Tovább zakatolnak a csajok!

2018-01-21 12:06:07

Ismét olyan csapatot győzött le a DEAC női futsalcsapata, amelytől ősszel még kikapott... A szegedi Szent Mihály gárdája 1 góljára 6-szor válaszoltak a mieink, magabiztosan legyőzve a végére el is fáradó, el is kedvtelenedő vendégeket. Immár csak 1 pontra vagyunk a dobogótól!

Női futsal NB2, Keleti csoport, 12. forduló
2018. jan. 20. Debrecen, DESOK

DEAC - Szent Mihály SE 6-1 (2-1)

STATISZTIKA: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16851/12/1283856.html

KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.

DARÁNYI ANTAL:
- A győzelem ellenére némi hiányérzetem van, mert a játékunk nem volt olyan gördülékeny, mint amilyennek kellett volna lennie. Viszont voltak fellángolásaink, rúgtunk szép gólokat, de sajnos ennél sokkal több kell, hogy a még jobb csapatokkal is felvegyük a versenyt. Igaz, a Szent Mihály SE is élcsapat elvileg, de mintha kicsit megtorpant volna mostanában... A mai napon jobbak voltunk náluk, de folyamatosabb játékot várok a jövőben, illetve a begyakoroltakból is többet szeretnék viszontlátni majd! Olykor még mindig azt erőltettük, ami nem működik, szóval kérem, minél többet játsszuk azt, ami viszont megy nekünk! Ezzel együtt is gratulálok a lányoknak! Remélem így haladunk tovább, s a végén elcsípünk egy dobogós helyezést!

Főleg a "B" betűseink ontották a gólokat (Balla, Bornemissza, Böröczky), de az egész csapatot megilleti a dicséret, mert egy olyan mérkőzést húztak be hazai környezetben, amelyen pedig voltak tétova időszakaink, ám amikor megnyomták a lányok, akkor sok esetben csak az ellenfél ügyes kapusa vagy a kapufa, esetleg a rossz célzókánk mentette meg a góltól a riválist - vagy az sem: ekkor betaláltunk.

Az sem volt semmi, ahogyan Pócsik Livi háttal bepörgette a labdát a kapuba (ekkor már kézben volt a meccs, a vége felé), ösztönből, nagyon pengén... Ráadásul előtte a sokáig betegséggel bajlódó Vasvári Dorka szélről adott sarkazós gólpasszt neki, így egészében véve a meccs gólját láthattuk.

Na, de kezdjük az elején!

A kapuban ismét Kósa Viki állt - egy kivételtől eltekintve áthatolhatatlanul. Jó védésekkel segítette eleinte csapatunkat, így a rivális nem talált be, igaz, mi sem, mivel akadozott a támadásépítésünk.

Persze lehetőségek adódtak így is, ám a várt első találat elég sokára született meg. Egy jobb oldalon szövögetett támadásunk végén a hosszú saroknál Máriás Nikit találta meg a labda, aki bepasszolt a félig üresen maradt kapuba (1-0). Ezután azonban jött a vendégek egyenlítése, ami egy félpályánál eladott labdából keletkezett: ziccert rúghatott a szegedi futsalos (1-1).

A szünet előtt szerencsére visszavettük az előnyt. Dancs Rebi erőszakosságát dicséri a gól 50%-ban, hiszen addig gyötörte ellenfelét a szélen, letámadás közben, amíg gólyalábaival kipiszkálta a lasztit, majd megjátszotta Bornemissza Barbit, aki meg ezután elegánsan alálöbbölt a labdának, ami szépen hullott a szegedi kapuba (2-1).

A folytatásban Darányi Antal edző a lányok lelkére kötötte, hogy nehogy elaludjanak a második félidő elején - néha szokásuk. Eleinte változatosan alakult a mérkőzés, helyzet itt, és ott - főleg ott, de nem találtunk be egy darabig ismét. Aztán egy kiugrás során Balla Ancsi másodmagával vihette kapura a labdát, s végül bevágta (3-1).

A Szent Mihály SE-nél valami elcsúszott ekkortájt, hiszen egy percen belül szinte lemásoltuk ezt a gólt, csak most a szélen Böröczky Szilvi lépett meg, aki pontosan lőtt a kapus mellett a hálóba (4-1).

A meccs eldőlni látszott, bár idő volt még hátra bőven, ám a vendégek nem mutattak olyan játékot, ami előrevetítette volna, hogy ők itt fordítani tudnak.

Lőttek ők kapura, de elhalt minden kísérlet Kósa Viki kezében, mi meg még a kapufát is telibe lőttük (Máriás Niki remek megugrása után).

A hajrában esett a már említett csinos gól Pócsik Livitől (5-1), majd egy utolsó, Balla Ancsitól, aki egy vitatott szituáció végén az üres kapuba passzolt. Itt szegény szegedi kapuson átesett a saját embere, akit persze Bornemissza Barbi is meggyötört kissé, a labda meg odagurult Ancsi elé... (6-1).

A DEAC 4. a bajnokságban, de már csak 1-1 ponttal van lemaradva a második Rubeola és a harmadik Szolnok mögött.

Szép volt csajok!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-01-21 12:06:07

további cikkek a témában