Ez más ellen győzelmet ért volna

2018-02-17 19:04:25

Ezt a meccset nyugodtan "másolhatjuk" majd máskor is - picit jobb helyzetkihasználással. Szép volt, srácok!

Férfi futsal NB1 15. forduló
2018. febr. 16. Debrecen, DESOK
DEAC - Dunaferr Due Renalpin FC 2-3 (0-1)
STATISZTIKA

ELEK GERGŐ:
- Jól játszottunk és az akarat is rendben volt, csúsztunk, másztunk, ha kellett. Továbbra is a rutintalanságunk miatt nem sikerült pontot szereznünk. A helyzetek és a játék képe alapján is x-es meccs volt. A gondom nem ezzel a mérkőzéssel van, mert a tavalyi ezüstérmest majdnem megvicceltük, inkább a más mérkőzéshez való hozzáállással! Ha Győrben ilyen elánnal megyünk a Bőny ellen...

A DEAC a meccs nagy részében partnere volt vagy még jobban is játszott a tavalyi ezüstérmes, idén jelenleg 3. Dunaferrnél a pénteki futsalbajnokin. A vezetést azonban a vendégek szerezték meg egy labdavesztés utáni akcióból az 5. percben (0-1).

A mieink rákapcsoltak, és nemcsak helyzetekig, de Tóth Attila révén egy okos támadás végén kapufáig is eljutottunk. Igaz, hátul Faragó Ádámnak nagy védésekkel kellett tartania a frontot, vagyis hol itt, hol ott alakultak ki gólszerzési lehetőségek.

A Dunaferr is megkóstolta a DEAC kapufáját - kétszer is -, majd ismét Fara védett remekül, amit egy pazar Buka Bence lövés követett, de a Dunaferr kapusa is jól végezte a dolgát.

Kicsit mintha nyugodtabban passzolgatott volna a vendég gárda, míg a mieink pár alkalommal túl hamar szabadultak a labdától, ám a meccsben így is bőven benne volt az egyenlítésünk.

A második félidőben ez össze is jött: már egy ideje nyomtunk erősen, majd egy visszagurított labdát bombázott Kántor Tamás a jobb alsóba védhetetlenül, jó tíz méterről (1-1). Bravó!

Sajnos elég hamar jött az újabb vendéggól, ami előtt pedig a DEAC hagyott ki legalább 2-3 remek lehetőséget a vezetés megszerzésére. A vendégjátékos meglódult középen, előtte folyosó nyílt, nem támadtuk meg, ő kitette szélre, jött egy visszapörgetés, a labda pedig behullt a kapunkba (1-2).

Előtte Bun Roland pillanatai voltak, cselsorozat végén lőtt nagy kapufát, majd nem sokkal később kötényt adva lódult meg, de a kirontó kapus előbb érte el a labdát, mint ő.

A lendület szerencsére a bekapott gól ellenére sem lankadt a mieinknél, mindez pedig góllal párosult: Varga Dániel egy kidobás végén pokoli gyorsan érte utol a labdát, a vendégek kapusa meg talán feleslegesen jött ki (vagy nem hitte, hogy Dani eléri a lasztit), így lábujjheggyel el tudta pederíteni mellette a DEAC-os a játékszert (2-2).

A hajrához közeledve reméltük, hogy most már a következőt ismét mi lőjük - valami miatt biztosak lehettünk benne, hogy lesz még gól. Lett is, de megint nem mi lőttük. Párszor éppen csak lemaradtunk egy-egy nagy lehetőségről, aztán az ellenfél egy kontrát ismét góllal fejezett be: újra behátráltunk, ellőtték - ezúttal spiccel (2-3).

A hátralévő időben próbálkozásból volt bőven, 5 a 4 ellen támadtunk, néha bátortalanul, de jó párszor ígéretesen. Ám semmi sem jött már össze.

A meccs győztese a Dunaferr lett, ám mi "beleláttunk" 1 vagy akár 3 pontot is a mieink javára ebbe a játékba... Talán nem elfogultan...

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-02-17 19:04:25

további cikkek a témában