Berettyóra hangolva

2018-01-05 09:49:22

Elek Gergő edzőtől kérdeztünk ezt-azt az élvonalbeli férfi futsalcsapattal kapcsolatban a hétfői (2018. jan. 8. 18.30) BERETTYÓÚJFALU - DEAC (NB1 12. forduló) összecsapás előtt, amelyen a honi legerősebb gárdához látogatnak a mieink.

Egyébként az NB1-es bajnokikon kívül más feladatai is lesznek együttesünknek, hiszen a Magyar Kupában a legjobb 8 között áll a DEAC. Itt sorsolás a jövő hétre várható, akkor derül ki, hogy a február 14., 21. időpontokban kivel csap össze alakulatunk.


1. Január 8-án Berettyóújfaluban játszik a DEAC NB1-es futsalcsapata. Ki lehet jelenteni, hogy a Mezei Vill immár tényleg az első számú bajnokesélyes? (Gondolok itt arra, hogy bár még a rájátszásban bármi előfordulhat, de ugye a Győr kezd összeesni, a Haladás és a többi esetleges kihívó meg azért nem olyan erős papíron, mint a Mezei.)

ELEK GERGŐ:
- Teljes mértékben helytálló, hogy az első számú bajnokesélyes a Mezei! De ez legyen az ő gondjuk! Nyomja az ő vállukat a teher, nekünk nincs vesztenivalónk! Ez nem kamikáze játékkal fog párosulni, hanem felszabadultságot szeretnék látni a játékosokon! Nem lehetetlen elkapni őket, ezt a Fradi bizonyította, mi pedig megvertük a Fradit! Ha érted...

2. Milyen munkára volt/van lehetőség és szakmai igény így a karácsonyi, szilveszteri lazulások után, egy ilyen meccs előtt?

ELEK GERGŐ:
- Rövid volt a szünet, nem gondolom, hogy az erőnlétre ráment volna, plussz "hálistennek" a fiúk járták a "zsíroskenyértornákat"... Visszanyúltunk az alapokhoz, végigzongoráztuk az alapelemeket. Elégedett vagyok, nem felejtettük el! Még néha néztem is, hogy "Ez mi?", tudunk futsalozni?

3. Sztenderd kérdés: mit vársz az összecsapástól?
köszi!

ELEK GERGŐ:
- Az őszi meccsen az egyéni hibák bosszantottak. Amikor megvillan egy külföldi és számunkra megoldhatatlan klasszis megoldást mutat be, az rendben van, de ha olyan hibát ejtünk aminek sokszor gyakoroltuk a jó megoldását, az a baj! Ezt kell, hogy minimálisra csökkentsük! Támadásban nincs más dolgunk, mint felverni a léc alá, hogy ne rúgják ki a gólvonalról, mint tették többször az őszi találkozón...

Duma, 2. fotó: Koppányi Szabolcs
Címlapkép: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-01-05 09:49:22

további cikkek a témában