A Fradi jobban használta ki a helyzeteit

2018-01-12 21:11:08

Kölcsön kenyér visszajár alapon az FTC Debrecenben nyert péntek este a férfi futsal aktuális élvonalbeli fordulójában, miután ősszel mi hoztuk el mindhárom pontot tőlük. Igaz, más volt a két mérkőzés.

Férfi futsal NB1 13. forduló
2018. jan. 12. Debrecen, DESOK

DEAC - FTC Futsal Fisher-Klíma 0-3 (0-1)
STATISZTIKA: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16815/13/1281187.html

KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.

Edzői nyilatkozat videóban hamarosan.

A meccsen több esetben is egy-egy ütemmel késtek a mieink, a Fradi pedig amikor lehetősége nyílt a gólszerzésre igen hatékonyan tette a dolgát. Ha hozzávesszük azt is, hogy kapufákat is elértek a vendégek, el kell ismerni, nem érdemtelen a mai sikerük.

Pedig Dobi Attila több esetben nagyot védve segítette a DEAC-ot, ám az első félidő derekán egy előrevágott labdát megbecsült, majd a léc alá vágott Vattamány a Fradiból. Addig a mieink több helyzetet is kialakítottak, de mind kimaradt.

Utána kiegyenlítettebb lett a játék, ám a félidőig nem forogtak olyan sokszor veszélyben a kapuk, mint megszoktuk - jól szűrtek a védelmek mindkét oldalon, ritka volt a klasszikus gólhelyzet. Igaz, mire is számítottunk, hiszen a két gárda előző meccse összesen 1 gólt hozott...

A második félidőben érett a DEAC egyenlítése, de valami mindig közbecsúszott a befejezéseknél. A rögzített helyzetekből sem sikerült hatékonyan támadnunk. Vagy leolvasta a Fradi, hogy mit akarunk, és szépen szereltek játékosai, vagy nem tudtuk tökéletesen kivitelezni a figurát.

Volt egy-két durvább belépő is a vendégek részéről, ami borzolta a kedélyeket, de nem volt sportszerűtlennek nevezhető a mérkőzés. A Ferencvárost elkísérő szurkolók nagy hanggal biztatták az övéiket, ráadásul tehették ezt egyre vidámabban, hiszen a 27. percben növelték előnyüket.

Innentől borzasztóan nehéz lett a DEAC helyzete, hiszen bár a futsalban két gól nem gól, de ezt a meccset nézve mégis jelentősnek számított.

Amikor a vége előtt nagyjából 6 perccel lehoztuk a kapusunkat, s Kántor Tamás vészkapusként funkcionált, akkor sem tudtuk szétszedni a Fradi védekezését. Egy-két esetben a lábunkban volt a gól, de vagy picikét csinbe ment az utolsó passz, vagy lecsúszott a lövés. Igazából a Ferencváros kapusa is védett párat, de nem mondhatjuk, hogy miatta nem sikerült betalálnunk. Sőt, a 39. percben egy kontra végén, ha nem is üres kapura, de a visszazáró vészkapusunkat kipasszolva érte el harmadik találatát a Ferencváros (pedig már majdnem kivédekeztük, de éppen a cipőfűzőink mellett surrant tova a labda a passzok során, majd be a kapunkba...).

A DESOK telt házzal fogadta a DEAC és a Ferencváros csatáját (köszönjük mindenkinek a buzdítást), a közönség pedig egy kevés gólt hozó, de kemény meccsel lett gazdagabb. Igaz, pontokat most csak a vendégek vihetnek haza. Az FTC ezzel megelőzte a DEAC-ot a táblázaton, de még mindig 1-2 meccsenként fordulhat a kocka, tehát minden kör fontos az alapszakaszban.

A DEAC játszott már - és fog is - ennél sokkal jobban, látványosabban, ez nem kérdés. Akár erősebb ellenféllel szemben is. Most ez így sikerült.

Következik idegenben a Bőny elleni ütközet.

Hajrá, DEAC!

Duma, képek: Koppányi Szabolcs

További fotók holnap kerülnek fel.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-01-12 21:11:08

további cikkek a témában