Változó kerettel Győrbe tart az utunk hétfőn

2018-03-08 14:56:21

Elek Gergő edzőt kérdeztük...

Két nehéz mérkőzéssel zárja az NB1 alapszakaszát a DEAC férfi futsalcsapata. A jelenleg 9. helyen álló gárda akár a 10., utolsó helyre is visszacsúszhat, ha a Bőny jobban hajrázik, mint mi, a legjobb esetben pedig a 7. helyet csípheti el. Igaz, ehhez a bajnoki címvédőt és a friss kupagyőztest is el kellene kapni, ezen kívül más meccseknek is számunkra jól kellene alakulniuk. Maradjunk annyiban, hogy elég esélyes a 9. vagy a 10. hely, bár a 8. vagy a 7. sem elérhetetlen, de ehhez bravúrra vagy bravúrokra lesz szükség.

Hogy miért érdekes mindez? Egy következő írásban részletesen foglalkozunk majd a bajnoki rájátszás lebonyolításával, most röviden annyit: ha a 9-10. helyen végzünk egyaránt 1 pontot viszünk magunkkal a play offba. Ha a 7-8. helyen, akkor pedig 2-t. Az alapszakaszban megszerzetteket törlik ugyanis annak a végén.

Gyakorlatilag ez a tétje a most következő két derbinek, hogy sikerül-e kicsikarni valahogy a plusz 1 pontot a play offra (akkor 2-lesz annak a rajtján) vagy sem. Ha nem, akkor sincs gáz, csak éppen a legnehezebb útra lépünk rá. Ám eddig sem volt vörös szőnyeg a fiúk elé terítve, szóval nem is vártuk, hogy könnyű lesz az NB1-ben szerepelni.

INTERJÚ

1. Két "könnyű falat" következik az NB1-es alapszakasz levezetéseként 5 nap alatt: jövő hétfőn Győrben (márc. 12.), utána pénteken (márc. 16. 18.00 DESOK) itthon a friss kupagyőztes Haladás ellen játszunk. Mi jut elsőre eszedbe ezekről a meccsekről - szerintem kezelhetjük egyben a kettőt esetleg?

ELEK GERGŐ:
- Nem kezelhetjük egyben. Két teljes mértékben más csapatról beszélünk. A Győr jó néhány sebből vérzik, de sebzett vadként küzd. A Haladás eufóriában friss kupagyőztesként. Tehát egyelőre foglalkozzunk a Győrrel! Alex el lesz tiltva ellenünk, ami nem olyan nagy baj, Juanra viszont most tér vissza, ha a pozitív oldalát nézzük, neki meccshiánya van. Nálunk is jelentős változások vannak a játékoskeretet illetően, ettől függetlenül, vagy épp ezért pontért, pontokért utazunk hétfőn.

A keret ideiglenes vagy véglegesnek tűnő változásairól dióhéjban: Kántor Tamás abbahagyta a futsalt ezen a szinten (ebben az idényben eddigi 7 góljával a harmadik legeredményesebb volt a csapatban). Kondás Kristófot még az Aramis elleni bajnokin állították ki, ezért egy meccsre eltiltották. Ám jó hír, hogy a már a pályán is bemutatkozott Pallai Zsolt, aki vélhetően egyre több időt kaphat visszatérése után. Buka Bence ugyanakkor egy makacs sérüléssel bajlódik, ő ki kell hagyjon 1-2 meccset, ez szinte biztos (vele is készült egy interjú, ezt később olvashatjátok).

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotók: tévéinterjúból kivágva, illetve a gyergyószárhegyi tornán készült


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-03-08 14:56:21

további cikkek a témában