Esélytelen volt a Szolnok a DEAC-os csajok ellen

2018-01-07 22:08:47

A kupából még kiütöttek minket, de a bajnokin visszavágott együttesünk a szolnokiaknak vasárnap este, hazai pályán. A 4-0 után ocsúdó vendégeknek akkor volt sansza a gólszerzésre, amikor pár hiba becsúszott a gépezetünkbe, egyébként még akár ennél is simább lehetett volna a DEAC sikere. Végül 8-ig meg sem álltak a mieink. Már 4. a DEAC a tabellán!

Női futsal NB2, Keleti csoport (a 4. fordulóból elhalasztott meccs pótlása)
2018. jan. 7. Debrecen, DESOK
DEAC - Szolnok Fanatic SE 8-5 (4-2)
STATISZTIKA: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16851/4/1283814.html

A meccsen korábbi edzőnk, a gárda mellett egyébként továbbra is segítő Sólyom Attila ült a kispadon ismét, mivel Darányi Antal egy közúti malőr miatt (minden rendben van) nem tudott részt venni a mai találkozón, így Attila ugrott be helyette. 

KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.

SÓLYOM ATTILA:
- Igazából az történt amit mi akartunk, amikor nem figyeltünk eléggé, akkor rúgtak gólt csak nekünk, illetve büntetőből. Egyedül Vágó Anikóval boldogultunk nehezen, de egyébként az esetek nagy részében rajta is jól védekeztünk. Az előre játékban egyértelműen jól teljesített a csapat, a lányok megérdemelték ezt a sikert.

Trénerünk szerint egyébként Dancs Rebi különösen remekelt ezen a napon, akárcsak Bornemissza Barbi és a kiválóan védekező Erdős Edina. A kapuban ismét Kósa Viki állt, aki a hétköznapi élet dzsungelében  kisebb balesetbe keveredett Katona Barbi helyén nagy védésekkel emlékeztetett rá minket, hogy mit is tud ő a kapuban.

Az egész csapat dicséretet érdemel, hiszen a jelenleg 2. helyezett Szolnokot kapta el, igen magabiztosan - ráadásul Balla Anikó nélkül, aki szintén nem tudott ma játszani betegség miatt!

A meccs eleje végre nekünk sült el jól! Pár perc után már 2-0 volt ide... A vendégek nem nagyon tudtak mit kezdeni a védekezésünkkel, a lányok pedig tökéletesen támadtak vissza. Nemsokára megduplázták a mieink a fórt, miután Bornemissza második gólját lőtte, míg Máriás Niki cselezős találata után Erdős Edina is betalált.

A félidőig volt egy kis megingásunk, amit a látogatók kihasználtak (4-2), ám így is mi dirigáltuk le ezt a meccset - a folytatásban is.

A második félidőben Dancs Rebeka beindult, mesterhármast rúgott! Igaz, odaát volt egy Vágó Anikó, aki egymaga lőtte csapata mind az 5 gólját (bravó), de egy fecske most sem csinált nyarat.

A végén még Fekete Gabi is betalált nálunk.

Ami pozitívum, hogy amikor kellő odafigyeléssel védekeztünk, akkor nem volt gond hátul, Kósa Viki jól védett, elöl pedig rendkívül tetszetős támadásokat vezettünk. Az egyik szabadrúgásunk is igazi profi munka volt, emellett még jó pár gólt rúghattunk volna.

A csapat szépen lassan lépeget előre a tabellán is. Jelenleg már 4. a DEAC (lásd a mellékelt aktuális tabella képét), ami a szezonkezdet után igen jó helyezés. Ám szoros a mezőny, pillanatok alatt le lehet szakadni ismét, vagyis folytatni kell a jó szereplést! Igaz, lassan a legjobbak felé is kezd megnyílni az út - ám ehhez állandósítani kell a jó formát... Meglátjuk!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-01-07 22:08:47

további cikkek a témában