A lányok kezében a döntés

2018-03-19 12:32:35

A női futsal NB2-ben (keleti csoport) a DEAC gárdájának egy meccse van hátra (márc. 25. DESOK, 18.30). Ha 9 góllal megveri az ideérkező Békéscsabát (vagy 8-cal, de legalább 13 gólt szerezve - pl. 13-5, 14-6, stb.), akkor 2. helyen végez a bajnokságban, és a következő NB1-es kiírástól esetleg visszalépő együttes helyén szóba jöhet a neve feljutóként. A feladat tehát adott: nagyon jól és hatékonyan kell futsalozni a hétvégén!

A legutóbbi fordulóban a DEAC pihent, hiszen korábban már lejátszotta mérkőzését a Berettyóújfalu ellen (4-2-re nyertek a mieink), ám egy számunkra fontos meccset rendeztek. A Békéscsaba fogadta riválisunkat, a Rubeolát, s végül 3-11-es végeredmény született (STATISZTIKA IDE kattintva).

Mivel a Rubeola FC Csömör az utolsó, 18. fordulóban már nem játszik, ezzel eldőlt, hogy ők a mostani NB2-es bajnokságot 28 ponttal és 84-51-es gólkülönbséggel fejezik be. A DEAC-nak még a fenti meccse hátra van, s jelenleg a mieink 25 pontosak, a gólkülönbségünk pedig 72-47. Tehát ha nyerünk a csabaiak ellen vasárnap 18.30-tól a DESOK-ban, vagyis hazai pályán, akkor pontszámban beérjük a Csömört.

S mivel elsőként a győzelmek száma dönt, ám az is ugyanannyi lesz - sikerünk esetén -, a gólkülönbség dönt (ha az is egyforma, akkor pedig a több lőtt gól). Magyarán egy kis számolgatás során arra juthatunk, amit fentebb jeleztünk.

Nyilván ilyenkor a legnehezebb hozni a formáját egy csapatnak, amikor szinte patikamérlegen kiszámolják előtte, hány gól szükséges az üdvösséghez, de legalább tudjuk mi vár ránk - ez azért előny mindenképpen!

Korábban már pedzegettük, hogy ha a Békéscsaba netán nem áll ki ellenünk, akkor kibabrál velünk, mivel ez esetben 3-0-val ugyan megkapjuk a győzelmet, de a gólkülönbségünkön nem lesz módunk javítani. Pedig kell!!!

A Rubeolát a hétvégén fogadták a békésiek, s reméljük, hozzánk is elutaznak (addigra csak felolvad a jég is az utakról)!

Tehát elvileg adva van a lehetőség, ám élni vele nem lesz egyszerű. Hiszen úgymond megrendelésre kell(ene) szállítani a gólokat, s közben lehetőleg nem nagyon kapni. Ez kutya nehéz, tudjuk jól. Ám a lányoknak - ha komolyabb terveik vannak a jövőben, s netán az élvonallal kacérkodnának ismét -, egy ilyen terhet el kell tudniuk viselni!

Csak adalék az elmondottakhoz, hogy a bajnokság során Csabán 12-0-ra vertük leendő ellenfelünket. Mi győztük le őket a legnagyobb különbséggel eddig. Ez tehát bíztató!

Ám éppen a tét nagysága miatt el is felejthetjük, hogy abból a találkozóból indulunk ki. Hiszen akkor "csak" egy sima meccset vívtak a lányok, voltaképp felszabadultan, most azonban nem babra megy a játék. Tehát egy kicsit le is véve a terhet a csajokról, meg egy kicsit rájuk is rakva (teher alatt nő a pálma, úgy mondják), állapítsuk meg, hogy marha nehéz dolgunk lesz vasárnap a Békéscsaba ellen, ám legyen ez az a próbatétel, ami eldönti, hogy egyáltalán van-e keresnivalónk az élvonalban - egy év szünet után.

Viszont a DEAC a bajnokság második felére elég jól összeállt, sorra nyerte a meccseit - csak a Skorpió ellen siklottunk ki. S nemcsak az eredmények jöttek, de a játékunk is alakult folyatamosan. Ebből, a tudásból kell tehát erőt meríteni, hölgyek!

Most az utolsó feladat az, hogy teljesítsétek a rátok kirótt részt: szerezzétek meg az NB2 keleti csoportjának 2. helyét!!!

Aztán lehet, hogy ettől függetlenül maradtok NB2-esek ősszel is (ha nem lép vissza senki - hiszen egyébként csak az 1. helyezett kerül fel). Ám ez már ne foglalkoztasson titeket, az első lépés, hogy hatalmas különbséget kell a Békéscsaba és a DEAC közé tenni, a mi javunkra!

Amihez persze a vendégeknek is lesz egy-két szava, ebben biztosak lehetünk. A békési alakulat sportszerűen végigjátszotta ezt a kiírást, s ahogy mondani szokás, elment a pofonokért mindenhova. Meg is kapta azokat, hiszen még egyetlen pontot sem szereztek Sugár Ágnesék. Ám a játék és a sport öröméért megvívták eddig is a maguk ütközeteit. Ha eljönnek debrecenbe, ellenünk is oda fogják tenni magukat, már csak dacból is. Ám így van ez jól!


DARÁNYI ANTAL:
- Nem lehetetlen, de bravúr kell hozzá, hogy vasárnap legyőzzük a kellő különbséggel az érkező Békéscsabát. Hétfőn, vagyis ma, és csütörtökön edzünk a céljaink eléréséért, s ezen leszünk hétvégén a meccsen is. Az, hogy a Rubeola nagy különbséggel verte őket legutóbb, nem meglepetés, annak viszont örülök, hogy a csabaiak is betalálgattak olykor. Így "csak" 8 lett közte a végére... persze ez is nagyon sok, ráadásul nekünk ezt túl kell szárnyalnunk. Bízom a lányokban, meg a sportszerűségben, és remélem elérjük a 2. helyet!

A szurkolás sokat dobhat a DEAC-os lányok harci kedvén. Mindenkit várunk a DESOK egyetemi csarnokban VASÁRNAP 18.30-tól!!!

Duma, fotó: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-03-19 12:32:35

további cikkek a témában