NB3: a városi derbi rangjának megfelelő összecsapáson nyert a DEAC

Frissítés: 2018-04-07 10:20:38

A DEAC NB3-as férfi futsalcsapata - bár bevallottan ezúttal erre a találkozóra koncentráltak legkevésbé a hétvégi meccsek közül (előtte MEFOB, utána U20, U17, hétfőn NB1, NB3 ismét) - nagyon izgalmas városi rangadón tudta eggyel legyűrni a jól kezdő és nagyot hajrázó DSI-t, így egy körrel a vége előtt tök egyformán áll a két együttes a tabella 5-6. helyén.

Férfi futsal NB3, 25. forduló
2018. ápr. 6. Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok

DSC-SI - DEAC 3-4 (2-1)

STAT ITT.

ZSUPONYÓ LEVENTE:
- Mindkét csapat tisztelte a másikat, zárt védekezésből kontrákkal akartak operálni, egymás hibáit kihasználni. A 5. percben a játékvezetők egy könnyű síppal befújt DEAC piros lappal jelezték, hogy bár Debrecenben, de idegenben játszuk a mérkőzést. A DSI emberelőnyből nem, de az azt követő kiegyenlített mezőnyjáték során két egyéni hibánkat kihasználva előnyt szerzett. A félidő utolsó percében, lélektanilag a legjobb pillanatban sikerült szépítenünk. A második félidőben már kevésbé az ellenfél tiszteletéről szólt a játékunk, előbb egyenlítettünk, majd több jó helyzetünk is volt a vezetés megszerzéséhez. Végül egy szilveszteri gólösszefoglalóba beillő hatalmas hazai öngóllal hulott az ölünkbe a vezetés, melyet a mérkőzés utolsó előtti percében hízlaltunk kettőre. Az utolsó percekben a DSI mindent egy lapra feltéve támadott, amit mi rosszul reagáltunk le, így lehetőségük volt döntetlenre menteni a mérkőzést. Mindig akadt azonban nálunk egy kapus, test vagy láb, aki útját állta a hazaiaknak. Egészen elképesztő csapatmunkával rukkolt elő tegnap a banda, nem tudok senkit kiemelni, mert minndenki hozzárakta a maga kicsi részét, hogy győztesen hagyjuk el a pályát ezen a döntetlenszagú mérkőzésen. Nagyon-nagyon büszke vagyok rájuk, és boldog vagyok hogy ilyen jó szellemiségű emberekkel dolgozhatok együtt nap mint nap.

A mieink, igaz, közte egy szünettel egy remek 2 percet futottak a mérkőzés közepén, amivel egyenlítettek (kétgólos hátrányból), majd a folytatásban - előtte némi erőt gyűjtve - voltaképp eldöntötték a 3 bajnoki pont sorsát. A végén, mint edzőnk is elmondta, voltak izgalmak azért rendesen, de nem történt meg az a mese, amelyet vélhetően mindenki ismer arról a bizonyos hollóról, a rókáról és a sajtról.

Mindezt nem teljes kerettel érte el a DEAC, ráadásul már ma a Rubeola ellen idegenben (szombaton), majd holnap, vasárnap szintén idegenben a Fradi ellen fontos U17-es és U20-as mérkőzéseken játszanak a srácok (van "némi" átfedés az UP keretek és az NB3-as keret között). Reméljük, hogy idegenből is jó híreket kapunk ma és holnap!A DEAC az utolsó NB3-as futsalmeccsét a szezonban hétfőn, vagyis április 9-én itthon vívja a Cigánd ellen (DESOK, 18.00). Ha nyernek a Zsuponyó-fiúk, akkor szerencsés esetben a 4. helyig léphetnek előre, de a dobogóról éppen lemaradnak akkor is. A jelenlegi 6. helytől hátrébb azonban nem végezhet az együttes, ez biztos.

Fotó (archív): Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-04-07 10:14:13

további cikkek a témában