Énekelt a labda a DEAC-os lábakon

2018-01-08 11:12:06

Ha odafigyelnek, csapatként működnek és alázatosak, alig akad ellenfelük az UP-bajnokságban.

A DEAC U20-as férficsapata már-már ijesztő könnyedséggel lépett túl, az egyébként a tabellán korábban előtte helyezkedő (most holtversenyben együtt ötödikek) Bőnyön a szombati futsalmeccsen, itthon. Ez még jelenti azt, hogy a bab is hús, ám örömteli azzal szembesülni, hogy a DEAC futsal utánpótlása fejlődik, s egy szezonon belül is folyamatosan változik - pozitív irányban.

Férfi futsal U20 országos bajnokság (a 17. fordulóból előrehozott meccs)
2018. jan. 6. Debrecen, Agrár
DEAC - Bőny 7-2 (5-0)
STATISZTIKA: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16835/17/1293823.html

KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.

ZSUPONYÓ LEVENTE:
- Amikor a pályára lépő játékosaim valódi közösségként viselkednek a pályán, igazi csapatként élik meg a kapott játékperceket, egy közös cél és akarat vezérli őket támadásban és védekezésben egyaránt, valamint taktikailag, és birtokában vannak annak a tudásnak ami az ellenfélhez való alkalmazkodáshoz szükséges, akkor ki merem jelenteni, hogy ma Magyarországon kevés jobb 20 év alatti korosztályos együttes van nálunk. Az első félidőben a karakteres, összeszokott és jól felkészített ellenfelünk fölé kerekedtünk, élveztük a mérkőzést, ahogy mondani szoktam "énekelt a labda" a játékosaimnál. A második félidőben a derekasan küzdő és tartással rendelkező ellenfél mindent elkövetett, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe. Védekezésben tudtuk tartani az első félidei színvonalat, az előre játékban azonban már sokat egyénieskedtünk, így az ötgólos előny megtartására futotta "csak" a tehetségünkből. Néhány, a futsallal még csak ismerkedő játékosomnak komoly taktikai lemaradása van, ám amit lehet azt lelkesedéssel pótolják. Egyébként 2000-es születésű "sorunk" is bizonyította, hogy egyes részfeladatokat bátran rájuk lehet bízni, nagy iram mellett is megállják a helyüket. Szikrázó és kemény összecsapás volt, amely főleg iramában a felnőtt másodosztály élmezőnyében is megállta volna a helyét. A látványos és parázs mérkőzéshez szükség volt a játékvezetők nemzetközi futsal tendenciájával összhangban történő közreműködésére is, akik következetesen engedték a férfias, test test elleni párharcokat, nem akartak főszereplői lenni a mérkőzésnek. Gratulálok a Bőnyben zajló utánpótlás munkához is, mindkét korosztályban jó szellemiségű, futsalozni próbáló csapatot láttam, ismertem meg.

Mint már beszámoltunk róla, az U17-esek között is remek meccset vívott a DEAC a Bőnnyel hétvégén, ám ott 1 góllal a vendégek bizonyultak jobbnak. Az U20-asoknál azonban merőben más volt a helyzet, holott a rivális sem játszott rosszul.

Az U20.asok jelenleg hármas holtversenyben az 5-7. helyen tanyáznak, a Bőnnyel és a Rába ETO-val egyetemben. Bár a közvetlen élmezőny gárdái kevesebb meccsből szereztek több pontot (főleg a Haladás és a Fradi van kicsit "arrébb" még tőlünk), azért nem lefutott ez a bajnokság még a számunkra sem - főleg, ha a mostani játékot tudnák a fiúk állandósítani.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-01-08 11:12:06

további cikkek a témában