Az előny megvan, de nagyobb is lehetett volna

2018-02-15 09:31:31

A mieink körbe ostromolták a valószínűleg Harry Potterből vett mágikus, akár a dementoroktól is sikeresen féltve óvott gödöllői kaput, ám csak szűk előnyt tudtunk összegyűjteni a visszavágó előtt a kupában.

Férfi futsal Magyar Kupa negyeddöntő, 1. meccs
2018. Febr. 14. Debrecen
DEAC - Gödöllő 2-1 (1-0)
Statisztika IDE KATTINTVA!

Gól: Bun 19. perc (1-0), Magyar 23. p. (1-1), Kántor 39. p. (2-1).

ELEK GERGŐ:
- El kellett volna döntenünk a továbbjutást. Körülbelül 40 kapuralövésünk volt. A bajnokságban is rendre ez a baj, hogy kimaradnak a helyzeteink. Így a visszavágón is maximális koncentációra lesz szükség. Ha az meglesz és meglesz, akkor továbbjutunk!

Közhelynek tűnik, amikor azt mondja valaki, hogy a helyzeteink megvoltak, de be kell rúgni azokat, ám a DEAC-cal valóban ez a helyzet mostanában. Ez ráadásul a jobbik eset, hiszen, ha a játék sem lenne meg (persze azért van mit javítani mindig), akkor jobban tarthatnánk a jövőtől. Ám ez a sztori reményeink szerint úgy folytatódik majd, hogy elkezdjük rúgni a gólokat, hiszen "csak" hatékonyabbnak kell lennünk az ellenfél kapuja előtt...

A Magyar Kupa szerdai párharcai során egyébként a DEAC és a Gödöllő csatája volt a legszorosabb. Itt nemcsak a végeredmény miatt, de azért is nyitottnak nevezhető még a továbbjutás kérdés, hiszen nekünk még bele kell rázódni abba a szintbe, hogy tartósan jól tudjunk teljesíteni. Magyarán akár NB1-es, akár második vonalas a rivális, maximálisan komolyan kell venni, különben megéghetünk. 

Ebben bízva várjuk a jövő héten szerdán esedékes visszavágót Gödöllőn, ahol megcélozzuk a legjobb 4 közé kerülést. Nem kérdés, hogy szép teljesítmény lenne élvonalbeli debütánsként ez a mieinktől; s ez esetben tök mindegy ki ellen kerülünk be oda. Csak tegyük meg még ezt az egy lépést!

PAPÍRFORMA ÉS MEGELEPETÉS

Ami a többi mérkőzést illeti, a Haladás otthonában (egy kivételével minden párharcban az élvonalbeli együttes kezdett otthon NB2-es ellenfelével szemben) az ELTE csapata egészen jól tartotta magát a második félidő elejéig. Akkor még csak 4-2-re mentek a hazaiak. A végére bedarálta ellenfelét a Haladás, és mondhatjuk, eldőlt a párharc, de ehhez bizony kellettek a légiósgólok is jócskán (10-2 a Haladásnak).

A Mezei Vill mérkőzésén kevesebb izgalom adódott, bár majdnem negyed órán át ellenállt a vendég Dunakeszi az NB1 első számú aranyesélyesének. Ám innentől kezdve a Haladáshoz hasonlóan egy tízest vágott a hazai együttes, és csak a legvégén szerezte meg a becsületgólt a látogató (10-1 a Berettyóújfalunak).

A meglepetést a Rubeola okozta, aki otthon fogadta a kupa első meccsén a Fradit. Itt bizony a sokáig meddő módon egymást gyűrő alakulatok közül a második vonal keleti szekciójának 4. helyezettje lépett el riválisától - a második félidő derekán -, s végül szinte lehetetlen helyzetbe hozta a visszavágót illetően az FTC-t. Az 5 gól, amit berámoltak a csömöriek (s nem kaptak egyet sem), nagyon úgy fest, hogy elég lehet arra, hogy legalább egy NB2-es csapat biztosan ott legyen majd a final fourban. (Bízunk benne, hogy a DEAC tesz arról majd Gödöllőn, hogy másik gárda ne lehessen ott szintén az NB2-ből...) Ráadásul tette mindezt a Rubeola két alapembere, az eltiltott Érsek és a sérült Füzy nélkül! Talán nem volt véletlen, hogy az előző körben a Győrt verte ki a kupából Jávor István gárdája... (5-0-ra nyert a Rubeola a Ferencváros ellen.)

Ami a mieinket illeti, a kupavisszavágó február 21-én Gödöllőn.

Ám addig még van egy pénteki (feb. 16. 18.00 DESOK) bajnokink is a Dunaferr ellen az NB1-ben!

Fotó: Papp Attila (KÉPGALÉRIA IDE kattintva!)
Szöveg: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-02-15 09:31:31

további cikkek a témában