Két meccsen is szoríthatunk ma a DEAC futsalosaiért

2018-02-26 06:02:58

A férfi futsal NB1-ben a 12 pontos, 10. helyezett DEAC várhatóan nagy meccset játszik a 11 pontos, 11. helyezett Aramis otthonában ma 18.40-től Budaörsön. Eközben az NB3-asok itthon, a DESOK-ban várják szurkolóink buzdítását a Tarpa ellen 18.00 órától.

NB1

1. Az Aramis a hol ilyen, hol olyan arcú csapat. Ők vagy jók vagy rosszak lesznek. Ő dolguk. Mi mit kell tegyünk azért, hogy vagy jó játékkal, vagy rosszal, de nyerjünk?

ELEK GERGŐ:
- Elsősorban jó lenne, ha egészséges lenne mindenki! Faragó és Szentes játéka kétséges. Az akarat amin múlni fog a mérkőzés. Ha megalkuvást nem tűrően megyünk és ehhez a megfelelő koncentráció párosul, meg fogjuk nyerni a mérkőzést.

2. Hogy latod a srácoknak inkább bejön vagy inkább teher a mostanában feszített menet és gyakori meccsek?

ELEK GERGŐ:
- Tétmérkőzést játszani jó! Szerintem jobb sűrűbben játszani, mint ritkán! Próbálunk odafigyelni a regenerációra, a terhelés periodizációjára, ami persze a nagy pálya miatt nem könnyű, de ha ez sikerül, nem lehet gond a sorozatterhelés.

ŐSSZEL A SZEZON EDDIGI LEGNAGYOBB IZGALMAIT ÉLTÜK ÁT A DEAC - ARAMIS TALÁLKOZÓN

Tavaly novemberben hatalmas meccset vívott a két gárda Debrecenben. Az Aramis 0-2-nél és 2-4-nél is úgy érezhette akár, hogy kézben tartja a találkozót, ám a második félidő hajrájára talpra állt a DEAC, és a 38. percben 5-4-re alakította az állást. Ezért is csodálatos játék a futsal, hiszen ezután még 2 (!) fordulat volt a meccsben, nagyjából 2 perc alatt...

Az Aramis ugyanis 5-6-ra módosította az eredményt, de a 40. (utolsó) percben még Szabó Peti, végül Tóth Ati (ez is jelzésértékű, hogy két szemtelenül fiatal játékosunk, akik kulcszerepet kaptak a legkiélezettebb szituációban) góljával "halivudi" végkifejletnek örülhettünk: 7-6 ide, zsákban a győzelem!!!

Még egy adalék: a hetedik találatunk egy brusztos, de egyúttal okosan kivitelezett támadás végén, sakk-mattra kijátszott támadás eredménye volt... 

Szép emlék! Amire lehet támaszkodni - sőt, lehet überelni... Ám ez most egy új meccs lesz. 


NB3

Az NB3-ban sereghajtó Tarpa látogat a jelenleg 4. (ám a dobogóra hajtó) DEAC-hoz a DESOK-ba hétfőn 18.00 órától, ahol egyértelműen a mieink lesznek a férfi futsalmeccs esélyesei - ám nyugtával dicsérjük a napot, hiszen bármelyik ellenfelünket tisztelni kell, s úgy megpróbálni legyőzni! Reméljük, hogy sikerül a srácoknak (szurkolóink hathatós segítségével!!!), akik majdnem egyszerre játszanak az NB1-esekkel - igaz, Elek Kergőék Budaörsön, míg Zsuponyó Leventéék itthon, Debrecenben.

Hajrá, DEAC, minden fronton!!!

Duma, fotó (az őszi mindent eldöntő gól az NB1-ben az Aramis ellen): Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-02-26 06:02:58

további cikkek a témában