Két gólos hátrányból felálltunk, aztán kikaptunk

Frissítés: 2018-04-15 07:27:12

Gyengébb kezdés után fokozatosan felpörögve a második félidőben igen látványos meccset produkált a DEAC a vendég Dunaferr ellen. Volt itt tiki-taka, meg minden, rádásul a mieink 0-2-ről felálltak, de néhány igen bosszantó hiba után mégis a látogatók vitték el a 3 pontot. Ebben a meccsben is több volt - mint már máskor is a Dunaferr ellen.

Férfi futsal NB1 play off 4. kör
2018. április 13. Debrecen, DESOK

DEAC - Dunaferr DUE Renalpin FC 2-4 (0-2)
STAT ITT.


ELEK GERGŐ:
- Az első 10 perc katasztrófa volt, meg voltunk ijedve, illetődve, fogalmam sincs miért... Miután ebből kilábaltunk egyenlő ellenfelei lettünk az Újvárosnak. A második félidőben, miután talpra álltunk, eldőlhetett volna a mérkőzés a mi javunkra is, de nem volt szerencsénk. Sajnos néhány kulcsjátékos mélyen tudása alatt teljesített, akartak, de most nem ment nekik a játék, ez az amatőrizmus velejárója.

A meccs első negyede nem azt a kimondott élménygazdag összecsapás jelleget mutatta. A mieink többször is hátrányba kerültek a párharcok során az erősebb fizikális felépítésű ellenfelekkel szemben, a Dunaferr pedig inkább irányította a játékot, mint mi. Igaz, ezzel se ment sokra egy darabig, hiszen vagy Dobi kapus védett vagy szereltek a mieink (avagy elbaltázták lehetőségeiket).

0-1

A vezetést mégis megszerezték a vendégek, valami hasonló módon, mint ahogy addig tolták az ipart. Hosszú nagyon erőszakosan tartott el magától mindenkit, egyszerű, de hatásos cseleivel megkavarta védőinket, majd kilőtte a bal felsőt - kapusunknak sansza sem volt védeni.

Az első 5 perc úgy telt, hogy a DEAC keveset támadott, a félpályán alig ment át párszor, s a vendégek a vezetésük mellett még egy ordító helyzetet is kihagytak, amikor Dobi Attila védett, de némi meg nem értés mutatkozott a védelemben, így odakerült az újvárosi elé a labda, ám Szeghy mellé vágta...

A félidő derekára beállt a két csapat közti gyürkőzésre a meccs, sok csúszkálással, fájdalommal - nem kímélték egymást a felek.

Aztán, mint egy varázsütésre elkezdődtek a DEAC-rohamok!

Sándor emelt hosszan előre, Tóth Attila elé, aki kiugrott, és a kifutó kapus felett elemelte a labdát - a felső kapufára (kicsin múlott).

Már közel sem volt akkor a Dunaferr nyomása, a mieink kijöttek a szorításból, és egyre tetszetősebben kezdtek futsalozni.

Tóth percei voltak ezek, hiszen ismét ő húzott el a bal oldalon, s mivel nem tudta beadni - levédték a bepassz sávokat az újvárosiak - végül balról jobbal, kitekeredve lőtt, az oldalhálóba.

Hamarosan ismét a fiatal DEAC-os nevét kiálthatták a lelátón, hiszen egy szöglet után egyből kapura lőtt, s csak a hálóőrön múlt, hogy nem egyenlítettünk ki. Akárcsak az ismétlésnél, amikor Kondás löketét is kitornázta.

Ezután a meccs egyik legszebb támadását vezette a DEAC!

Remek tiki-taka végén lábról lábra járt a labda, nagyon megkavarva a Dunaferr játékosait, ám a végén Varga Dani a hosszút célozva mellé lőtt. Hatalmas játék volt, a taps sem maradt el - csak a gól. 

Majdnem büntetett is a Dunaferr egyből, hiszen ellentámadásuk végén egy visszagurított labdát éppen csak mellé lőttek. 

0-2

Aztán amikor már elkönyveltük, hogy na, sajnos csak majdnem jött össze az egyenlítés az első félidőben, de majd a másodikban... Akkor az utolsó másodpercben begurult egy félpályás lövés a kapunkba...

Egy lesz ami lesz lövést eresztett meg Pál, ami megpattant kicsit egy lábon, és a labda, Dobi kapust is megtévesztve, de azért így is elég fájó módon begaloppozott a bal alsóba. Abban a pillanatban futott le az órán az utolsó másodperc az első játéktrészből...

