Újabb lépést tehetnek a csajok a dobogó felé

2018-01-19 11:33:03

A DEAC női futsalosai szombaton (jan. 20.) 18.00 órától a DESOK-ban, vagyis hazai pályán fogadják a Szent Mihály FC alakulatát. Van miért visszavágni nekik is! Ám ez eddig - gyorsan kopogjuk is le... - sikerült. Vagyis a lányok egyre jobbak, s eredményesebbek. Már a dobogót ostromolják! Szurkoljuk ki az újabb remélt sikert együtt!

A találkozó megtekintése INGYENES.

DEAC - SZENT MIHÁLY
Női futsal NB2 Keleti csoport, 12. forduló
2018. jan. 20. 18.00 DESOK

DARÁNYI ANTAL:
- Mostanában elég jól dominálunk a meccseken, és ezt a jó szériát folytatni szeretnénk szombaton is, a Szent Mihály ellen! Remélem, hogy a lányok fejében is az lesz, mint mostanában, vagyis nem csak a mezt küldjük ki, hanem maximálisan komolyan vesszük a riválist. Ez esetben összejöhet a győzelem. Az ellenfél az a Szent Mihály lesz amúgy, amelyik gárda a bajnokság elején nagyon jól szerepelt, de mostanában picit megtorpant. Bízom benne, hogy nem mi rántjuk vissza őket a bajnokságba! Mindenképpen győzelmet várok!

Valóban igen hektikus a Szent Mihály az utóbbi fordulók során, hiszen a listavezető Skorpiótól csak egy góllal kapott ki, a Békéscsabát pedig magabiztosan verte (mondjuk őket illett is), viszont közben Berettyóújfaluban gólt sem rúgva kaptak ki öttel a szegediek, illetve a Rubeolától is elég simán. Így a korábban dobogós gárda - éppen fordított utat bejárva, mint a DEAC - mostanra leülni látszik, és a mieinkkel azonos ponttal (15) áll a tabella 4-5. helyén. Ám míg a mieink mélyről jöttek fel fokozatosan, addig a Szent Mihály fentről csúszik lefele.

Ami a két együttes első, őszi mérkőzését illeti, október 15-én Deszken fogadott minket mostani ellenfelünk, ahol egy őrült rohanást hozó meccsen 11-7-re győzött le minket. A DEAC azon a derbin vezetett is 6-5-re, ám a hajrá a hazaiaknak sikerült. Azt is tegyük hozzá, hogy azon a találkozón nálunk egyik igazi kapusunk sem volt bevethető, így mezőnyember állt a gólvonalra... Akkor a Szent Mihály még (3 forduló után) vezette az NB2 Keleti csoportot... Azóta változtak az idők - szerencsére!

A DEAC a decemberi és az egy januári összecsapásain jól szerepelt. December 23-án (egy elhalasztott meccsen) a Skorpiót ugyan nem tudta megállítani (veretlen a salgótarjáni gárda), de kezünkben volt a siker - ha jobban koncentrálunk pontot szerzünk. A 3-5-re elvesztett, szoros csata mellett azonban csak sikerei voltak Darányi Antal "leányságának". A Békéscsabát idegenben 12-0-ra (!), a csömöri Rubeolát szintén idegenben 8-4-re, majd itthon a Nyírség NSC-t 6-4-re (magunknak nehézzé téve a mérkőzést) vertük. Ezután jött az említett Skorpió elleni hazai szűk vereség (szenteste előtt egy nappal), majd januárban (ugyancsak egy elhalasztott találkozót bepótolva) a Szolnokot is legyűrték Bornemissza Barbaráék (8-5-re, visszavágva a korábbi kupabúcsúért).

Nyugodtan mondhatjuk tehát: folytassa, DEAC!

2018. január 20-án, SZOMBATON, a debreceni DESOK egyetemi csarnokban.

Duma, plakát: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-01-19 11:33:03

további cikkek a témában