A jó játék mindkét csapatunknál megvolt

2018-01-15 13:55:08

...az U20-asoknál ez eredményességgel is párosult.

A DEAC U17-es és U20-as fiú futsalcsapatai az országos bajnokságban vasárnap az ELTE otthonában vívtak gyakorlatilag egyetemek közötti rangadókat. Utóbbi csapatunk nyert és előrelépett a tabellán, előbbi rengeteg helyzetet elpuskázva (ez egyfelől jó, mert kialakították a lehetőségeket a srácok, másfelől rossz, mert mind ki is maradtak) kaptak ki.

Faragó Ádám kísérte el mindkét együttesünket Budapestre edzőként, s ő is mondta el véleményét az összecsapásokról.

U17
2018. jan. 14. Budapest

ELTE-BEAC - DEAC 7-0 (4-0)
Statisztika: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16837/9/1293932.html (Tabella a meccs adatai alatt!!! Katt a linkre!)


FARAGÓ ÁDÁM:
- A korai indulás, a hosszú utazás és némi kellemetlenség az autópályán vélhetően kihatással volt a meccs eleji produkciónkra, amikor is szétszórtan játszottunk. Kaptunk is 3 gólt gyorsan, egyéni butaságokból... Kezdtünk magunkra találni, s innentől okosan, lépésenként haladva építettük fel támadásainkat, ám ezek végén - már-már ismerős módon - csak a gól hiányzott... A kapufaversenyt magasan nyertük, hiszen 5-ször találtuk el, s ha nem, akkor a hazai kapus védett bravúrral. A szünetben beszéltem a srácokkal, a kezdésünk pedig remek lett: sorra kerültünk helyzetbe, akár pontrúgások végén is. Ám minden kimaradt. Jött is a kontra, és az újabb hazai gól (4-0), a legvégére pedig fejben elfáradtunk, ismét butaságokat csináltunk. Kigyűlt a 6 hibánk, amit 10 méteresek követtek, s ezeket értékesítették is a hazaiak. A helyzetek kialakítása dicséretes volt, ám a már korábban is említett könyörtelenség a befejezéseknél továbbra is hiányzik a csapatból.

U20
2018. jan. 14. Budapest

ELTE-BEAC DEAC 1-3 (0-3)

Statisztika: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16835/9/1293776.html

(A cikk megjelenésekor még hiányos, Györfi György (2) és Rácz Zsolt szerezte a 3 DEAC találatot. Így a tabella sem jó a linken. Az U20-asok a forduló előtt 9. helyen álltak (tabella képet nem közlünk, mert nem friss), sikerükkel a 8-ra léptek előre, közvetlenül az ELTE mögé (a 13 csapatos bajnokságban). Ezzel 4 győzelmet, 0 döntetlent és 4 vereséget számlál a gárda (Zsuponyó Levente a tréner).

FARAGÓ ÁDÁM:
- A játékosoktól határozottságot kértem, s örömömre szolgál, hogy ezt az első pillanattól kezdve tapasztaltam is. Rögtön helyzetek kialakításába kezdtünk, irányítottuk a mérkőzést. A hazaiak egy ideig kitartottak, de aztán megtört a jég és futószalagon gyártottuk a gólokat. A félidei 3-0-ás vezetésünk után az ellenfél keményebbre vette a figurát, s letámadtak, de masszívan, szervezetten védekeztünk. A második játékrészt is jól kezdtük egyébként, sok helyzetünk volt, de ezek kimaradtak. Az ELTE innentől a végéig nyomott nagyon, beszorítva minket a kapunk elé olykor. Ám továbbra is 0 gólon tudtuk tartani a hazaiakat, akik 10 perccel a lefújás előtt 5 a 4 elleni játékra tértek át. Ám a mieinket CSAPATKÉNT kell kiemelni, hiszen a hátralévő 10 percben csúsztak-másztak, ha kellett, míg össze nem estek. Aztán cserét kértek, s a másik sor is ugyanezt tette. Egy kis kihagyás hozott gólt a hazaiak számára, de ezen kívül a kiváló védekezésünk folytatódott a lefújásig. Fontos mérkőzést húztunk be, nagyon büszke vagyok a srácok hozzáállására és teljesítményére.

A két fotón az U17-es és az U20-as csapat látható (friss kép), a srácok készítették.

Duma: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-01-15 13:55:08

további cikkek a témában