5-4 után a sok hiba megbosszulta magát

2018-02-10 10:19:31

Vezettünk idegenben, majd a hazaiak megfordították az állást, ám erre is volt válaszunk. Viszont 2-2 után - a második félidő elején - hibáinkat is kihasználva megsorozott minket a Bőny (5-2). Még innen is volt visszaút (5-4), s idő is a pontszerzésre, de a végén már semmi sem jött be és nem reális, egyúttal számunkra fájó végeredmény született.

Bőny - DEAC 8-5 (2-1)
Férfi futsal NB1, 14. forduló
2018. feb. 9. Győr

STATISZTIKA: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16815/14/1281191.html

ELEK GERGŐ:
- A legújabb problémánk az akarat hiánya. Néhány pillanatban azt gondoltam a mérkőzésen, hogy egyes játékosoknak mindegy, hogy nyerünk-e vagy veszítünk. Amikor visszajöttünk a meccsbe 5-4-nél, akkor pedig a rutin hiányzott, ekkor már akartunk, talán túlzottan is. A Bőny ekkor ezt már olyan játékosokkal, mint Lódi, Harnisch, Matkovics lesimázta. Így belegondolva hármójuknak több válogatott meccse van, mint nekünk a komplett keretnek NB1-es meccse... Többek között ezért is fájó, hogy ha felszántjuk a pályát, akkor nem ez lett volna a vége...

Varga Dániel mesterhármasa sem volt elég a pontszerzéshez Győrben a Bőny ellen. Pedig Dani a vezetést is megszerezte a DEAC-nak, ám az első félidő a továbbiakban nem a mi jó helyzetkihasználásunkról szólt. A hazaiak először egalizáltak, majd a lefújás előtti percben a vezetést is megkaparintották.

Nem tudni, hogy ez megfogta-e a csapatunkat, mindenesetre a szünet után ismét Varga volt eredményes (2-2) - kezdődhetett minden elölről.

Viszont a 24. és a 26. perc közötti időszakot vélhetően jobb lenne elfelejteni, hiszen ekkor három gólt is berámolt a Bőny a kapunkba (5-2).

Az ötödik előtt például több jó helyzetünk volt a hazai kapu előtt, de vagy elkapkodtuk a befejezést vagy éppen csak lemaradtunk a hosszú oldalon az átadásról, tiszta helyzetben.

A hazaiak lelkesen védekeztek már ekkor is, belevetődtek a labdákba, kapusuk is jól tette a dolgát. Aztán egy buta gólt kaptunk (az ötödiket), miután látszólag feleslegesen szabálytalankodtunk, ám mivel kigyűlt a csapatunk 6 faultja, 10 méteres következhetett. Persze, hogy bevágták (itt jegyezzük meg, hogy valóban sokat erősödött az őszi meccsünkhöz képest a Bőny Harnisch Ákossal).

Szabadrúgás variációnk is kimaradt (pedig ügyesen kezdték a srácok), aztán a kapu el okosan belőtt labda kicsit csínbe ment. Ám általában véve is sok volt a figyelmetlenség.

Végre aztán Szentes-Bíró Tamás a hosszú oldalon pontosan érkezve egy remek, gyors támadás végén gólt rúgott (5-3). Sőt, egy percre rá Varga önmaga harmadik, csapata 4. gólját szerezte, miután egy pontrúgás utáni kipattanót, talán spiccel tett vissza ügyesen - be a kapuba (5-4)

Simán benne volt a mérkőzésben az egyenlítésünk, sőt, akár a győzelmünk is. Ám ismét kaptunk egy faultot, jöhetett a bőnyi 10 méteres és a 6-4 a táblán... Egyébként lelkesedésünk vitt túlzásba most minket, hiszen egy félpályás labdaszerzési kísérlet csúszott el, s lett belőle szabálytalanság...

Még ekkor is volt azonban 3 perc a végéig, az futsalban nagy idő. Igen, de ezúttal arra volt elég, hogy a hazaiak további két gólt rúgjanak labdavesztés után és egy újabb 10 méterest követően... (Sokk.) Nyilván a kitámadásunk megbosszulta magát, de az a baj, ha valaki ránéz a táblára, nem azt átja, amilyen volt ez a meccs valójában. A 40. percben Szente-Bíró még egyszer betalált (8-5), de ez ugye csak arra volt jó, hogy kozmetikázzunk picit.


A végeredmény fáj, de a lényeg, hogy pénteken is sokat tanulhatott csapatunk önmagáról, illetve arról, milyen is az NB1-es futsal. Így a Bőnyt itthon legyűrtük, most meg ők minket (nem jött jókor). Ám már történelem... Jöhet a következő feladat.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (archív)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-02-10 10:19:31

további cikkek a témában