Kiváló erdélyi túra volt

2017-08-23 08:02:00

Tekintsünk vissza egy kicsit az augusztusban lejátszott 3 nemzetközi felkészülési meccsére a DEAC-os fiúknak (Kolozsváron, Gyergyószárhegyen és a Marosvásárhely ellen), akik szeptember 29-én az NB1 előző kiírásának 7. helyezettje, vagyis a Nyírgyulaj KSE ellen kezdik meg élvonalbeli szereplésüket.

Ezek közül az első kettőt nyerték Elek Gergő fiai. A, Kolozsvár elleni sima győzelmet hozó derbiről már írtunk bővebben, de a Gyergyó és a nagyon erős Marosvásárhely elleni csatáról még nem. Ezekre és más témákra is kitértünk Elek Gergő trénerrel.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS (Elek Gergő):

- A múlt szerdai INTER Gyergyó elleni DEAC siker (2-5) volt az első olyan edzőmeccs, amelyre teljes kerettel készültünk és játszottunk le. A védekezésváltások és az új támadás gyakorlása volt a fő csapásirány! Ezt többé-kevésbé sikerült megvalósítani. Az új játékosok és az ifisták is sok lehetőséget kaptak, amivel volt aki élt! Eddig a fejlődésünk töretlen!

- Pénteken, Marosvásárhelyen 6-3-ra nyertek a hazaiak a DEAC ellen, 5-0-ás első félidővel. Most találkoztunk először ilyen erősségű csapattal, ám ketté kell választanunk a két félidőt! Megejtettük azokat a hibákat, amiket eddig is, csak most kegyetlenül kihasználták őket. Nagyobb sebességgel, magabiztosan játszott az ellenfél, mi pedig nehezen vettük fel az ütemet. Félidőben kértem, hogy felejtsük el az eredményt, keményen menjünk oda, hagyjuk a megilletődöttséget. Ezzel aztán új meccs kezdődött: 5 perc alatt egyenlíthettünk is volna, s bár nehezen jött az első gól, miután berúgtuk felszabadultunk.

- Működött a védekezés, ültek a kontrák, fizikálisan föléjük nőttünk! A második félidő kapura lövési számadatai kb. 10-2 nekünk. Az a feladatunk, hogy ezt a játékot legyünk képesek 40 percen keresztül nyújtani majd a későbbiekben!

KÉRDÉS
1. Az egész túrát nézve azt kaptad amit szerettél volna? (Ezalatt a körülményeket a srácok munkáját, a felkészülési szintnek megfelelő meccseket értem.)

ELEK GERGŐ:

- Minden téren maximálisan! A körülmények rendkívül jók voltak. Aki járt már Erdélyben az tudhatja, hogy rendkívül szép hely, ahol laktunk az is, illetve voltunk hegyi futáson - "alföldi gyerekként" érdekes volt... -, meg kirándulni. A csarnok is remek volt, bármikor rendelkezésünkre állt! A csapat munkája ugyancsak kimagaslóan jó volt, nagyon sokat haladtunk! Az edzőmeccsek is azt hozták, amit vártam, lépcsőzetesen erősödött a DEAC játéka! Mint mondtam ott tartunk ahol kell, sőt az utolsó meccs második félideje felülmúlta a várakozásaimat is...

2. Ezután mi következik itthon, illetve milyen további felkészülési meccseink lesznek?

ELEK GERGŐ:

- Itthon folytatódik tovább a munka. Ezen a héten 4 edzéssel. Utána való héten kezdődnek újra az edzőmeccsek, augusztus 29-én például Berettyóba látogatunk. A továbbiakban heti egy edzőmeccset tervezek.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-08-23 08:02:00

további cikkek a témában