A DEAC keleti rangadóra utazik hétfőn Nyírbátorba...

Frissítés: 2018-04-18 14:35:08
... a Győr a BL-re hangolva is nyert...
 
A futsal NB1-ben a 4. forduló zajlott legutóbb (rájátszás). Érdekes, hogy minden találkozón a vendégek nyertek. Tekintsünk vissza ezekre egy kicsit, illetve előre, a pénteken Spanyolországban kezdődő Bajnokok Ligája final fourra is, ahol a Győr révén egy magyar gárda is szerepel a szupersztárok között.
 
"A" csoport
 
A mi csoportunkban a DEAC mint tudjuk 2-4-re alulmaradt itthon a Dunaferrel szemben (igen, igen, több volt ebben a meccsben...), míg a Fradi is otthon szenvedett kétgólos vereséget, ők a Nyírgyulaj ellen. Ez utóbbi meccs izgalmas volt, a gyulajiak csak a 36. percben rúgták második góljukat, így addig (meg talán még utána is) bárhogy alakulhatott volna az összecsapás.
 
 
Ezzel azonban a Fradi mögöttünk maradt. Kezdjük is hátulról! A tabellán az 5. tehát a Ferencváros (3 pont), 4. a DEAC (4 pont), 3. a Nyírgyulaj (6 pont), 2. a Dunaferr (11 pont) és 1. a Berettyóújfalu (15 pont).
 
"B" csoport
 
A másik, vagyis a "B" csoportban a Veszprém közel állt a bravúrhoz, ám végül 3-4-re kikapott a vendég Győrtől, amely gárda így nemcsak vezeti továbbra is csoportját (végül a két csoportgyőztes vívhatja a bajnoki döntőt az aranyért majd), de jól hangolt a közelgő zaragozai Bajnokok Ligája négyes döntőre is, ahol óriási dolog lesz magyar együttesnek szurkolni a 3 top gárda ellen.
 
A BL final four április 20-án (péntek) 18.00 órától a Rába ETO - Sporting CP elődöntővel kezdődik, majd 21.00 órától a két nagyágyú, a Barcelona és az Inter Movistar párharcával folytatódik. A két vesztes két nappal később, április 22-én (vasárnap) a 17.00 órás bronzmeccsen küzd meg a dobogó harmadik fokáért, míg a két győztes ugyancsak vasárnap 20.00 órától a 2017/18-as BL szezon trófeájáért harcol egymással.
 
Papíron a magyar együttes a legkevésbé esélyes a négy csapat közül, ám a portugálok ellen azért nagyon bízunk egy jó játékban, s akkor egy esetleges bravúrban - aztán akkor már tényleg a bab is hús lenne.
 
Visszatérve a magyar porondra, szóval az ETO nem adta meg a lehetőséget a veszprémieknek, akik a második félidőben remekeltek igazán, hogy pontot vagy pontokat csenjenek el tőlük, még a BL-re hangolódás közepette sem.
 
A Bőny ugyanakkor nem várt simasággal kapitulált a vendég Aramis ellen, hiszen az egy dolog, hogy 3-6 lett a vége, de már 0-5 is állt az eredményjelzőn.
 
Így a "B" csoportban 1. a Győr (15 pont), 2. a Haladás (13 pont), 3. a Veszprém (6 pont), 4. az Aramis (5 pont), és 5. a Bőny (1 pont).
 
JÖN!
A következő kör a jövő héten zajlik, mi hétfőn lépünk pályára a Nyírgyulaj otthonában (18.00 és Nyírbátor a helyszín), a Berettyó pedig Dunaújvárosban vendégeskedik egy nappal később. A Fradi tehát - mivel éppen ő pihen - tuti nem előz meg minket, de nagyon sokat érne, ha addig, amíg ők kimaradnak ebből a körből, tudnánk növelni az előnyünkön velük szemben!
 
Hajrá, DEAC, az NB1-ben!
Hajrá, ETO, a BL-ben!
 
Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó (arcíhv): Papp Attila.

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-04-18 14:26:27

további cikkek a témában