Győzelemre ítélve

2018-02-20 07:47:00

A hétfői több mint biztató bajnoki után (2-3 a Dunaferr ellen itthon egy pontot érdemlő meccsen) szerdán már a Magyar Kupában játszanak a mieink Gödöllőn, a visszavágón. A debreceni 2-1-ről vágnak neki a csapatok. Elek Gergő edző kérdeztük erről.

1. Az odavágón - ha jól sejtem - azt játszotta a Gödöllő, amit várhattunk tőle, vagyis védekezés ezerrel, aztán ha van lehetőség támadni, igyekeztek azzal is élni (egyszer sikerült nekik, 2-1 lett a vége nekünk). Hogy gondolod, még egyszer ugyanez lehet a "menü", aztán hátha a védekezésből is jól jön ki, vagy a Gödöllő, valamennyire ki fog támadni, hogy ledolgozza egy gólos hátrányát?

ELEK GERGŐ:
- Ők úgy gondolják, hogy jók voltak, szerintem csak szerencséjük volt. Véleményem szerint továbbra is mélyen fognak védekezni és évek óta használják a vészkapus játékot. Eleinte kontrázni próbálnak, ha az bejön maradnak hátul, ha nem, akk 5-4-gyel jönnek. Én ezt csinálnám... Ha kijönnek, könnyebb dolgunk lesz.

2. Nálunk mindenki bevethető lesz? Dobi kivételével.

ELEK GERGŐ:
- Dobi minden bizonnyal még nem játszik, Kondás bevethetősége ma dől el, régi-új játékosunk Pallai pedig még nem tart ott, hogy bevessem. (Ehhez adalék, hogy a friss debütáns Kondás Kristóf, bár az első kupameccsen egy hete még játszott nagyjából egy félidőnyit, egy szerencsétlen szituáció után bevérzett a talpa, és emiatt rövidebb pihenőre kényszerült - legutóbb a Dunaferr elleni bajnokin nem is lépett pályára. Pallai Zsolt pedig a tavaly NB2-t nyerő és feljutó alakulatunk fontos tagja volt, úgy fest, hogy visszatér. Rajtuk kívül a legutóbbi bajnokit az összegyűlt 5 sárgalapja miatt kihagyó Szentes-Bíró Tamásra is számíthat a tréner - a szerk.)

3. Volt már, hogy kérdeztem tőled, mit üzensz a szurkolóknak egy-egy hazai meccs előtt, most arra lennék kíváncsi, a játékosaidnak mit üzensz?

ELEK GERGŐ:
- Eddig azt mondtam mindig, hogy a tanulás, a fejlődés a lényeg. Itt az első vizsgahét! Most szerdán a kupában Gödöllőn és jövő hétfőn az Aramis ellen idegenben, Budaörsön nem érdekel a játék meg a fejlődés, NYERNI KELL!


EGY KIS MATEK

Ami a versenyszabályt illeti, a Magyar Kupában a legjobb 8 között az a menetrend, hogy a hagyományos kupa oda-visszavágó rendszere szerint zajlanak a dolgok. A két meccs alapján aki kétszer nyer vagy egyszer nyer és egyszer döntetlenezik, továbbmegy. Ha egyszer ez, egyszer az a csapat győz, a gólkülönbséget nézik, tehát mondjuk, ha a 2-1-es debreceni sikert egy 3-1-es gödöllői követné Gödöllőn, ők jutnának a legjobb 4-be, s mi kiesnénk. Az érdekes az, ha mondjuk ők is eggyel nyernek szerdán, mint mi tettük egy hete itthon, de nem pont az lesz a gólok elosztása (tehát nem 2-1 nekik, hanem bármi más egy gólos gödöllői siker). Ez esetben az idegenben lőtt több gól számít, magyarán ha holnap 3-2 lesz a Gödöllő javára, akkor összesítésben 4-4, ám mivel mi idegenben 2-t, ők 1-et lőttek, mi megyünk tovább. (Emiatt sem baj, hogy ha már nem sikerült nagy előnyt kiharcolnunk múlt héten, legalább nem született sok találat... bár nem erre kellene apellálnunk...). A legérdekesebb az lehet, ha ugyanaz a végeredmény születik, mint az odavágón: 2-1, a hazai csapatnak. Tehát összesítésben 3-3, tök egyforma mindkét meccs. Mi történik? Ez esetben 2-szer 5 perces hosszabbítás, amelynek a végén aki több gólt rúg, továbblép. Ám ha mindkét gárda szerez gólt a kétszer öt percben, de egál marad, akkor nincs büntetőrúgás, hanem az idegenben játszó csapat jut tovább, függetlenül attól, hogy milyen osztályú (tehát nem védi a "kiscsapatot" semmilyen szabály a hosszabbításban már). Egy esetben lehet büntetőrúgás, ha esetünkben mindkét meccs 2-1-re végződik (összesítésben 3-3, idegenben is ugyanannyi gólt rúgott mindkét együttes), majd jön a hosszabbítás, de netán 0-0 lesz ebben a kétszer öt percben (marad a 3-3). Na, ekkor jöhet a 3-3 büntetőrúgás felváltva - meg még több, ha ezek végén is egál van.

Ami biztos, hogy bár nagyon is tiszteljük a Gödöllőt - főleg az első meccs szoros végeredménye (2-1 ide) tükrében -, de az lenne az igazi, ha nyernénk idegenben is!

JÖN!!!

Február 21-én
(szerdán) este 20.00 órától Gödöllőn Magyar Kupa visszavágó a legjobb 4 közé (final four) kerülésért. Majd hétfőn (február 26. 18.40) szintén idegenben Aramis - DEAC NB1-es bajnoki következik (itthon 7-6-ra nyertünk ellenük egy parázs meccsen - erről még lesz szó addig bővebben, mert hajazott némileg a Manchester United brutális hajrát hozó 1999-es BL-sikerére a döntőben a Bayern München ellen - nagypályán).

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-02-20 07:47:00

további cikkek a témában