3/1 feladat: győzni vasárnap Berettyóújfaluban

2018-02-27 10:47:24

Hármas feladat előtt állnak női futsalosaink a bajnokság hátralévő részében. Ahhoz, hogy az NB Keleti csoportjában odaérjenek minimum a 3., de akár a 2. helyre is, győzni kell Újfaluban március 4-én, majd Szolnokon, végül itthon is a záró körben. Darányi Antal tréner is elmondta a magáét...

A mieink a 16. fordulót már korábban lejátszották a listavezető - sőt, már az NB2 Keleti csoport bajnoka - Skorpió ellen, ezért legutóbb "pihenhettek" lányaink. Azon a meccsen egyébként 4-4-et játszottak Horváth Reniék, s bár mi szaladtunk végül az eredmény után, az egy behúzható találkozó lett volna, ám nem azt nyújtottuk végig, amit tudunk (s még így is pontszerzés lett a vége, ami viszont pozitívum).

AKTUÁLIS

Mindenesetre az már történelem, az viszont nagyon is aktuális lehetőség, hogy szerencsés esetben a 2., de a 3. helyet mindenképpen megszerezzük. Ehhez azonban éppen közvetlen riválisunkat, a Mezei Villt kell legyűrni - idegenben, első lépésként.

Novemberben itthon 2-3-ra legyűrt minket a Berettyóújfalu, ezért is éghet lányainkban a reváns vágya. Akkor mindkét találatunkat Bornemissza Barbi lőtte. Ezúttal - bízunk benne - ő és mások is eredményesek lesznek a DEAC-ból, többször, mint ellenfelünk!

Érdekességnek jó lehet, de ebből bármit kiolvasni badarság volna, hogy legutóbb a Rubeola 5-2-re lenyomta a Mezeit, így a csömöriek 25 ponttal stabilan a 2. helyet birtokolják, míg a Mezei a DEAC-cal azonos ponttal (19) 4. Mi ugyebár 3-ikok vagyunk jelenleg, de ami örömteli, hogy a Mezeinél eggyel, a Rubeolánál kettővel kevesebb lejátszott meccsünk van, vagyis még akár a Csömört is befoghatjuk, ha ügyesek vagyunk - és kicsit szerencsések is.

A DEAC tehát március 4-én 18.00 órától lép pályára ebben a körben a Mezei vendégeként. Ezt követően március 10-én 19.00 órától van egy elmaradt mérkőzésünk Szolnokon, majd március 25-én itthon, 18.30-tól fogadjuk a tök utolsó Békéscsabát, a DESOK-ban.

Maradjunk annyiban, hogy a lehetőség adott, s ahogy edzőnk, Darányi Antal is fogalmazott, kezünkben van a saját sorsunk. Ám ezzel élni kell!

A LÉNYEG

A matekozást egyelőre hagyjuk, főleg azért, mert a nagy számolgatás közepette elsikkadhat a figyelmünk a lényeg felett: nyerni kell Berettyóújfaluban vasárnap!!! Ha ez nem történik meg, minek is számolgatni...

DARÁNYI ANTAL:
- A számunkra kisebb bajnoki szünet alatt a szokásos mederben zajlott a felkészülésünk. A heti edzések megvoltak, kivéve csütörtökön, akkor nem jutottunk be a terembe. Ami a lényeg, hogy saját magunk irányíthatjuk a sorsunkat, amennyiben 3/3-at érünk el a hátralévő találkozókon, az érem biztosan megvan. Az ezüst is akár, de a bronz biztosan. A lányokon látom, hogy értékelik ezt a lehetőséget, és például amikor amúgy nem túl jó játékkal ikszeltünk a veretlen Skorpió otthonában, akkor is inkább le voltak törve az elszalasztott lehetőség miatt, mintsem örüljenek a döntetlennek. Tehát a motiváció megvan, dobogósok akarunk lenni - még ha elsők már nem is lehetünk. Az meg, hogy végül mi lesz a feljutással, majd kiderül. Úgy érzem azonban, hogy egy ezüstérem vagy akár a bronz is jó eredmény lenne tőlünk, a kezdeti nehézségek miatt is. Bízom benne, hogy a beinduló nagypályás meccsek miatt senki sem sérül le az elkövetkező hetekben, s akkor elérhetjük céljainkat!

A csajok 3/1-es feladata még egyszer:

GYŐZNI BERETTYÓÚJFALUBAN, VASÁRNAP (márc. 4.)

Duma, fotó (archív, a DEAC - Mezein készült): Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-02-27 10:47:24

további cikkek a témában