Az U17-esek egyre jobbak, az U20 megtorpant

2018-02-16 14:11:49
A hétközi UP meccseken a 10. fordulóból elhalasztott két derbit pótolta be a DEAC U17-es és U20-as férfi futsalcsapata. Előbbi nagy csatában éppen csak, utóbbi rossz kezdés után a második félidőben iksz közeli mérkőzést játszva kapott ki a vendég berettyóiaktól.

Férfi futsal NB1 U17, 10. forduló
2018. febr. 15. Agrár
DEAC - MVFC 4-5 (1-3)
STAT IDE KATT!

 
Férfi futsal NB1 U20, 10. forduló
2018. febr. 15. Agrár
DEAC - MVFC 1-6 (0-4)
STAT IDE KATT!

ZSUPONYÓ LEVENTE:
- Kicsit megfordult a tendencia, hiszen korábban az U17-eseink kevésbé, az U20-asok jobban hozták az eredményeket. Ezúttal, bár kikaptak, de az U17-esek lassan rájönnek, hogy nem is játszanak rosszul, ami sokkal nagyobb önbecsülést ad nekik, mint korábban, ez pedig eredményességgel is párosul idővel. A már a Nyírgyulaj ellen is többnyire beváló taktikát alkalmazva a 40. percig egálra álltak a Berettyóval. ekkor jött egy buta hiba, amit az ekkor már régóta 5 a 4-ben támadó Mezei kihasznált, s gyakorlatilag üres kapura begurította a győztes gólt. Az U20-asok a mostanában kevés sikerélményt hozó meccseik után úgy döntöttek (én pedig hajlottam a srácok kérésére), hogy váltsunk egy óvatosabb taktikára, és betömörülve védekezzünk, amiből kontrákkal operálunk majd. Nem jött be, pillanatok alatt 0-4 lett... A második félidőben már partiban voltunk, de a vereség megmaradt. Igazából itt egy olyan új szisztémát gyakorolunk jó ideje, ami a szezon elején alig működött, majd egyre inkább belejöttünk. Ám mivel mostanában kicsit megtorpantunk, ezért történt a váltás ismét, s a bátor futsalunkat feladtuk a Mezei ellen. Mint mondtam, nem igazán jött be, de tanulunk, gyakorlunk ezáltal is. A fő szempont, hogy évente 1-2 embert adhassunk a felnőttekhez, aminek érdekében sokat kell fejlődnie a srácoknak. megjegyzem, gólkirályunk, Györfi Gyuri nem is játszott, ő már inkább a felbnőtt keret tagja, azon dolgozunk, hogy ismét legyenek gólerős játékosaink utána is.

A mieinket legyőző MVFC egyaránt dobogós a két korosztályban, míg az U17-esek hátulról a másodikok egyelőre, az u20-asok pedig kicsit visszább estek, és jelenleg a 8. helyen állnak.

Mint a tréner még hozzátette, az UP csapataink játéka megvan meccsek óta, de továbbra is sok hiba van elöl - kimaradt helyzetek, kevesebb lőtt gól -, valamint hátul is - fejlődnek, de sok a bekapott gól még. Ráadásul feszített a tempó ebben az időszakban, vagyis összességében véve nem rossz az összkép, de hatékonyabbnak kell lenni elöl és hátul is.

Szöveg: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (montázs a két csapatból)

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-02-16 14:11:49

további cikkek a témában