Kósa Viki top formában várja a vasárnapi szezonzáró meccset

2018-03-22 07:28:50

Bár a gólokat kell rúgni majd számolatlanul VASÁRNAP 18.30-tól a DEAC lány futsalosainak a Békéscsaba ellen a DESOK-ban (MINDENKI JÖJJÖN SZURKOLNI), hogy meglegyen az NB2-es 2. hely, de hátul óriási szükség lesz a mostanában remeklő Kósa Viktória védéseire is. Vele beszélgettünk.

KÖZTE 9 GÓLRA ÍTÉLVE!!!

Már írtuk, de elevenítsük fel: az NB2 keleti csoportját megnyerő Skorpió mögött a DEAC és a csömöri Rubeola harcol a 2. helyért, ami bár alapból nem jelent feljutást az NB1-be, de szerencsés esetben innen lenne esély arra, hogy felkérjék együttesünket egy esetleges visszalépés esetén az élvonalra mégis. Tehát ezt a 2. pozíciót el kell csípnünk! 

A Rubeola már nem lép pályára, nekünk viszont MÁRCIUS 25-én 18.30-tól Debrecenben, az egyetemi sportcsarnokban (Dóczy utca) az utolsó helyezett, de eddig mindenki ellen sportszerűen küzdő és kiálló Békéscsaba ellen van még egy találkozónk.

Ezen 9 góllal kell nyerni vagy 8-cal, de akkor minimum 13 gólt rúgva...

Nehéz, de megoldható a feladat, hiszen sikerült már egyszer a bajnokságban, rádásul idegenben (12-0 volt ide). 

Kósa Viki pár hónapja tért vissza együttesünkhöz, aki az NB1-ben oszlopos tagja volt a DEAC-nak, azóta azonban volt egy kis pauzája a csapattal szemben. 

Az ügyes Katona Barbi helyén azonban ismét ő áll a kapunkban már jó pár mérkőzés óta, s bizony egyre inkább látszik, hogy mennyit jelent a gárdának, ha Viki repked a "ketrecben". 

Bízunk benne, hogy az utolsó szezonbeli mérkőzésen sem blokkol le vagy hoz rossz formát, mert akkor tényleg "csak" a többi csajnak kell megszórnia magát a csabai kapunál!

1. Lassan vége a bajnokságnak, ám még nem tudjuk hányadikok leszünk, csak a dobogó a tuti. Te idény közben tértél vissza. Milyen tapasztalatokat szereztél azóta a csapatnál/ról?

KÓSA VIKI:
- Igen, Daresszel többször beszélgettünk, mire úgy döntöttem visszatérek és a tőlem telhető legtöbbet megteszek annak érdekében, hogy a csapat a lehető legjobb helyen végezzen. Úgy érzem, eddig sikerült teljesítenem a magamnak kitűzött célt. Fél év kihagyással szinte új csapathoz tértem vissza. Összekovácsolódott a társaság ismét, nagyon jó hangulatban vártak vissza a lányok, sokat segített, jól esett. Ennek hatására éreztem is, hogy nem lesz előttünk lehetetlen. Egyénileg és csapat szinten is nagy fejlődésen ment át a csapat az év elejéhez képest - akkroiban ugyan nem játszottam, de nyomon követtem a bajnokság alakulását. Az edzőm kezdettől fogva bízott bennem és számított rám, ahogy a csapattársak is, ez minden meccsen hatalmas erőket szabadít fel bennem. Egy fordulóval a vége előtt is le a kalappal a lányok előtt, hosszú, kemény munka meghozta az eredményét.2. Szolnokon sokat tettél a 3 pont megszerzéséért, a tréner, Darányi Antal szerint is. Milyennek érezted a meccset a kapuból, illetve van-e kedvenc védésed a mai napról?

KÓSA VIKI:
- Huh, nehéz szavakat találni a szombati mérkőzés után.... Daresz kérte tőlünk, úgy lépjünk pályára, hogy itt nem nyerhet más csak MI, én ebben a szellemben védtem végig a 40 percet. Több olyan pillanatom is volt, amikor a játékot olvasva csíptem le egy-két labdát és akadályoztam meg az ellenfél támadását. Ezekre a momentumokra mindig szívesen emlékszem vissza, ilyenkor kicsit mezőnyjátékosnak is érzem magam. Két olyan védésem volt, ami emlékezetes maradt nagyon, az egyik, amikor Vágó Anikó (az ellenfél legjobbja, az NB2-es gólkirályi cím várományosa - a szerk.) 1-1 ben hozta rám a labdát és talpon maradtam, hárítottam a lövését, a másik, amikor egy hirtelen jött balra érkező lövést combbal még számomra is érthetetlen módon védeni tudtam.  Kapusként, de szerintem nézőként is egy izgalmakkal teli mérkőzés volt, a győzelmet mindenképp megérdemeltük, gratulálok az egész csapatnak! A szolnoki sérült játékosnak pedig mielőbbi gyógyulást kívánok a csapat nevében is.

Duma: Koppányi Szabolcs (plusz a profilkép is)
Többi fotó: Karl Vivien (az említett szolnoki találkozón készültek) KÉPGALÉRIA A MECCSRŐL IDE kattintva érhető el


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-03-22 07:28:50

további cikkek a témában