Készülnek a futsalosok és a kézisek

2017-08-11 15:11:43

Augusztus elseje óta edzenek a DEAC élvonalba jutott férfi futsalosai, vasárnap pedig Székelyföldre indulnak, több felkészülési mérkőzést vívnak majd Kolozsváron. Onnan tovább utazva Gyergyószárhegyen töltik a jövő hetet, a tervek szerint pénteken térnek haza.

-Növeltük az edzésszámot az előző évekhez képest. Nagyobb a kihívás, jobban rákészülünk! Mind a taktikai, mind a fizikális felkészítés része az edzéseinknek, de főleg a taktika. Tehát, amit fizikai felkészítésnek szánok, az egyben egyéni taktikai vagy csoporttaktikai gyakorlat is. Száraz futások nem nagyon lesznek, legfeljebb egy kevés, ha már unják a labdát a fiúk... Ezt augusztusban heti 4 alkalommal tervezem. Szeptember végén kezdődik a bajnokság, ebben a hónapban még több felkészülési meccsen lépnénk pályára – mondta a felkészülésről Elek Gergő vezetőedző.

A csapat célkitűzése a bennmaradás az NB I-ben.

- A versenykiírás nekünk kedvez, mert az első 18 meccs mindösszesen néhány pontról dönt, tehát van idő beleszokni az iramba. Ám hihetetlenül fiatalok vagyunk, és ebben az osztályban rutintalanok. Sokat fogunk dolgozni, foggal-körömmel küzdünk! Nem szeretnek majd Debrecenbe jönni más csapatok! – tette hozzá Elek Gergő.

Kézilabda – megújult kerettel vág neki az új szezonnak a DEAC

A DEAC férfi kézilabda együttese július végén kezdte meg a felkészülést az NB 1/B küzdelmeire. A keret nagy változáson esett át a nyáron.

Nyíregyházáról érkezett Erdős Zoltán és Illés Tamás, Pál Tamás Nyírbátorból, Dobos Balázs és Mezei Lajos pedig Tiszavasváriból igazolt Debrecenbe. Leiter Imre hazatért, Veres Bence a NEKA, Sugár Bence a HTE, Szanyi Attila pedig a Kisvárda kötelékéből jött az egyetemi klubhoz.

Távozott mindeközben Borsi Imre, Kiss Dávid, Vasas Tamás, Hegedűs Gábor, Torzsa Róbert, Katona Kristóf és Tóth Ádám.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-08-11 15:11:43

további cikkek a témában