Kincses Kolozsvár csak ránk vár....

2017-08-13 10:27:18

Ma, közép európai idő szerint 14.00-tól, a DEAC Futsal csapata lejátsza története első nemzetközi felkészülési mérkőzését a kolozsvári CFF Clujana futsal csapat ellen.

A CFF Clujana csapatát kolozsvári egyetemisták alapították 2001-ben, mely a 2017/18. évi román első osztályban idén kezdi megszakítás nélküli 13. szezonját.

Legjobb eredményük a bajnokságban egy 6. hely, míg a román kupában egy elődöntős szereplés.

A DEAC-cal nem csupán az egyetemi háttér, hanem az utánpótlásnevelés előtérbe helyezése is összeköti a Clujanát, melyet mi sem minősít jobban, mint hogy az előző évben a román U19-es korosztályos bajnokságot megnyerte csapatuk.

A felnőtt csapat hozzánk hasonlóan a kolozsvári egyetemen továbbtanuló tehetséges labdarúgók és saját utánpótlásuk mellett a környező agglomerációból toborozza erős helyi kötödéssel rendelkező játékosait.

Románia legmodernebb sportcsarnoka a hazai pályájuk (Sala Sporturilor Horia Demian). A 7308 férőhelyes, és futsal mellett karate-, dzsúdó-, kézilabda-, torna-, vívó-, box-, kosárlabda-, tollaslabda-, íjazás-, aikido-, tenisz- és asztalitenisz-mérkőzések megszervezésére alkalmas.

Koncertek esetén a nézőtér tízezer férőhelyesre bővíthető. A csarnok mellett 450 férőhelyes parkolót hoztak létre. A terem közepén egy kocka alakú óriáskijelzőt függesztettek fel, amely négy oldalán HD minőségű képet közvetít. A csarnokhoz edzőterem is tartozik.

A mérkőzést követően terített asztal mellett tervezzük tovább mélyíteni a Debreceni és Kolozsvári egyetemek közötti jó kapcsolatot.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-08-13 10:27:18

további cikkek a témában