MÁSODIK FÉLIDŐ

Jól kezdtünk, bár a kapuba beálló Faragó Ádámnak kellett védenie elég hamar, de láthattunk egy kiváló akciót a mieinktől is. Kasuba Máté erőszakosan tört előre a jobb oldalon, beadását Pallai sarokkal próbálta kapura vakarni a védő által szorongatva, de nem volt igazán benne erő, s lefülelték. Azért a jelenetsor szép volt.

1-2

Aztán már ünnepelhettünk!

Gyönyörű gólt szereztek a mieink. Varga meglódulása végén kitette a labdát a bal szélen Tóthnak, aki okosan beemelte a kapu elé - a védőn és a kapuson is át - a labdát, ahol az üresen érkező Pallai voltaképp begyalogolt a gólvonal mögé a labdával. Nem hazabeszélés: de ez ismét parádés támadás volt!

Röviddel később a vendégek szabálytalanságot reklamáltak a kapunk előtt, a bíró nem sípolt, mi meg mentünk előre. A támadás végén Szentes-Bíró lövését szögletre tornászta a kapus. 

Ezt hibák követték mindkét oldalon, meg további reklamálások, aztán ismét mi zörgettük meg a hálót (belülről).

2-2

Szépen körbepasszolgatták srácaink a vendégek kapujának előterét, amely végén Kondás lövése a jobb oldalon már gólt érdemelt volna, de ezt még bravúrral fogta a Dunaferr kapusa. Ám a kipattanóra jól mozdult a center poszton lebzselő Tóth Attila, aki bekalimpálta egyenlítő találatunkat. Ez is megérdemelt gólt volt!

Érett a DEAC vezetése. Újabb komoly támadás végén megint Tóth tüzelt, a kapus pedig óriásit védett - igaz, azt sem tudta teljesen, hol a labda (végül a két térde között ragadt meg). Ezután Szentes-Bírót kellett lecserélni, mert egy összecsapás során megsérült a válla (korábban Kasubának és Pallainak is fájt egy-egy ütközés hasonló módon).

Fájdalomdíjul rögtön ezután Faragó védett nagyot lábbal, nem először a meccsen - 10 perc volt ekkor vissza.

Ám úgy látszik, hogy a Dunaferr ellen mindig kapunk egy hülye gólt... 

2-3

Történt ugyanis, hogy egy távoli lövést (már megint ezek a távoli lövések...) Fara - kissé kijőve a kapuból - védett, de az erős lövést csak felütni tudta a levegőbe, amely a magasból hullt alá mögötte a gólvonal elé, ott pedig leghamarabb Schranz Balázs reagált, aki egyszerűen az üres kapuba pöckölte a labdát (elaludt a védőnk mellette).

Eléggé megfogott minket ez a gól, hiszen a vezetés megszerzése is reaális közelségben volt, erre fel - főleg egy ilyen góllal - ismét a rivális került előnybe.

Azért voltak igéretes támadásaink. Például amikor Esztergomi gondolt egyet, és nekilódult hirtelen a bal oldalon, aztán keményen belőtte a labdát, középen azonban a szorongatva érkező Pallai Zsolt gyakorlatilag felszabadított. Nehéz helyzet volt, ez egyértelmű, de egyúttal igéretes is. Ám kimaradt.

2-4

Aztán ismét Farának kellett nagyot védenie hátul, majd a vendégek eldöntötték az összecsapást - bár még maradt hátra idő az egalizálásra, de mint később kiderült már nem esett több gól. Szóval egyszerűen előreíveltek egy labdát az újvárosiak, amelyet ismét Schranz juttatott a kapunkba, jól fedezve a játékszert, de az is igaz, hogy Kondás Kristóf totál lemaradt róla, így tudott kapura fordulni. 

Az utolsó mintegy 3 percben kijöttünk 5 a 4 elleni játékra, volt is pár kecsegtető lehetőségünk, de az igazat megvallva, nem nagyon sikerült jó helyzetet kialakítanunk emberfölényben. 

A meccs alapján legalább a pontszerzés megérdemelt lett volna a DEAC számára. Ám néhány igen bosszantó gólt kaptunk, emellett amikor szaladt a szekér egy-két esetben a befejezésnél kellett volna jobban koncentrálni (vagy csak szerencsésebbnek lenni).

Április 23-án Nyírgyulajra megyünk, ahhoz a csapathoz, amelyet még a Dunaferrhez hasonlóan eddig nem sikerült legyűrnünk ebben a szezonban. S amely együttes épp most előzött meg minket, hiszen ma idegenben verték 2-0-ra a Ferencvárost. 

Jelenleg a DEAC a 4., tehát a Fradi még mögöttünk van. Ám ahogy Elek Gergő mondta, muszáj lesz idegenben is nyerni, ha bent akarunk maradni a végén az élvonalban.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-04-13 22:35:33

további cikkek a témában