U17 és U20 futsal: Faragóék faragtak hátrányukból

2018-04-12 12:32:48

Hétvégén 2-2, összesen 4 meccset játszott a DEAC U17-es és U20-as fiú futsalcsapata, ráadásul mindet idegenben! A megerőltető menetelés során a topcsapat Fradi és a szintén remek utánpótlással rendelkező Rubeola együttesei voltak a házigazdák. Leginkább U17-eseinknek ment most, főleg a Rubi ellen. 

U20 14. elmaradt forduló
2018. április 7. Csömör
Rubeola FC Csömör - DEAC 4-3 (3-2)
STAT ITT.

ZSUPONYÓ LEVENTE: - A jó játékunkat egy kétperces rövidzárlat tette zárójelbe, majd úgy gondoltuk, hogy egy gólt simán ledolgozunk bármikor. Aztán kaptunk még egyet, s innentől szépíteni sikerült csak. A jó erőkből álló Rubi ellen több helyzetnk volt, ők azonban jobban használták ki a sajátjaikat.

U20 20. forduló
2018. április 8. Budapest
1988 Déli-FTC Futcal - DEAC 9-3 (5-2)
STAT ITT.

ZSUPONYÓ LEVENTE: - A Fradi ellen vezettünk, de szerencsés gólokkal fordítottak. Innentől kezdve sebességben és játékban nem vettük fel velük a versenyt. Viszont ami tőlünk tellett megtettük, meghajtották őket rendesen a srácok, holott náluk például a magyar válogatott Horváth Benedek is lejátszott a nagycsapatból. A 9-3-as vereség ellenére nem volt rossz meccs és sokat tanultunk belőle. 

A Fradi a bajnoki címért küzd a Haladással (44 és 43 pontjuk van most), a DEAC pedig a szintén nem rossz 5. helyen áll (30 pont). Egy bravúrnak számító debreceni idegenbeli győzelemmel a mieink megelőzték volna a 4. ETO-t és tapadtak volna a 36 pontos ELTE-BEAC gárdájára, ám így most kis lépéshátrányba kerültünk velük szemben. Ráadásul az MVFC-rubeola duóra is figyelni kell mögöttünk, akik 30 és 28 pontosak.

--------------------------------------------------------

U17 14. elmaradt forduló
2018. április 7 Csömör
Rubeola FC Csömör - DEAC 2-5 (0-1)
STAT ITT.

FARAGÓ ÁDÁM: - A tabellán a két csapat között minimális volt a különbség a Rubeola javára, amin próbáltunk faragni, illetve az őszi nyitó meccsen elszenvedett vereségért visszavágni! A keret most nem volt túlságosan bő, hiszen különböző okok miatt sajnos pár játékosunk nem tudott eljönni a hétvégi túránkra. A keret tehát szűk volt, de annál masszívabb. A mérkőzés elején sikerült ismét előállni egy roppant fegyelmezett játékkal. Öröm látni a srácokon, hogy milyen ütemben fejlődnek. Védekezésben határozottak voltunk, a kontratámadásaink pedig nagyon veszélyesek voltak. A mérkőzést összeségében nézve mi uraltuk. Még ha olykor nem is mi diktáltuk a tempót, stabil védekezésünknek, illetve a remek kapusteljesítménynek köszönhetően nem tudott közelebb kerülni a Rubi. A 4:1-es vezetést őrízve a Rubi 5:4 elleni játékra váltott és az utolsó percekben domináltak is, viszont egy védelmi megingást leszámítva, amiből gól is született, már nem tudtak többször átjutni rajtunk, sőt a végén még egy nagyszerű egész pályás kapusgóllal beállítottuk az 2:5 végeredményt. Nagyon mentek a fiúk újfent, és büszkék lehetnek a teljesítményükre !

A csömöriek elleni idegenbeli meccsen két olyan csapat  alálkozott, amelyek "hátulról" akarnak előrefutni még a bajnokság végiég. Vagy legalábbis előrébb... A mieink szép, magabiztos sikerrel mutatták meg, hogy komolyan gondolják ezt - bár mindig hangsúlyozzuk, hogy az UP tekintetében nem feltétlenül az eredmény a legfontosabb, de azért önáltatás lenne nem elismerni, hogy remek érzés győzni.

U17 20. forduló
2018. április 8. Budapest
1988 Déli-FTC Futcal - DEAC 7-1 (3-0)
STAT ITT.

FARAGÓ ÁDÁM: - Sajnos az előző napi mérkőzés sokakból vett ki rengeteg energiát és ez megbosszulta magát. A mérkőzés elején azonban ha rúgunk 2-3 gólt teljesen megérdemelten vezethettünk volna, ám a kapu előtt hiányzott a koncentráció. Ez még nem is lett volna akkora baj, de sajnos az utóbbi mérkőzések remek védekezési produkcióját ma nem sikerült elővenni és több óriási védekezési, illetve egyéni hibából kaptunk elkerülhető gólokat, ami szintén a koncentráció hiányának tudható be. Fáradtan, de becsülettel hajtották végig a mérkőzést a fiúk, de sajnos ennyire futotta aznap, a Fradi pedig jobb csapat annál, hogy a hiáinkat ne használta volna ki. Dolgozunk tovább!

Az U17-esek között a DEAC folyamatos fejlődésen megy keresztül a bajnokság második felében, de a kezdetek elég visszafogottra sikeredtek, így önmagunkhoz képest tudunk javulni, de a bajnoki táblázaton legjobb esetben is a középmezőnyhöz zárkózás lehet a cél a hátralévő 6 fordulóban. A Fradi itt is az élmezőny tagja, mint az U20-asoknál, jelenleg 4. helyen állnak, bár a dobogó kicsit messzebb van számukra, elvileg nem elérhetetlen. A DEAC az utolsó előtti helyen tanyázik, a Nyírgyulajt megelőzve, vagyis a 12. helyen, de 1-2 siker esetén akár a 8-10 helyig ugorhatnának a srácok - szerencsés esetben.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: az U17-es csapatunkról készült csapatkép


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-04-12 12:32:48

további cikkek a témában