A bajnoki címvédő otthon tartotta a pontokat

2018-03-13 10:52:47

Azt nem tudni, hogy a Győr ismét bajnok lesz-e, mint az előző idényben, de az biztos, hogy a legtöbb riválisát két vállra fekteti még ebben a szezonban is - holott problémák vannak a gárda háza táján. Na, meg BL négyes döntőre is készülnek... A DEAC férfi futsalosai sem bírtak az ETO-val a hétfői idegenbeli bajnokin.

Férfi futsal NB1, 17. forduló
2018. márc. 12. Győr, Magvassy Sportcsarnok
Győri ETO - DEAC 6-1 (2-0)
STATISZTIKA ITT.

ELEK GERGŐ:
- Minden a szokásosan alakult: kiegyenlített játék, óriási egyéni hibák. Ha az egyik játékos nem hibázik, megteszi a másik és fordítva. Keressük az utat amire már egyszer ráléptünk és jöttek a győzelmek, úgy érzem nem vagyunk tőle messze, csak nem szabad elveszteni a hitünket!

Nem akarunk tréfálkozni egy vereségen, de az a helyzet, hogy pedig az első gólt mi szereztük... Igaz, nem az ellenfél kapujába került a labda, hanem a sajátunkba. A 2. perces öngól után a félidő derekán még egyszer betalált a Győr, így 2-0-val fordultunk a szünetben - Juanra villantotta meg képeségeit és a bal oldalon befűzve védőnket ballal kilőtte a hosszú sarkot; klasszis meoldás volt.

A második félidőben sokáig kiválóan tatotta magát a DEAC, sőt, még csak kétgólos hazai vezetésnél helyzeteket hagytunk ki. Az egyiknél remek védekezés után a Győr szögletéből indultunk, kipasszolgattuk a labdát, ám a végén kapusuk nagyot védett. Ezt követően is bátran rohamozott a DEAC, több esetben nagyon közel járva a gólhoz, de vagy blokkolták lövésünket a hazaiak, vagy kis hiba csúszott a befejezésekbe. Ám nem játszottunk rosszul.

Aztán az utolsó 7-8 percre felpörögtek az események - mármint a gólok tekintetében is.

Először a hazaiak növelték előnyüket, miután a bal oldalon eléggé elfeledkeztünk Klacsákról, aki ki is használta ezt (3-0), majd amikor vészkapusra áttértünk labdát vesztettünk, és Bognár végigszaladt a pályán, majd az üres kapuba lőtt (4-0). Aztán remek játékkal egy percen belül Tóth Attila révén szépítettünk - a visszatérő Pallai Zsolt adta a gólpasszt (4-1).

Végül még betalált a Győr ismét kétszer, így alakult ki a végeredmény. Ezek a gólok is érdekesen születtek azonban (összességében elmondható, hogy a Győr a rutinjának is sokat köszönhet, meg annak, hogy minden apró kilengésünket számukra szerencsésen kihasználta).

Az ötödiket ismét üres kaprua rúghatták (5-1), egy idéretes DEAC támadás kontrájaként, majd pompás debreceni akció végén centerben a fiatal, a DEAC utánpótlásból felhozott Györfi kapott penge passzt, aki kapura fordult, de mintha elhúzták volna a lábát, így nem érte el a labdát, hogy rápöckölje... Ám ezért egy - már bocsánat - "tacskó" javára, Győrben, a Győr ellen nem fújnak büntetőt (lehet nem is volt az, de azért véleményesnek éreztük), ebből pedig ellentámdást vezetett az ETO. Igaz nem egyből, de ennek a végén pedig berúgták a hatodikat is.

Jó meccsen, a játékot látva vállalható vereséget szenvedett a címvédő otthonában a DEAC, amelynek több szerencsére, nagyobb rutinra lett volna szüksége a bravúrhoz. 

KÖVETKEZIK PÉNTEKEN (márc. 16. 18.00, Debrecen, DESOK) a DEAC - Haladás derbi, amivel zárul az alapszakasz!!!!! A friss kupagyőztes érkezik hozzánk!!!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: a közvetítésből kivágva


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-03-13 10:52:47

további cikkek a témában