DEAC - Csömör párharc a kupa-elődöntőben

2018-02-23 12:23:34

A csütörtöki Magyar Kupa-sorsolás után kiderült, hogy március 3-án Nyíregyházán, a Continental Arénában a DEAC és a Rubeola FC Csömör, míg a másik ágon a Mezei Vill FC Berettyóújfalu és a Swietelsky Haladás VSE csap össze, hogy a másnapi (március 4. vasárnap) fináléba kerüljön.

Három NB1-es és egy NB2-es (Rubeola) alakulat került be a final fourba, ám utóbbiról tudjuk, hogy óriásölővé vált ebben a szezonban... Vagyis a saját forrásból merítő DEAC-nak minden tudására szükség lesz, ha tovább szeretné folytatni ezt a szép "mesét"!

A két, magyar klasszisokra és a latin stílust képviselő légiósokra épülő topcsapat (Berettyó és Haladás) egymással néz szembe, így papíron mindenki azt várja, hogy aki azt a párharcot nyeri, utána behúzza a 2018-as Magyar Kupa elsőséget is... Persze ehhez akár a DEAC-nak, akár  Rubeolának lesz még szava.  

Bárhogy is alakul, a Rubeola már büszke lehet idei szereplésére, ahogy a DEAC is, azzal, hogy NB1-es újoncként bekerült a Magyar Kupa legjobb 4 együttese közé. Igaz, ezzel nem szabad megelégedni, s ahogy az egyszeri ember mondta: ha már itt vagyunk, lépjünk beljebb!

Persze ez nem lesz könnyű. Láthattuk, hogy az MK-ban olykor igen érdekes eredmények születnek. Esetünkben a korábbi élvonalbeli bajnok Rubeola, amely gárda az előző szezonban éppen a mieink által üttetett el attól, hogy feljusson ismét az NB1-be, s idén is versenyben van a szintlépésért, sokkal keményebb ellenfél lesz, mint a Gödöllő volt. Ezzel nem megbántva a Covritas együttesét, de a realitás ez, hogy a csömörek jóval erősebbek náluk. Ráadásul a saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy a Gödöllő is tud nagyon nehéz pillanatokat (konkrétan egész első meccsnyi "pillanatokat" ) szerezni nekünk - bár a jó játék megvolt nálunk mindkét találkozón, de kellő hatékonysággal csak a visszavágón párosult. A Rubeola ezzel, hogy minket kapott az elődöntőben, újabb reális esélyt nyert arra, hogy a most futó Magyar Kupában még nagyobbat szóljon, de ez nem szabad, hogy megzavarjon bennünket! 

AHOGY A SZAKOSZTÁLYVEZETŐ LÁTJA

Zsuponyó Levente is elmondta a véleményét ezzel kapcsolatban, egy kicsit a tudatos, belülről fakadó építkezés oldaláról is szemlélve a dolgokat.


A szakosztály vezetőjeként hogyan látod eddig a DEAC férfi futsal Magyar Kupa szezonját - belevéve, hogy az utánpótlásunkból is szerepelnek csapatunkban emberek, nemcsak igazolásokkal építkezik a DEAC?

ZSUPONYÓ LEVENTE:
- Remélem, a jövő tekintettében jelzésértéke van annak, hogy a futsal MK négyes döntőjébe a Csömör és a DEAC személyében két olyan csapat is beverekedte magát, ahol elsősorban saját nevelésű játékosokra és a körülményeikhez képest mindenképpen karakteres szakmai munkára fektetik a hangsúlyt. A Berettyóújfalu és a Szombathely számára minimális elvárás volt a négyes döntő, de e csapatoknál is mindenképpen meg kell jegyezni, hogy nyugodt és kiszámítható feltételeket biztosítanak a futsal számára évek, lassan évtizedek óta. Arról, hogy mennyire kötelező egy másodosztályú csapaton túljutni a kupában, vagy mennyire a „könnyebb” út a Rubeola ellen elődöntőznünk, arról mesélhetne a Győr vagy a Fradi (őket verte ki előtte a Rubeola -  szerk.). Két egészen parádés mérkőzést játszottunk tavaly az NB2-es helyosztókon a Rubi ellen, ahol mind a hangulat, mind a látvány első osztályú volt. A magyar futsal ünnepére, telt házas és jó hangulatú, sportszerű de szikrázóan kőkemény, a végletekig kiélezett mérkőzésre számítok. Ha tudni fogjuk élvezni a lehetőséget és nem nyom meg minket a tét, valamint az atmoszféra, akkor olyan élménnyel gazdagodhatunk, amelyre mindig jó szívvel gondolhatunk vissza. Egy mérkőzésen bármi előforulhat… abban bízunk, hogy elő is fog és kitart a szerencsénk!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó (archív): Papp Attla (a DEAC- Gödöllő kupameccsen készült, Kasuba Máté csapatkapitány látható rajta sárgában)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-02-23 12:23:34

további cikkek a témában