Nem a mi napunk volt

2018-02-27 07:09:00

Az Aramis győzött a hétfői mecsen, ahol a mieinknek semmi sem sikerült. Van ilyen mindenkinél. Reméljük, ezzel a lendülettel túl is lépünk ezen, hisz van még sok feladatunk az NB1-ben és a hétvégi Magyar Kupa final fourban.

Férfi futsal NB1 alapszakasz, 16. forduló
2018. feb. 26. Budaörs

Aramis SE - DEAC 5-0 (1-0)
STATISZTIKA ITT.

ELEK GERGŐ:
- Az első félidőben kiegyenlített játék folyt. Kellett egy koncentrációs hiba tőlünk a vezető gólhoz. A második félidőben amíg a játékvezetők bele nem nyúltak a meccsbe 3 egyirányú "tévedéssel", addig szintén ki-ki meccs volt. Ami ezután történt arra nem tudom a magyarázatot, összeomlottunk. Megkeressük az okát és elhárítjuk! Folyamatosan újabb és újabb hibákat produkálunk. Remélem lassan kifogyunk belőle és sikerül huzamosabb időn keresztül koncentráltan akarni a sikert!

A Budaörsi Televízió is közvetítette az összecsapást, amelyen bizony összességében nem játszottunk jól.

A mérkőzés elején magához ragadhatta volna a kezdeményezést a DEAC, s ha betalál, talán teljesen más mérkőzést látunk utána, mint ami lett belőle végül...

Ám nem jött össze a vezető gól, pedig például Sándor Bence nagy helyzetben, a bal oldalon elpörgette a kapus - és a hosszú kapufa mellett is a labdát. Később Faragó védett két nagyot - hátul is figyelnünk kellett tehát. Majd az Aramis pillanatai következnek ezután, Fara nagyokat védett ismét... 

Némi mezőnyözés után egy ívelést egyből fejelt a zöld-fehér játékos, de Fara - aki kisebb sérüléssel bajlódott a mecc előtt, ám tudta vállalni a fellépést - remekül együtt élt a játékkal, bravúrral védet.

Huhh... aztán a sokadik nagy védése után Ádi már földön fekve látta, hogy az ismétlést mellévágja a hazai futsalos... A félidő második felére már egyértelműen több helyzete van a hazai gárdának. A mi meglódulásainkban a találkozó első részében volt inkább esély a gólszerzésre.

Sőt, az Aramis végül egy az előzőeknél kisebb helyzetből betalált. Mintegy 12 méterről Cseri átlőtte a védelmünket (1-0).

A DEAC részéről Esztergomi, majd Kondás is veszélyeztetett ezután szinte rögtön, de csak majdnem sikerült gólt rúgni. Kár az eltkozolt lehetőségekért.

Végre egyre jobban nyomnak a mieink, de komoly helyzetig nem nagyon jutunk. Sok lövésünk jut a blokkolás sorsára, a cselek is csak időnként jönnek be. Az Aramis kevesebbszer jut el a kapunkig ebben az időszakban, de ha igen, veszély van a kontráikban.

Szabadrúgás variációból volt ezt követően esélyünk: Kondás lőt a visszapassz után - bejött a figura szépen, de a kapus védett. Na, ez jó volt! Ám állja a sarat az Aramis.

Ráadásul az utóbbi percekben ellenfelünk kiszabadult a DEAC szorításából és ismét több alkalommal ők birtokolták a labdát a mi térfelünkön, körbepasszolgatva minket. Sőt, egy vesztett labdával megiramodott a hazai játékos, de szerencsére Faragó eszmélt és tisztázott, kirontva a kapujából.

Majd Tóth Ati villant, aki szöglet után visszakapta a labdát, de beleléptek próbálkozásába. Megjegyzés: túl sok volt a hosszú szöktetés a mieinknél, s életveszélyesen indultak a hazaiak.

Az első félidő legvégét akár góllal zárhatta volna a DEAC, mert kemény lövésekkel tesztelték a mieink Sós kapust, ő azonban vagy bravúrral védett, vagy egyszerűen jó helyen állt... Ezért is kár, a nagy tűzijátékból kijöhettünk volna jobban is.

Második félidő

Itt helyzet, ott helyzet az elején, nagyobb veszély nélkül. Igazán nem tudtunk végigvinni egy támadást sem, valami baki belecsúszott mindig. Pontrúgásból a hazaiak voltak veszélyesek ismét, de Faragó jól teljesített.

Aztán szívinfarktus gyanú... Kondás Kristóf jól kavargatott elöl, de végül nem lett gólhelyzet belőle, majd indultak a hazaiak, és tisztán vitték ziccerben a labdát - játékosuk azonban szimplán hasra esett a játékszerben... Huhh... De még nincs vége, a laszti ismét visszakerült hozzájuk, most ketten vitték Farára a labdát, ám mellé lőtték. Ilyet...

Sajnos játékosunk (Kondás) körül forrt a levegő ismét, ám elég fura módon. Támadásunk során szabálytalankodott az ellenfél, a bíró lefújta, ám Kristóf utánarúgott riválisának - legalábbis a spori szerint. Második sárgával pedig kiküldte őt két percre... Igaz, az előtte megítélt szabálytalanság miatt mi jöttünk szabadrúgással, de semmi sem lett belőle - aztán két percig emberhátrányban védekezhettünk.

Büki aztán a hazai passzolgatások végén (pedig már úgy tűnt lassan kihúzzuk a hátrányt) betolta a labdát a kapunkba (2-0). Tudtuk: nehéz lesz innentől...

Nem sokkal később ismét a gólszerző ugrott ki, de szerencsére a bíró (miután érdekes módon elesett a játékos) műesést látott nála, és ő kapott sárgát... Egyelőre azonban ez nem a mi meccsünk volt, maradjunk annyiban. Igaz, ha az elején mi rúgjuk az első gólt... Ám ez már történelem.

Nemsokára Faragó hatalmas bravúrral segítette csapatát (nem először), ám elöl nem voltunk igazán hatékonyak, sajnos. Bő 8 perccel a vége előtt jártunk ekkor.

Kijöttünk 5 a 4 ellen. Na!!!

Gyors gól! Ám nem mi lőttük... Jöhetett a harakiri... Kintről persze könnyű, nem vitás... Mindenesetre nem így képzeltük el az emberelőnyös játékot, ez biztos. Először is egy rontás után Varga Daninak épp a gólvonal előtt sikerült utolérnie a hazafele guruló labdát, majd az Aramis lefülelite az előrevágott próbálkozást, és majdnem a félpályáról be is emelte játékosuk az üres kapunkba azt (3-0). Szerencsétlen gólt kaptunk, nem vitás.

Nem sokkal utána ismét kevés hiányzott a hazai gólhoz, de sajnos ami késik nem múlik: Büki egy kavarodás után bepasszolt a jobb alsónkba (4-0). Rögtön ezután egy szép DEAC-támadást láthattunk, pompásan járt  labda a mieink lábán, ahogy pár másodperc alatt felvitték a fiúk az ellenfél kapujáig, s végül Szabó Peti került ziccerbe, de kimaradt a helyzet. Nagy lehetőség volt ez is.

A legvégén aztán Büki triplázott, nagy gólt ragasztott a teljesen elkedvtelenedő DEAC kapujába... 5-0.

Közel azonos csapatok ütközetét nyerte meg a számok alapján simán az Aramis. Vagyis most éppen nem győztünk - tehát sokat, nagyon sokat tanultunk...

Gyerünk tovább, srácok! Hajrá, DEAC!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: a közvetítésből kivágva.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-02-27 07:09:00

további cikkek a témában