Amúgy meg tényleg! Ám fogalmazzunk úgy, hogy a mieink tudták, ha itt pénteken pontokat szereznek, egy nagy adag stressztől mentesítik magukat - ami nem egyenlő azzal, hogy hátra dőlve mozizzunk innentől kezdve!!!

A Fradit talán jobban túlpörgette a tét nagysága, s ezért nem sikerültek befejezéseik. Meg ugye a mi fiaink sem Fülest olvastak a meccs alatt: mint a jó kiscserkészek (vagy régebbről úttörők) ahol tudtak segítettek - egymásnak, maguknak. 

A második játékrészben aztán már nem mondhatja senki, hogy a DEAC a kreatív futsalból nem vette ki a részét. Érdekes módon azonban ekkor szerzett vezetést a Ferencváros. 

DEJA VU OKTÓBERBŐL

Akár deja vu érzésünk is lehetett, hiszen volt már hasonló meccsünk, s éppen a Fradi ellen - az alapszakaszban, tavaly október végén. Csak akkor 0-0-val mentünk bele a végjátékba, amikor Kántor révén a 38. percben bevittük a győztes találatot. További hasonlóság, hogy akkor is egy nagyon fontos mérkőzésen sikerült nagyot védekezve, kis szerencsével győznünk a zöld-fehérek ellen (s ugyanúgy idegenben). Hiszen akkor NB1-es újoncként már túl voltunk 3 vereségen, s az első (mindenben), ugye tudjuk milyen sokat ér...

EZÚTTAL KÉTSZER "SZÓLTUNK" A VÉGÉN

Most még nagyobb volt a nyomás a véghajrában, mert nem egállal, hanem egy gólos hátránnyal veselkedtünk neki az utolsó perceknek. Amikor kijöttünk 5 a 4 elleni játékra (kapuslehozatal), a jobbik arcunkat mutatva kihasználtuk ennek a játékrendszernek a lehetőségeit (bár a Fradi ekkor is büntethetett volna, de az ismét kimaradt).

Amikor Varga Dani a 39. percben kiegyenlített (bespiccelte a lasztit középről), nagy volt az öröm, de ezután jött még a mámor számunkra (nekik pedig a fekete leves...).

A Fradi is rögtön átállt ugyanis 5 a 4-re, hiszen nekik az iksz is igen rossz eredmény lett volna. Igen ám, de egy lövésük levágódva begurult az üres kapujukba... Köszi, felírtuk ezt is - magunkhoz. 

Így lett 1-2, és DEAC-siker.

Az egészbe belevéve, hogy jó pár meccsen rúgtuk szét a kapufát (korábban a Mezeit is megszorongathattuk volna, ha nem "kancsizunk" annyit), illetve mi is kaptunk szerencsétlen gólokat, azt mondjuk: kicsit helyére tette a dolgokat most Fortuna. Igaz, a Fradit ez vélhetően nagyon nem vigasztalja. Megértjük őket...

HIÁNYZÓINK

Ugynakkor tegyük hozzá azt is, hogy Faragó kapus, illetve Szentes-Bíró, Sándor, Györfi hiányzott nálunk.  Vagyis a variációs lehetőségei Elek Gergő edzőnek jelentősen csökkentek, ráadásul a rutinos sorunk is gyengült. Viszont a CSAPAT minden elismerést megérdemel ezért a kúszó-mászó-kaparó meccsért!

A következő, 7. fordulóból kimaradunk (egy csapat mindig "pihen"), a 8-ikban pedig május 11-én fogadjuk a Berettyót. Végül lesz egy Dunaferr elleni idegenbeli, majd egy Nyírgyulaj elleni hazai meccsünk a play offban. A most pénteki Fradi elleni sikerrel (ne feledjük, oda-vissza vertük őket a rájátszásban, ez még akár sokat is érhet...) rengeteget tett a csapat a bentmaradás eléréséért. Ám még nyugodtan kieshetünk, ha ráülünk nem létező babérjainkra - ezt is szem előtt kell tartani.

Viszont ez most nagyon kellett: szép volt, srácok!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó (archív, a hazai DEAC - Fradi meccsen Varga állja útját  az ellenfél rohamainak): Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-04-28 06:58:50

további cikkek a témában